Blokace "WAP" u Vodafone CZ

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod bugr 12. 8. 2011 11:17

Tak jsem u včerejška u VDF a mám jeden praktický dotaz, jak zajistím abych se připojil vždy tak aby mi účtovali jen internet? Měl jsem problém kdysi u O2 když mi poslali blbé nastavení do mobilu a připojil jsem se přes wap a přišla mi faktura n 36000 :-)
bugr
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 12. 8. 2011 12:20

Nastav v samošce internet v mobilu na den - v případě připojení na net platíš 17 korun za 24 hod od připojení. Jinak nic neplatíš. Nebo internet na měsíc s fup 150MB za 177 korun. Nebo lze v samošce internet zcela blokovat....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vpe 12. 8. 2011 12:45

bugr píše:Tak jsem u včerejška u VDF a mám jeden praktický dotaz, jak zajistím abych se připojil vždy tak aby mi účtovali jen internet? Měl jsem problém kdysi u O2 když mi poslali blbé nastavení do mobilu a připojil jsem se přes wap a přišla mi faktura n 36000 :-)

na 36000,-- Kč a zaplatil jsi to?

Jednoduše zavolej oper., že chceš zakázat APN wap a je to. Zapsal bych si datum, čas a jméno pro sichr :-) Ale VF má limity v Kč
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod radim 12. 8. 2011 13:25

Reku píše:Nebo lze v samošce internet zcela blokovat....

Nelze. Musí se zavolat na infolinku. Nebo ty tam tu možnost máš?
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bugr 12. 8. 2011 13:48

nezaplatil, reklamoval, já si vyloženě objednal nastavení internetu, měl jsem data nonstop za 650kč tak mi uvěřili, že to nebyla moje chyba, nechal jsem si to všechno nastavit a další měsíc 26000, to už jsem se dost *****, nechal si WAPna tvrdo zakázat. Nemyslím si, že jsem nějaká lama, to se fakt stane ani člověk neví jak,
teď jsem si nastavil přístupový bod gprs web sám na tvrdo tak doufám, že to je správně ale zavolám tam.
A koukám, že notebook se mi připojil přes mobil do vdf sítě bez problému, supr.
Hlavně mě všichni strašili ohledně 3G a v Berouně mi jede supr na rozdíl od O2.
bugr
Junior

Odeslat příspěvekod jirik2000 12. 8. 2011 20:01

radim píše:
Reku píše:Nebo lze v samošce internet zcela blokovat....

Nelze. Musí se zavolat na infolinku. Nebo ty tam tu možnost máš?

ano, neni tam, nema ho tam nikdo ;-)
jirik2000
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 12. 8. 2011 22:38

Jasně že lze data úplně přes samošku v počítači úplně a zcela zakázat..... Jen trochu pohledejte, teď to zpaměti nevím. Ale blokoval jsem u několika čísel - přijdou sms a u internetu je psáno v samošce něco o blokaci.

-- 12. 8. 2011 22:46 --

Sekce - Vodafone: internet v mobilu - opisuji radu welbyho - Aktivace a nastavení služeb - Nastavení zabezpečení - Blokování připojení -
změnit na Aktivní
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod radim 15. 8. 2011 08:03

Zkus se podívat znovu, není to tam (už). Bylo, ale už není. Kdy ses tam díval naposledy?
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod welby 15. 8. 2011 08:35

radim: Schválně jsem se podíval teď znovu, jestli se od minulého týdne nic nezměnilo a mám to tam - Aktivace a nastavení služeb - Nastavení zabezpečení - Blokování připojení - změnit na Aktivní

Používám tarif (Nabito 350 se slevou 75%). Ale to by na to snad mít vliv nemělo.

EDIT: Pro nevěřící Tomáše http://imagelink.cz/?v=internet.jpg
I když nechápu, proč v tomto tématu řešíte deaktivaci internetu v mobilu?
welby
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 15. 8. 2011 09:09

Teď jsem to kontroloval u jedné Divoké karty. Je to tam.

Záložka Aktivace a nastvení služeb
Podzáložka Nastavení zabezpečení
Blokování připojení
Nastavit

Teď jsem zkusil odblokovat

-- 15. 8. 2011 09:14 --

Zkontrolováno, vše proběhlo ok.
A položka Blokování připojení zůstala. Mohu znovu zablokovat :-D
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bugr 15. 8. 2011 09:52

ale já řešil čistě wap a to si tam nenastavím, internet mám paušálem, to není problém.
bugr
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 15. 8. 2011 11:44

To teda nechápu, co myslíš. Můžeš nějak jasně a jednoduše popsat, o co ti jde?
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod welby 15. 8. 2011 12:34

bugr: No já jsem reagoval na Radima a ostatní. Pokud jde o wap, tak mě nenapadá jiná možnost "zablokování" než smazat přistupový bod "wap" v telefonu. Stejně nechápu na co je ten přístupový bod "wap" dobrý a proč se nepoužívá jen "internet"? Pokud to není od operátora myšleno jako krásná past na zákazníka :nenapadne
welby
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 17. 8. 2011 00:06

když ho smažeš a vyměníš SIMku v mobilu, naskočí ti zpět (v S60v3) :-)

Spolehlivé řešení je si Wap bod buď přejmenovat, nebo zakázat u opa, smazání se mi velmi neosvědčilo, viz výše.
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 18. 8. 2011 09:22

bugr píše:ale já řešil čistě wap a to si tam nenastavím, internet mám paušálem, to není problém.

Tak WAP u Vodafonu blokovat nemusíš, je účtován v rámci internetu v mobilu na den či měsíc, nic navíc neplatíš když používáš na té kartě internet.
myšpulín
VIP uživatel

Další stránka