Nefunkční O2 internet na 3 měsíce zdarma

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod milanBrno 4. 8. 2011 13:11

Bohužel musím oponovat na výše uvedené, že by balíčky byly vázány na sim a ne na číslo... Ale i kdyby to bylo jak chtělo, tak pokud Vám simkarta nefunguje (ne Vaši vinou), tak Vám ji vymění včetně všech výhod atd.(musíte však starou-nefunkčí odevzdat, ztráta je malinko jiná kategorie)

Jednu z těchto nefunkčních karet jsem právě měnil, což dalo hodně přesvědčování, dohadování, telefonování atd. (na dlouhý povídání - celková doba řešení přes 30min. - pomohlo až donucení prodejce, aby osobně sim vyzkoušel přímo na vystaveném notebooku na prodejně). Co je důležité, internet začal běžet (balíček zkopírován na novou kartu - ověřeno na o2pripojse). Ale nastal nový problém a to, že se internet začal účtovat denně 30kč. Kredit bez problémů vrací, ale je to otrava. Tenhle problém aktuálně řeším.

Tohle téma jsem založil hlavně proto, abych zjistil, zda má někdo stejné problémy a mohli jsme to společně řešit a také abych zjistil, proč se to vlastně stalo, že přestal internet fungovat (pokud bude více zkušeností, dá se učinit nějaký závěr, ale pouze 4 případy je dost málo na nějaké závěry).
A výměnou se řeší jen důsledek a ne příčina - hlavně o tu mi jde (abych tomu mohl v budoucnu předejít a popř. poradit ostatním)

V O2 Vám nic neřeknou, protože to sami ani nevědí (nevěděli ani, že nějaká simkarta se 3 měs. internetu vůbec existuje - znají pouze 5 týdenní - jak na lince, tak i pobočce)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 4. 8. 2011 13:29

To byli spíš ochotní a "dohráli" to tam. Nejen zde, jak Kryštof.Korb, tak i další tu měl zkušenost, že mu simkarta vůbec nejde, nejde mu ani aktivovat to připojení a nejsou schopni mu simkartu vyměnit s tím, že by se výhoda X měsíců zdarma ztratila. Z toho usuzuji, že to musí být k sim a ne k číslu. Jinak by nebyl problém sim vyměnit kus za kus, služby zůstávají.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milanBrno 4. 8. 2011 13:51

Pravdu máš, v podstatě vše je o lidech...
Naštěstí je poboček O2 více a tak, když nepochodím v jedné, uspěji ve druhé (dlouholeté osobní zkušenosti).
Apropo, právě jsem mluvil s kolegou, který na můj popud také zašel sim reklamovat a v podstatě měl stejný problém.
Nešlo o to, že by přišel o tyto služby (o tom se nikdo u mne ani u něj nezmínil), ale o to, že mu stále tvrdili, že simkarta je v pořádku a proto mu ji odmítali vyměnit. Také mu tvrdili, že výměna sim nic nevyřeší.
Ale po mé zkušenosti, kterou jsem mu předal, věděl, že se nesmí nechat odbít, a že to pomůže. Pomohlo.
Otázkou jen zůstává, zda se mu bude odečítat kredit, jako mě (zjistíme zítra).
Včera se mi ozval člověk se stejným problémem a v podstatě mu řekli to samé, co píšeš ty, že přijde o služby. Takže jsem mu opět radil jak na to a uvidíme zda uspěje.
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 4. 8. 2011 13:56

Díky poplatku 95 Kč bych to asi na truc vyměnil a pak se s nimi hádal znovu :)) resp. ten poplatek reklamoval, pokud to bylo opravdu tím.
Jinak když nad tím přemýšlím - napadlo mě, že dokud je připojení zdarma ve stádiu nároku (dosud neaktivované, resp. neregistrované), tak by se ztratil mohlo, ale jakmile je již ten nárok (v tomto případě 3 měsíce) aktivovaný, výměna simkarty by na tom nic změnit neměla.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milanBrno 4. 8. 2011 14:03

Zajímavá myšlenka. Zatím jsem opravdu řešil jen již aktivovanou (registrovanou) simkartu, na které již byl onen nárok 3 měsíců...
Otázkou tedy je, co nová simkarta...zkoušet to nebudu, neb by to byla drahá zkušenost (cena sim je okolo 500kč).

Co se týče poplatku 95kč, tak tomu nějak nerozumím. Výměna simkarty je zcela zdarma a žádný poplatek se neplatí...(nikdy se ani neplatil).
Samozřejmě, pokud je vadná simkarta (ztráta, vykoupání mobilu atp. se musí opravdu platit - v minulosti okolo 400kc, nyní možná těch 95kc...)
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 4. 8. 2011 14:07

Samozřejmě, že pokud je vadná ze strany O2, tak je to zdarma, jinak je to právě těch 95. Takže tak drahá zkušenost už by to nebyla.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milanBrno 4. 8. 2011 14:09

Ještě jsem narazil na jednu otázečku.
A to, zda existuje či neexistuje specíální datová simkarta - myšleno u O2.
Přímo u O2 jsem narazil na obojí - někteří tvrdí, že jsou všechny simkarty stejné a záleží jen, jak je nastavena (tím se liší). Jiní zase tvrdí, že existuje datová simarta a ta je právě v těchto promo balíčcích.

Už mi z toho jde hlava kolem :)
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowboarder 4. 8. 2011 14:16

Podle mě je to jen otázkou úvodního nastavení. Jakmile ji dobiješ, tak se z ní stane totiž klasická hlasová simkarta s tarifem Na!Hlas.
Datová simkarta bude jen marketingový tah. Ale to je opravdu jen domněnka, ale já v tom po dobití nevidím rozdíl. Ty datové simkarty jsou totiž ve stejném stavu, v jakém chodí třeba z O2 stránek www.simzdarma.cz simkarty bez kreditu. Prostě jsou v nějakým frozen stavu, kdy do dobití z nich žádnou odchozí sms nebo hovor neuskutečníš.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zekon 4. 8. 2011 14:38

Mě nefungoval internet od O2 od 26.7. do 31.7. SIM (datová SIM s 10GB FUP) byla celou dobu v iPadu a hlásila, že nelze připojit k vybrané síti. Teď už funguje. Čím to bylo nevím, nikam jsem nevolal, protože neznám (teď už raději znám) číslo a jelikož se jedná o čistě datovou SIM, nelze se dovolat ani na *11 (nechápu).
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 4. 8. 2011 17:30

I z datové sim se dá volat. Je to prakticky obyčejná karta, je potřeba ji aktivovat dobitím. Jako ostatní simkarty které pořídíš s nulovým kreditem.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zekon 4. 8. 2011 19:36

Je to paušální karta, tak dobití není možné. Při pokusu o zavolání to hlásí něco ve smyslu "karta je určena pouze pro přenos dat". Jedná se o SIM k ADSL.
R.

edit: dovolat se na SIM nebo přijmout SMS možné je.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 4. 8. 2011 19:59

Jo tak, paušální, to je něco jiného ;)
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 5. 8. 2011 10:23

Mně už tam zbývalo jen 14 dní, tak jsem to nechal být, ale tu stovku která se odečetla mi vrátili.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
NokiaManiak

Odeslat příspěvekod Snekac 8. 8. 2011 20:11

Pozor na to, že výměnou SIM se promo nabídka deaktivuje. Takže při problému volat na 800184084.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milanBrno 23. 8. 2011 13:40

Tak nová informace.
Nyní již víme, proč simkarty nefungují (že se dá v jednom modemu použít pouze jedna sim - platí od 15.července).
Novinkou však je, že pokud do modemu dáte jinou O2 promo kartu, tak Vám přestane fungovat i ta původní, která doposud fungovala.
Takže pozor na to!

-- 23. 8. 2011 13:44 --

milanBrno píše:Pravdu máš, v podstatě vše je o lidech...
Naštěstí je poboček O2 více a tak, když nepochodím v jedné, uspěji ve druhé (dlouholeté osobní zkušenosti).
Apropo, právě jsem mluvil s kolegou, který na můj popud také zašel sim reklamovat a v podstatě měl stejný problém.
Nešlo o to, že by přišel o tyto služby (o tom se nikdo u mne ani u něj nezmínil), ale o to, že mu stále tvrdili, že simkarta je v pořádku a proto mu ji odmítali vyměnit. Také mu tvrdili, že výměna sim nic nevyřeší.
Ale po mé zkušenosti, kterou jsem mu předal, věděl, že se nesmí nechat odbít, a že to pomůže. Pomohlo.
Otázkou jen zůstává, zda se mu bude odečítat kredit, jako mě (zjistíme zítra).
Včera se mi ozval člověk se stejným problémem a v podstatě mu řekli to samé, co píšeš ty, že přijde o služby. Takže jsem mu opět radil jak na to a uvidíme zda uspěje.

Oba uspěli, sim vyměněna, a internet opět běží jak má....
milanBrno
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka