LTE v ČR - O2, T-Mobile a Vodafone

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod guiz 9. 4. 2015 15:06

CaPlanePourMoi píše:LTE v ČR na mnoha místech zatím připomíná rychlostí downloadu spíš AžDLS. V reklamách hází čísla jako až 75 Mb/s, 110 Mb/s, 225 Mb/s. Skutečnost: 7 Mb/s. Za prémiovou cenu bych rád prémiovou službu. Zbývá věřit, že až skončí testovací mód vysílačů rychlost půjde nahoru. http://www.internetprovsechny.cz/zmerili-jsme-parametry-site-lte-t-mobile/
http://rychlost.cz/isp/t-mobile/mobilni-pripojeni/lte/

Tak ja si nemuzu na LTE stezovat.V testu to jelo taky dobre,ale po ukonceni testovaciho provozu se rychlost zhruba zdvojnasobila. Venku rychlosti mezi 30-60Mbit, uvnitr budov pak 15-35Mbit.Pokryti a zahusteni v mem bydlisti a okoli velmi dobre,sviti mi tady do udoli Malé Hané okolo 4 BTS+2 z vetsi vzdalenosti ,nejblizsi cca 2km od baraku. ;-)
Moderátor fóra MobilMania.cz
Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB, Samsung Galaxy watch 7 LTE
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod CaPlanePourMoi 9. 4. 2015 16:10

Tak to je dobrá zpráva. A můžu se zeptat, pozoroval si po skončení zkušebního období i změnu v síle signálu? Nebo se jen zvedla rychlost? Hledal jsem, co přesně zkušební období znamená a našel jsem dvě informace, 1. vysílač jede na snížený výkon, 2. vysílač je uveden do stavu umělého vytížení 80%. Tak nevím co platí. Jinak ten přechod do ostrého provozu nějak trvá, je skoro půlka dubna a fůra vysílačů spuštěných v listopadu a prosinci je stále ve zkušebním provozu...
CaPlanePourMoi
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 9. 4. 2015 18:25

Tady na okrese byly BTS v testu vic jak 4 mesice.Po ukonceni byla sila signalu v urcitych mistech nepatrne vyssi ale rychlosti sly opravdu na cca dvojnasobek.V centru Blanska ve 13 hodin odpoledne jsem nemeril po ukoceni testu 71 Mbit na LTE 800. ;-)
Přílohy
Screenshot_2015-01-12-12-59-35.png
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod gogospk 9. 4. 2015 18:57

guiz píše:Tady na okrese byly BTS v testu vic jak 4 mesice.Po ukonceni byla sila signalu v urcitych mistech nepatrne vyssi ale rychlosti sly opravdu na cca dvojnasobek.V centru Blanska ve 13 hodin odpoledne jsem nemeril po ukoceni testu 71 Mbit na LTE 800. ;-)

Mohu porvrdit, běžná rychlost LTE 800 O2 je i u nás cca 60-80Mbit . Kdykoli, kdekoli ... v autě i na gauči :-D
gogospk
Junior

Odeslat příspěvekod pan.karel 15. 4. 2015 22:35

CaPlanePourMoi píše:Tak to je dobrá zpráva. A můžu se zeptat, pozoroval si po skončení zkušebního období i změnu v síle signálu? Nebo se jen zvedla rychlost? Hledal jsem, co přesně zkušební období znamená a našel jsem dvě informace, 1. vysílač jede na snížený výkon, 2. vysílač je uveden do stavu umělého vytížení 80%. Tak nevím co platí. Jinak ten přechod do ostrého provozu nějak trvá, je skoro půlka dubna a fůra vysílačů spuštěných v listopadu a prosinci je stále ve zkušebním provozu...

2. je spravne
Co jsem se dozvedel, tak standardne je test provoz mesic, pokud se neobjevi stiznosti na ruceni TV, zátěž se vypíná...
pan.karel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czatlantis 16. 4. 2015 21:26

Co jsem testoval rychlost LTE O2 po Brně, tak jako žádná sláva. Jako jo, jede to pěkně na to že to je mobilní net, ale reklamy jsou úplně mimo...nejčastěji to jede cca 19megabitů. Celkem často kolem 10 a hodně občas i míň. V některých místech jelo 3G rychleji (download) než LTE. Hodně občas jsem naměřil přes 40, ale to je spíš výjimka. Měřeno delší dobu jak ve dne tak v noci. Upload je konzistentní s dobrým signálem je pořád okolo 19.

Mimo město mi to paradoxně jelo mnohem líp - není nějak možný, že v tom městě se prostě ty BTS nazvájem ruší (odrazy atd), zatímco když je jeden v poli a široko daleko nic, tak to jede kvalitněji?
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod guru jára 17. 4. 2015 15:47

Spis je problem, ze to ve meste pouziva tisice lidi, takze se o rychlost a kapacitu musite delit, kdezto na venkove mezi poli jsi na to sam. :mrgreen:
guru jára
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 17. 4. 2015 18:13

Sajty v Brně jsou ještě pořád v testovacím provozu (umělé zatížení až k 80%), takže těch 10-20 megabitů je OK. Až skončí test, bude to lítat jako blesk.

Mimo Brno u O2 už testovací režim většinou skončil, proto to jede rychleji.

Sám jste v Brně i mimo Brno (dost často), těch lidí, kteří jsou v pokrytí/mají správnou kombinaci SIM karty/tarifu/správného mobilu je pořád dost málo a tak ta síť je poloprázdná. :)
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod guru jára 17. 4. 2015 18:15

Bodejd by ne, kdyz nasadili takove ceny. :-(
guru jára
Junior

Odeslat příspěvekod czatlantis 18. 4. 2015 00:39

zajDee: Aha, já si říkal že to jede tak pomalu....ale jaktože je to v tom městě pořád v testovacím režimu, nemělo to běžet tak měsíc? A proč teda na venkově je to už ready?

Ještě jsem si všimnul jedné věci - když jsem ve škole (FEKT), tak mi to LTE jede jen nějak 300kilo!!!! Poprvé jsem si říkal, jestli nejsem ve FUPu a že by ho zvedli, ale ne...stalo se to několikrát...prostě jedu do školy, jede si to těch 20mega, přijedu tam, bum, 300kilo....celej den jsem tam, sem tam testnu, pořád 300kilo, pak odjíždím a zase po celým brně 10-20Mega

Tak si říkám co je to za haluz, přitom signál mám dobrej. Zkusím se kouknout do netmonsteru, jestli to dělá nějaká konkrétní buňka co by byla nějaká vadná (je to možný, že by si toho třeba za měsíc nevšimli?) , nebo je tam nějaký rušení? Na ústavu telekomunikací mají na testy svoji LTE BTS, tak jestli to tam nenastavili nějak blbě :-D
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 18. 4. 2015 08:50

Ceny ma kazdy takove, jake si dokaze sehnat. :)

Testovaci provoz v Brne zacal pozdeji proste proto, ze tam vystavba zacala pozdeji. O2 loni dlouho nestavelo a pak muselo rychle rozsvitit venkov. Na Brno se tedy dostalo az letos - vetsina sajtu nabehla na konci unora a brezna.
Testovaci provoz oficialne trva dva mesice (v pripade ruseni muze i dyl), pak si operator musi u CTU zazadat o povoleni k trvalymu provozu a az pokud ho dostane (muze byt mesic administrativy navic), prepne sajty do beznyho rezimu. Takze v Brne budou z vetsiny v tomhle rezimu na zacatku cervence.

Ad FEKT: nevim, muze jit o problem konkretni lokality (sajty O2), nebo budovy (zelezobeton, pokovena skla - FEKT neznam, takze jen tipuju), ... - nahlasil bych to na O2, oni to proveri a snad i opravi.
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod Sokolyk 19. 4. 2015 15:52

Mne by zajimalo, jak je to skutecne s sirkou pasma u Vodafonu na frekvenci 1800 MHz. CTU mapa uvadi 2 x 15 MHz, kdezto Vodafone mapa uvadi 150 Mbit/s, coz by odpovidalo sirce 2 x 20 MHz, kterou, myslim, v aukci Vodafone vydrazil. Nevite nekdo? Diky.
Sokolyk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod matty7 23. 4. 2015 04:00

Tak u VF, 4G na 800MHz zadna slava down. je stejny jako na 3G, ze by to VF nejak omezoval, pac testy v ruznou dobu jsou ve smes stejne.
Přílohy
Screenshot_2015-04-23-03-51-40.png
matty7
Junior

Odeslat příspěvekod hotovyrado 23. 4. 2015 10:37

photo.php.jpg
photo.php.jpg (16.45 ) Zobrazeno 6615 krát
Praha Kobylisy, Vodafone, Lumia 820... To podle mě ujde :-)
Мы не оставим города свои! Cвоя история, Cвоя легенда, Cвой путь...
hotovyrado
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Sokolyk 26. 4. 2015 07:24

Vodafone LTE 1800 MHz, Zizkov, iPad Air 2 ;-]

Obrázek
Sokolyk
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka