Vodafone Turbo Internet 20GB za 499,-kč na 24 měsíců

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 3. 4. 2014 16:19

remet:
tak pak dej vědět jak ten Dlink šlape...s cenou 5000,-kč je to trochu drahá sranda.
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod remet 4. 4. 2014 23:17

Jako je. Netesi me to, ale VF ho neprodava (ze by mi ho dali v ramci budgetu za korunu). Jenze ty USB modemy jsou peklo, pokud to clovek chce pouzivat 24/7. Stary modem K3765 se pokazde po 100 hodinach zasekne a K5150 se mi nepodarilo rozchodit vubec. Popravde, ten cas straveny s K5150 byl ve vysledku drazsi nez ten Dlink.
Linux? Nein, danke.
remet
Junior

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 5. 4. 2014 00:19

Tak z tohoto hlediska to plně chápu.
Jen k dokonalosti toho Dlinku mi ještě chybí vestavěná baterie pro případ výpadku elektřiny či pro přenos např. na chatu jako mají některé ostatní routry a modemy...bohužel v takové kombinaci zatím žádný výrobce něco podobného nedělá.
Dělají se s podporou LTE pomocí zastrčení usb modemu...ale nevěřim kompatibilitě s tím K5150, v manuálu jsou uvedené pouze starší typy.

Připisuji tento nedostatek na trhu na vrub vcelku nové technologii LTE, do roka se snad ještě něco jiného objeví ;)
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod jnexflex 5. 4. 2014 00:24

K5150 funguje bezproblemu pod W7 tak MacOS 10.9.2.Staci zasunout, spusti se samoinstalace, potom samotna aplikace da se connect a hotovo.Vic primitivnejsi uz to byt nemuze...
jnexflex
Junior

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 5. 4. 2014 12:59

No vezmu si ho, když je za těch 77kč, snad měl REMET jen vadný kus...
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod remet 6. 4. 2014 22:11

CosiOdvedle: Nemel jsem vadny kus, ale nemam ani MacOSX ani W7 (teda ty mam, ale ne tam, kde potrebuju LTE) a prave ta samoinstalace (resp. USB Mass Storage mod) je asi ten nejvetsi pruser celeho modemu.

Ale zadna traga - vratil jsem ho VF a vratili mi penize :-) Bohuzel u tehle rychlosti se uz klasicky USB modem neda vyrobit (PPP je schopne behat tak do 20Mbit), takze K5150 je vlastne virtualna ethernet na USB integrovany s LTE routerem a to cele v prepinacim rezimu - po zastrceni do portu se chova jako USB flashka a pak ho dodany SW prepne do rezimu "modemu". Pro Bezne Franty Uzivatele je to skvele a krasne a samoinstalacni a pro ty co to chteji pouzivat mimo svet Windows je to peklo.

Ja uz po zkusenostech s K3765 prave USB dongle nechci, protoze to je porad reseni a obchazeni ruznych chyb. Kdyz si clovek precte ruzna fora, tak snad neni plne funkcni bezproblemovy USB dongle, ktery by umel aspon HSPA+DC.

Apropo uz jsem nasel, jak se jmenuje ta komunikace "modemu" jmenuje (tj. proc K5150 na vetsine routeru s USB portem v tuto chvili nepojede): MBIM mode
Linux? Nein, danke.
remet
Junior

Odeslat příspěvekod CosiOdvedle 8. 4. 2014 09:55

Asi také koupím ten Dlink za 4999,-kč z Alzy

http://www.alza.cz/d-link-dwr-921-d484510.htm

Náhodou jsem objevil, že Alza dává k tomuto tarifu od Vodafonu poukaz na 2000,-kč ...takže pak ten Dlink vyjde už na příjemnějších 2999,-kč ;)

Jen se při podpisu té smlouvy s Vodafonem musí zmínit, že CHCI i ten poukaz do Alzy..."zajímavé" že o tom sami zákazníka neinformují :D

http://www.alza.cz/vodafone

EDIT: Bohužel tato akce trvala jen do 31.3.2014 :(
CosiOdvedle
Junior

Odeslat příspěvekod mnauprsk 21. 4. 2014 23:12

V červnu by 900 lte mělo být i u nás, ale jsme úplně na okraji signálu na té mapě, takže přepokládám, že pro internet nadoma to bude chtít ten Dlink a externí anténu. Půjde na to třeba tahle? http://www.zesilovac-signalu.cz/eshop/a ... p-182.html . Nebo doporučíte nějakou jinou?
mnauprsk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 21. 4. 2014 23:54

Nevím, školy nemám, ale není lepší koupit než modem za 5 000 Kč který k ničemu jinému není např. Samsung Ace 3 za 4 390 Kč, který lze používat jako modem i jako telefon ? http://interlink.tsbohemia.cz/samsung-galaxy-ace-3-gt-s7275-cerny_d187140.html?fulltextword=ace%203
;-]
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod mnauprsk 22. 4. 2014 00:29

No potřebuju k tomu připojit dvě pc plus další mobily, tak nevím, jak by to zvládalo, a nevím, jak by šel připojit k té externí anténě, bez ní by to asi nepůjde, 2G signál od Vodafone je u nás vevnitř hodně bídný, předpokládám, že s 900 Mhz LTE to bude podobné.
mnauprsk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reku 22. 4. 2014 06:00

Taky na to nejsem expert, ale osobně bych koupil raději v tomto případě Dlink a externí anténu. Protože téměř k žádnému mobilu anténa nejde... Anténu dáš na nějakém delším kablíku ven a je to...
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zajDee 22. 4. 2014 07:22

Poukaz do Alzy jsem obdrzel jeste 8.4., takze akce zrejme dale trva...
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 22. 4. 2014 08:04

Reku píše:Taky na to nejsem expert, ale osobně bych koupil raději v tomto případě Dlink a externí anténu. Protože téměř k žádnému mobilu anténa nejde... Anténu dáš na nějakém delším kablíku ven a je to...

Pokud na to potřebuješ anténu, tak je dle mého mdlého rozumu lepší se poohlédnout po jiné formě internetového připojení ;-] I když nějaký signál ulovíš, stejně budeš řešit neustálé výpadky a pomalou rychlost. :grr:
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Reku 22. 4. 2014 08:21

Není tomu tak. Třeba doma jakž takž u okna chytnu 3G Vodafone a ještě hůř O2. T-mobile vůbec.
A když k 3G modemu Huawei dám externí anténu ven, tak i když nemám žádnou čárku, tak 3G signál je stabilní a mám cca 2-3 Mbit internet T-mobile.... Lze použít dobře na vše (jen VOIP jsem nezkoušel) .... Prostě externí anténa dělá hodně ... Protože i na mobilu je to na stejném místě horší, než s anténou ... A to mám tu nejhorší a nejlevnější externí anténu 3dbi.... Ta nejlepší by se možná chytla i doma a venku by určitě měla lepší signál ...
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod LadislavM 22. 4. 2014 09:24

Reku píše:Taky na to nejsem expert, ale osobně bych koupil raději v tomto případě Dlink a externí anténu. Protože téměř k žádnému mobilu anténa nejde... Anténu dáš na nějakém delším kablíku ven a je to...
Toto Vodafon zatím nenabízí, už jsem to zjišťoval a pro velký zájem o toto nádobíčko to prý Vodafone vážně řeší. Všichni včetně U:fona to už dávno mají.
LadislavM
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka