Windows hlásí chybu 619 (Nelze vytvorit pripojeni ke vzdálenemu pocitaci. Port pro toto pripojeni byl uzavren). A v mobilu to píše, že nemáte oprávnění k připojení na internet a máte kontaktovat poskytovatele (nebo tak něco).
Chyba není v PC, ani modemu či telefonu, ani softwaru či ovladačích, ani uživateli

, ale pouze a jenom v simkartě (službě)...
Tohle připojení využívám od jeho vstupu na trh, tedy zhruba 1 rok.
Do 15. července vše naprosto bez problémů (a bez FUP). Od 15. července nefunguje.
Mám-li být konkrétní, tak jsem simkartu aktivoval 1. července a 15. přestala z ničeho nic fungovat. 20. července jsem zkusil aktivovat novou simkartu a ta se také odmítla připojit.
Z toho soudím, že O2 tenhle typ simkaret (se 3 měs. zdarma) blokuje.
Původně byla tato sim určena k prodeji s notebookem, ale prodávala se i volně (aukro, e-shopy atd.). A O2 asi došla trpělivost (schovívavost)...
-- 3. 8. 2011 13:40 --Ano, pro připojení využívám jeden modem a to od Vodafonu (jako jediný umožňuje telefonovat při současném brouzdání po internetu) a bylo v něm použito několik těchto simkaret. Po tom 15tém jsem zkoušel dát sim i do jiného modemu (od O2) ve kterém byla použita pouze sim s 5 týdny internetu a také se nepodařilo připojit.
Může O2 blokovat, jak jste psal pod blogem, jakekoliv zařízení, které pro připojení použijete? (tedy nejen modem O2, ale i Vodafone, či mobil)?
V minulosti se objevila témata, že O2 blokuje onu simkartu na modem se kterým se prodává (aby zabránil opakovanému užívání), ale nebyla to pravda.