Vodafone Turbo Internet 20GB za 499,-kč na 24 měsíců

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 1. 4. 2014 17:43

Dobrý den,
myslím, že si tato akce od Vodafonu zasluhuje samostatné téma, pokud ne, předem se omlouvám.
Pokud někdo ještě neví, ve zkratce:

- 499,-kč měsíčně při podpisu jen do 30. 4. 2014
- úvazek 24 měsíců
- 20GB Smart FUP přes LTE 900Mhz
- pokryto už skoro 50% území, do konce roku 95%
http://www.vodafone.cz/turbo/?promo=HP: ... bo#pokryti

Teď k diskuzi... Vodafone pravděpodobně tuto nabídku cílí jako náhradu za hlavní domácí připojení nebo spíš připojit na net i lidi ze zapadákovů jako jsem já, kde jsem daleko od ústředny ADSL a místní wifi provideři jsou podobně drazí.

--- Využívá už někdo tenhle Turbo Internet případně důvody proč do toho nejít?!?
--- Co Ping třeba pro online hry? Stačí 20GB toho "smart fupu" ?!?
--- Používáte jen doma? Jsou nějaké velké výkyvy třeba ve špicce?
--- Připojujete se jen přes Mobil? Jen přes USB modem K5150? Co zapojení tohoto modemu do wifi routru pro pokrytí celé domácnosti?!?

Za všechny postřehy DÍKY!
Naposledy upravil CosiOdvedle dne 1. 4. 2014 18:00, celkově upraveno 1
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 1. 4. 2014 17:57

Z mých zkušeností s VF LTE 900 se ping na vesnicích pohybuje kolem 40-60 ms bez zátěže. Jestli je to dostatek na on-line hry, nedokážu posoudit.

Reálná rychlost 8-15 Mbps down, cca 5-8 Mbps up.
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 1. 4. 2014 18:02

Tak na Q3 Arena to asi nevypadá, ale na nějaké ty FB hry pro ženskou na mateřský to snad bude :-D
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod remet 2. 4. 2014 08:23

Pouzivam, cvicne jsem prekrocil 20GB, abych videl co vsechno se omezi.

K tvym dotazum:
1) Urcite bych do toho nesel za nominalni cenu 999Kc nebo za tuhle beznou 499Kc.
2) Hry nehraju, takze tezko rict, ale ping do NIXu je kolem 60ms.
3) 20GB mi bez problemu staci na provoz 4 mobilnich zarizeni doma, posty a neprioritniho IP provozu (NTP, SNMP, ...) ze vsech pocitacu a notebooku doma.
4) Pouzivam ho staticky jen doma. Nejsem v oblasti pokryte LTE (a hned tak ani nebudu - Praha), takze rychlost mam 3-5Mbps/2-3Mbps.
5) Pouzivam pevne pripojeni i mobilni zaroven (mobilni je jako zaloha pro pripad vypadku a nastalo pres nej jde nejaky provoz).
6) "Modem" K5150 jsem mel a vratil jsem ho, jelikoz byl nad me sily. Pocitam, ze vetsina beznych routery a krabicek s nim bude mit problem (problem se jmenuje "USBmodeswitch" a to ze to vubec neni modem, ale USB router sam o sobe). Chystam se poridit kompletni LTE router Dlink DWR-921 (primo do nej se strka SIMka). Je docela drahy, ale verim, ze to preskoci vecne problemy s USB modemy.

-- 2. 4. 2014 07:36 --

Jeste k te odezve, upresnil bych, ze pri bezne zatezi mam za posledni mesic prumerny ping 79.5ms, maximalne 4850ms a minimalni 29.4ms. Packetloss mam za posledni mesic prumerne 3.25%
Linux? Nein, danke.
remet
Junior

Odeslat příspěvekod Terminator3 2. 4. 2014 08:49

Do mobilu či k notasu na cesty 20 GB dobrý, ale jako náhrada domácího připojení je 20 GB na nějaké aktivnější použití internetu kriticky málo. Stáhnu jednu novější hru v akci ze Steamu a na Youtubu si pustím pár Full HD dokumentů a po 3 dnech jsem bez FUPu...
Terminator3
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 2. 4. 2014 09:21

Tak si nepustím FullHD a je to Ok.
Mě bohatě stačilo 10GB na měsíc jako jediný internet.
Takže pokud někdo není náročný, tak 20GB bude bohatě na měsíc stačit.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jnexflex 2. 4. 2014 09:27

Je to fakt otazka priorit.Pro stahovace to fakt neni.Navic me stve nemoznost sledovat realny ubytek GB do FUP.V samoobluze vidim jen neomezene.Coz asi nekoho mate.
jnexflex
Junior

Odeslat příspěvekod remet 2. 4. 2014 09:32

Terminator3: Ono FUP je vicemene jen na video, P2P, stahovani a bohuzel i aktualizace aplikaci. Po vycerpani FUPu, mi jelo vse vyjma jmenovaneho plnou rychlosti, web, posta, ... Takze ono to neni tak zle. A popravde, bez stahovani a videa, jsem ted za pul obdobi na 3.78GB. Premyslim, jake dalsi protokoly na tohle pripojeni prehodim, ale bohuzel neni moc tech, co by nebyly podstatne...
Linux? Nein, danke.
remet
Junior

Odeslat příspěvekod lol7 2. 4. 2014 10:11

remet píše:Packetloss mam za posledni mesic prumerne 3.25%

3.25% PL?!? jiz jedno procento je na hranici pouzitelnosti vzhledem k tomu, jak TCP/IP slape pri kazdem ztracenem packetu na brzdu...
lol7
Junior

Odeslat příspěvekod remet 2. 4. 2014 12:26

Zkusim trosku vylepsit mereni, jelikoz 20 pingu kazdych 5 minut je hodne nepresne.
Linux? Nein, danke.
remet
Junior

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 2. 4. 2014 16:31

jnexflex píše:Je to fakt otazka priorit.Pro stahovace to fakt neni.Navic me stve nemoznost sledovat realny ubytek GB do FUP.V samoobluze vidim jen neomezene.Coz asi nekoho mate.

To jsem teda čekal, že to v sámošce vidět bude. No tak jedině použít programy typu Networx nebo Netlimiter, které ukládají pohyb dat přes veškeré protokoly.
remet píše:Pouzivam, cvicne jsem prekrocil 20GB, abych videl co vsechno se omezi.
4) Pouzivam ho staticky jen doma. Nejsem v oblasti pokryte LTE (a hned tak ani nebudu - Praha), takze rychlost mam 3-5Mbps/2-3Mbps.
Jeste k te odezve, upresnil bych, ze pri bezne zatezi mam za posledni mesic prumerny ping 79.5ms, maximalne 4850ms a minimalni 29.4ms. Packetloss mam za posledni mesic prumerne 3.25%

- takže to tzn. že využíváš síť 3G a ne 4G, které tu já na vesnici díky bohu mám. Čili i ty pingy a PL budou trochu jinde.
Ale i tak díky za reakce!

Terminator3 píše:Do mobilu či k notasu na cesty 20 GB dobrý, ale jako náhrada domácího připojení je 20 GB na nějaké aktivnější použití internetu kriticky málo. Stáhnu jednu novější hru v akci ze Steamu a na Youtubu si pustím pár Full HD dokumentů a po 3 dnech jsem bez FUPu...

Jasný, je to otázka priorit co kdo chce používat a jak je ochoten se přizpůsobit.
Ten Steam by mě taky dost možná štval, pustil jsem si teď Black Mesa (HL1 v novém) a MUSEL se stáhnout update přes 2GB
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod jnexflex 2. 4. 2014 17:05

2CosiOdvedle.
Ja mel mobilni tarif 10GB a tam to videt slo.Na muj dotaz me odpovedeli, ze zatim neplanuji zavest podobnou sluzbu.
Ja jsem treba dost v pr...Jsem v miste, kde je zoufaly byt neomezeny wifi.O2 mam v ulici, ale pripojku bych si musel zaplatit do baraku a to je prej 10-12 000kc.Jsem teda v satelitu.Kabelovka neni.
Zbyva mobilni net.U tecka mam moznost mit 30GB za 349Kc.Hned bych do toho sel.Ale bohuzel 2km za Prahou jsem v nakym doliku a bohuzel jen edge.O2 i VF mam H+.O2 zadny rozumny tarif nema.Tak me zbyl VF s tarifem 20GB za 499Kc.Rychlost mam cca 10-12Mbit/s.
Kdyz jsem v praci na optice placu, v jaky jsem p.r.d.e.l.i... 2 kilaky za Prahou, kde chcip pes. :-)
jnexflex
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 2. 4. 2014 17:28

A co zkusit Ufona? Koupit předplacenou sadu na zkoušku a pak neomezeně ...
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 2. 4. 2014 17:45

Ufon? Díky za tip, ale těch udávaných max 3,1Mb/s mě trochu děsí...kolik to bude v reálu? 0,7-1,5?!?
A koukam na jejich mapu pokrytí, jak naše vesnice i všechny okolo jsou krásně v bílém, čili mimo signál CDMA :)

jnexflex:
A jak to v tom satelitu u Prahy maji vyřešeno sousedé, poptal jsi se? Přece tam nejsou bez rychlého připojení...

Já u nás kromě tohoto Vodafonu ještě přemýšlím koupit anténu a domluvit se s kamarádem cca 100 metrů přímé viditelnosti k němu do okna, kde má VDSL 20Mb/s , přispět mu a sosat od něj s nějakym rozumnym nastavenim QOS pro oba ;)
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod remet 3. 4. 2014 08:55

jnexflex: Jo, za pripojku telefonu po me taky tohle chteli. Nedal jsem. Nakonec mam misto zalozniho ADSL zalozni "Turbo" internet.

CosiOdvedle: LTE bude asi o maly krapet lepsi, ale nic zasadniho si neslibuj. I 3G (DC) umi byt zajimave, ale ja jsem bohuzel sice v Praze, ale nikoli v centru, takze mam smolika hned dvojiteho: HSPA+DC neni a LTE taky ne :-)
Trosku sanci davam tomu LTE routeru a externim LTE antenam, mohlo by se to chytit spis nez na nejaky USB nesmysl s integrovanou antenkou.
Linux? Nein, danke.
remet
Junior

Další stránka