Mobilní internet - Chorvatsko

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jari 26. 7. 2013 02:23

Prosim o shovivave a polopatisticke vysvetleni pro porizeni SIM na data. Predem moc dekuji za radu...
V srpnu odjizdim na. 10 dnu do Gradacu a potreboval bych tam nejakych 500 az 1000 MB. Dalo by se rict, ze bych se v nouzi spokojil i s min. Kde a jakou SIM koupit, aby pro me nezacaly silene aktivacni procesy a start byl co nejjednodussi? internet v mobilu budu v zahranici pouzivat poprve, tak snad to s vasi pomoci nejak zvladnu.
PS Pres telefon obcas pripojim i NTB
jari
Junior

Odeslat příspěvekod polda 26. 7. 2013 07:30

Sice taky nemam diplomku ale j v predchozich prispevcich neco nejasnyho jako poridit sim ?

SIMkarta TELE2 - 50kun - pumpy,pošta,novin.stánky -
modrá kartička -Cheapest Calls Home - 300MB included 0,04 E/min - WELCOME CROATIA

vložit do přístroje a čekat i 30 minut až přijde anglické uvítání WELCOME , nereagovat na chorvatské sms , po vyčerpání 300MB zaslat sms ''SMILEY'' na 888 a připadně po vyžádání ještě jednou potvrdit - nyní se aktivuje 1,5GB a odečítá 35 kun. Kredit by měl být 15kun ale podle mne se odečítají i nějaké peníze za nastavovací sms cca 1 kuna
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pma 31. 7. 2013 15:51

Vite nekdo jestli dava Tele2 standardne SIM s moznosti vylomeni na microSIM?
pma
Junior

Odeslat příspěvekod skype 31. 7. 2013 17:39

dává
Odeslat příspěvekod polda 31. 7. 2013 22:24

Dokonce tak nalomeno,ze si musim pri prehazovani dat majzla abych to nepromack prstem. Jinak postreh v Zadaru a asi to tak bude i ve vice navstevnich mistech, TELE2 dava v info centrech sim zdarma, bez kreditu. V bankomatu si pak dobijete kredit stejnym zpusobem jak u nas a poslete sms s pozadovanym tarifem.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fodi 5. 8. 2013 15:53

Pokud nepouziji zarizeni Tele2 (usb stick), ale moje E1750 od O2, budu mit s tou SIM veskere potrebne udaje? APN a podobne...
Diky.

-- 5. 8. 2013 15:54 --

polda píše:...TELE2 dava v info centrech sim zdarma, bez kreditu. V bankomatu si pak dobijete ...a poslete sms s pozadovanym tarifem.

To by znamenalo, ze staci nabyt tech 35 kn na SMILEY a nemusi se kupovat cela Welcome za 50 kn?
Fodi
Junior

Odeslat příspěvekod polda 5. 8. 2013 22:05

Já jsem používal E3131 od TMO a běželo to samo.
-ANO

Jinak mi jedna SIM zbyla, je na ní 400MB a 11 kun,kdo si pošle oznamkovanou obálku tak mu ji pošlu.

edit: SIM už je pryč
Naposledy upravil polda dne 6. 8. 2013 15:13, celkově upraveno 1
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kedar008 6. 8. 2013 12:27

Zdravím,
máte někdo vyzkoušený postup : modem od Vodafonu CZ a do toho kartu od VIP + instalace.
Děkuji
kedar008
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petrE70 10. 8. 2013 12:12

Pri instalaci modemu od Vodafonu se te zepta na jakou sit a je tam moznost zvolit vip hr. Vyberes probehne instalace jeste otazka zda predplacena sluzba nebo pausal a pak pouze surfujes.
petrE70
Junior

Odeslat příspěvekod Fodi 16. 8. 2013 21:26

Prakticka zkusenost:

Stick od O2 a VIPme internet - Chorvatsko(10kn na 24 hod s 1 GB) se mi pomoci sticku nepovedlo aktivovat. Muselo to do blbeho mobilu, tam na jejich webu odsouhlasit podminky a pak uz OK.
Chtel jsem puvodne Tele2, ale tragicky signal.
Jinak byl problem koupit SIM. V kazde samosce/novin. stanku jde dokoupit kredit (BON), ale samotnou SIM nemeli. Ani na poste. Az v "firemni" prodejne.
Fodi
Junior

Odeslat příspěvekod polda 17. 8. 2013 08:03

Tak otázka kde jsi byl? Po celý dálnici jsou simky na pumpach.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fodi 17. 8. 2013 09:13

Protoze na dovolene nebydlim na dalnici, tak jsem nevidel duvod tam tu SIM kupovat.
Pokud by me to napadlo, tak bych si tam koupil Tele2 Welcome to Croatia a v miste pobytu bych ji ani nemusel vybalovat, protoze tam signal byl cca -109 dBm (nebo jaka jednotka).
Realne zadna carka a obcas 1 carka. Telefon v roamingu u Tele2 casto nebyl ani prihlaseny do site.
T-Mobile i VIP v pohode.
Me prislo bezne, ze si SIM koupim az na miste a vubec me nenapadlo, ze by s tim mel byt nejaky problem.
Pokud pojedu priste jinam, stejne nic nebudu kupovat na dalnici, protoze opet neznam realnou situaci se signalem.
Ted to byl ostrov VIR (u Zadaru).
Fodi
Junior

Odeslat příspěvekod polda 17. 8. 2013 20:20

Pasman i Ugljan úplně OK . Ale na Viru bych očekával že tam žádnej signál ani nebude. Trošku z ruky ne?
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fodi 17. 8. 2013 23:50

Ostrov neni veliky a byly tam minimalne 2 stozary. Dokonce to ani neni daleko z pevniny. Cca o 300 m dale od apartmanu uz signal TELE 2 byl relativne OK. A to je ostrov plochy...
Fodi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka