Nefunkční O2 internet na 3 měsíce zdarma

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod edguy21 4. 9. 2011 13:07

trochu mam v tom zmätky,,nova Sim mi ide na starom modeme takže žiadne blokovanie,,dokonca po skončeni Promo mi ešte internet funguje aj so starou Sim,
stara a nova Sim funguje aj v mobile aj v modeme---čiže neviem čo vlastne blokuju lebo aj modem aj simky funguju
teraz mam IVM1 za 150kč aj keď prišla SMS o prekročeni dat, ide to neobmedzene na 3G

takže su blokovane Modemy či Sim :oboze
blokovať Modemy s inou Sim nemôžu lebo to nepiše v podmienkach a pokiaľ mate zaruku 2 roky na modem, nieje problem reklamovať

hadam ak si kupite modem v obchode za 2000kč a použijete promo akciu na ňom a skonči a použijete druhu a nebude vam fungovať s tym modemom tak je to blbosť

čiže čo je blokovane nerozumiem,lebo každy piše niečo ine :pozor
Kód: Vybrat vše
http://www.ruchirablog.com/unlocking-huawei-hspa-modem-for-free/
Naposledy upravil edguy21 dne 4. 9. 2011 13:16, celkově upraveno 3
edguy21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reku 4. 9. 2011 13:11

Tak za mne - jedna promo aktivovaná červenec a druhá srpen - každá jede jen v modemu, kde ta duhá promo nebyla. Totéž mobil. Možná se něco změní dobitím kreditu. Časem možná provedu a dám vědět :-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pizzyna 4. 9. 2011 13:45

A ještě jsem se chtěla zeptat, jakým způsobem se ten internet ze sim karty čerpá? Jestli je to prostě 3 měsíce od aktivace bez ohledu na to, zda ho využíváte každý den a nebo třeba jen jednou za týden? A nebo jen za ty prosurfované dny - to by znamenalo, že ho můžu používat i déle než 3 měsíce, kdybych na něm nebyla denně? Prosím o upřesnění, jak se to počítá :-)
Pizzyna
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reku 4. 9. 2011 13:57

Týden se spustí automaticky po propojení počítače s modemem .....
Do dvou měsíců je nutná jakási minimální regitrace - od registrace jsou to ty tři měsíce - když se registrace provede ihned, tři měsíce ihned navazují na ten týden grátis :-D
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod edguy21 4. 9. 2011 15:12

Pizzyna
1tyždeň+za registraciu do 2mesiacov + 3mesiace je jedno či si na ňom,,,baličky sa počitaju až keď ti skonči promo,,,,,,,inak mne promo skončilo a nemam kredit na PROMO SIM ale ajtak funguje internet-neriskujem a preto som radšej dal do modemu inu SIM s IVM1,,,,takže žiadne bolkovanie nepociťujem
ak maš 3G modem či 3G mobil a byvaš kde maš 3G pokrytie stači IVM1 za 40kč tyžden :tleskani

:pozor ak nemaš pokrytie 3G radšej kupit sadu 3mesiace 800kč aspoň budeš mať 500MB deň na EDGE,GRPS sieti lebo tam aj keď maš 3G modem po prekročeni sa veľmi spomali rychlosť na asi 8kb.Aj samo o sebe je EDGE a GRPS pomale .240kbs=30KB

internet v mobile s volanim a použivanie na notebooku: :idea:
ak si na nete cez mobil(IVM1) a je pripojeny do noteboku cez USB-mobil v režime modem tak sa ti asi nikto nedovola,
,ale ak
sa pripojiš na notebook cez mobil cez WIFI(Android) či WIFI Nokiu(Symbian ,Joikuspot aplikacia) tak sa ti dovolaju.

Reku :pozor
neviem ako su blokovane PROMO SIM ale mne išli aj v mobile a po skončeni použivam v Promo modeme volaciu kartu s aktivovanim IVM1 za 40kč tyždenne,,nekupoval som promo zase lebo načo mi ďalši modem za 450kč ak odpočitam cenu internetu 3x150kč IVM1, :potichu
čiže IVM1 vyjde o polovicu lacnejšie ako kupovať ďalšiu PROMO SIM+MODEM za 900kč ak počitam že to vyjde 300kč/mesačne :shock:
edguy21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reku 4. 9. 2011 16:24

Jo, IVM1 za čtyřicet kaček v tom modemu po promo akci i s ní zároveň funguje....
Jinak na aukro.cz - cena tří měsíční promo s modemem včetně pošty něco přes 600 korun .....
Po skončení akce není problém prodat modem okolo 300 korun - náklady na měsíc si spočítej sám ..... Navíc tam máš 100 korun při dobití - když dobiješ ve „správný čas”, máš ještě 40% na víc. Příklad - dobiješ 200 korun a máš 200+100+80=380 korun....
A ty pak například projedeš na IVM1 po skončení promo, nebo provoláš, a ten modem prostě prodáš ..... ;-)
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pizzyna 4. 9. 2011 16:38

Tak už je mi to snad jasné :-) Tu sadu chci koupit na aukru, vyjde to dost levněji, možná zkusím dokonce tu na 6 měsíců. A přes mobil se připojovat nehodlám, takže s dovoláním se mi by neměl být problém :-) IVM1 neznám. Děkuju za odpovědi :-)
Pizzyna
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milanBrno 5. 9. 2011 00:17

To edguy21:
Bohuzel pletes nekolik veci dohromady a proto v tom mas zmatek a mates i ostatni. Navic uz jsem ti to vysvetloval, takze jeste jednou a snad naposled.

O2 začalo používat omezení na PROMO simkarty stylem, že v jednom modemu funguje jen jedna promo simkarta.
Je to ověřeno spoustou uživatelů těchto internetů, takže si to nikdo necucá z prstu, jak si asi myslíš...Jak pises, sam jsi dalsi promo sim nekoupil, takze o tom nevis a musis verit nam ostatnim, kteri jsme to vyzkouseli a ne jen jednou (alespon co me se tyce).
Jak blokovani funguje ti asi nikdo presne nerekne, neb ani O2 o tom poradne nevi. Pravdepodobne pomoci IMEI (protoze jak jinak identifikovat dane zarizeni).

A take pises, ze pokud pouzijes modem v notebooku, tak se ti nikdo nedovola...Opět omyl. Pokud použiješ Huawei K3765, tak se ti kdokoliv dovolá, ty můžeš volat a současně i brouzdat po netu...

A pak jeste pletes pojem internet v mobilu a mobilni internet. Internet v mobilu (IVM) ma dost nizky FUP a tak je pro notebook nepouzitelny. Kdezto mobilni internet je prave pro notebooky (FUP 500MB a více)...
Nevím, jak s tím IVM, ale s tou promo 3měs. bez problémů stáhnes i vetsi soubory jako treba 2GB film.
Me by nestacil IVM ani v mobilu, neb pouzivam internetove volani (VoiP, Skype)...
Takze neni to zas tak jednoduche jak pises...

Apropo, ty platis 40kc tydne, coz je 160kc za "mesic", za 3měs. je to 480kč.
Promo na 3 mes. se da bez problemu koupit za 500kc. Tedy jen o 20kc vice a mas NEOMEZENY internet, a to se podle me vyplati. NEMYSLIS!?

A to nemluve o tom, co napsal REKU, ze se da koupit cela sada (modem i sim) za par korun a tak se po prodeji modemu muze clovek dostat i na nulu, tedy internet ZADARMO.

Vice to snad nema smysl komentovat...
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pc-mravenec 5. 9. 2011 00:48

je to tak v obchodních podmínkách ,pokud to někdo dříve či teť zmršil a koupil dvě sady a jeden modem hned prodal pak zjistil ,že druhá karta v tom modemu nejde na promo využít on se s ní nepřipojí vůbec ,řešení je jednoduché sehnat jinej modem ,klidně i od jiného operátora a promo se rázem využít dalo ,jinak já to už neřeším mám neomezený net přes IVM1 za 40 a jede špičkově už hodně dlouho cca 2 měsíce omezení dat se neuplatní ,jinak třeba pro stahování využívám ve městě třeba restaurace mí 15 Mb net stačí notes a sednout si na lavičku poblíž té restaurace a jedu nemají to vůbec omezené takových podniků je zde několik ,jinak pak jich je i hodně s omezením kde se sežene přístup přes prsonál ,ale to už si člověk musí něco koupit.
pc-mravenec
Junior

Odeslat příspěvekod edguy21 5. 9. 2011 19:34

milanBrno
blokovanie promo sim som si nebol isty,nekupoval som zase,
preto pri kupe novej promo treba stary modem predať kedže blokuju,ajtak je v zaruke.

kto nema 3G(dediny) sieť nech si kupuje PROMO na 3mesiace lebo je neobmedzeny a ak by mal IVM1 tak by mu klesla rychlosť pri EDGE,GRPS sieti
kto ma 3G sieť(Praha,Brno,Plzeň a ine) stači mu IVM1 za 40kč tyžden lebo na 3G sieti O2 neobmedzuje aj aj po prekročeni 150MB /mesiac sa sa sťahuje koľko chce

:idea: :hm

vyhodnejši je IVM1 za 40kč tyždeň,,,PROMO akcie niesu každy deň a bežne O2 predava baliček za 995kč na 5tyždňov,,3 či 6 mesiacov zadarmo k notebooku u predajcov PC
vyhodny je len niekedy,,,,ale predražena nieje žiadna varianta pokiaľ je neobmedzeny :oboze
Naposledy upravil edguy21 dne 5. 9. 2011 21:44, celkově upraveno 3
edguy21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milanBrno 5. 9. 2011 20:11

Asi neumíš číst, takže těžko s tebou cokoliv řešit...
PROMO na 3 mes. žádný FUP nemá! Jakmile PROMO skončí, tak až pak je FUP 500MB na den a cena je 50kč na den (to jen pro pořádek).

IVM1 je oproti PROMO na 3 měs. horší, což už jsem ti vysvětloval minule. Problém je, že spousta lidí si to neumí spočítat, stejně jako TY.
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milanBrno 6. 9. 2011 08:57

PROMO že nejsou každý den? Asi opravdu neumíš používat internet. Je toho totiž plný... Navíc co píšeš o ceně, tak zase špatně. Když už ten internet máš, tak jej zkus také použít!!! A podívej se jaké jsou ceny... ;)
(doporučuji přímo stránky O2 a pak zboží popř. google)
Slušný eshop má 3 měsíční PROMO balíček běžně v nabídce (bez notebooku!)...
A spousta PC obchodů je prodává za ceny okolo 600kč...

A to tvé rozdělení, že na vesnici PROMO a ve městech IVM, je naprostá blbost. Mobilní internet mám proto, abych byl mobilní (tzn. měl jej kdekoliv sebou). Možná ty to používáš na jednom místě, takže ti IVM stačí, ale většina lidí jej používá všude (město, vesnice, chata atd.), proto si jej také pořizovali.
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod xmiku 8. 9. 2011 21:47

Přečetl jsem si pečlivě tento thread, ale přesto jsem nepochopil, zda se SIM karta po aktivaci napevno sváže s modemem, ve kterém byla používána.

Chci si totiž koupit notebook, ke kterému je "Mobilní internet od O2 na 6 měsíců" - viz http://www.alza.cz/o2-mobilni-internet- ... 242453.htm

SIM kartu bych ale nechtěl používat jen v modemu, ale také v druhém telefonu, který používám spíš jako tablet. Půjde to? Nebo to O2 zakazuje?

Chápu, že O2 povoluje pro jeden modem pouze jednu SIM kartu. Zakazuje také jednu SIM kartu ve více zařízení (modemech, mobilech, tabletech atp.)?
xmiku
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milanBrno 8. 9. 2011 22:14

Nezakazuje...
Blokování je v tom, jak jsi správně pochopil (přečetl), že v jednom zařízení můžeš použít pouze jednu O2 promo sim.
Ale tu naopak můžeš použít v libovolném počtu zařízení (to není nijak omezeno). Tedy v modemu, mobilu, MDA atd.
milanBrno
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod milanBrno 21. 9. 2011 11:41

NOVINKA
Včera jsem registroval 5 týdenní sim a k mému údivu fungovala ve všech modemech ve kterých byly již promo použity...
Takže bud O2 přestalo promo blokovat uplně, nebo jen ty 5 týdenní...
Zjistím příští měsíc.
milanBrno
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka