Vodafone - neomezený internet na 2 měsíce (akce už skončila)

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod a02 27. 11. 2014 01:16

pak je to nepouzitelna (vodafonem zmrzacena) sluzba.....
skoda, myslel jsem si, ze LTE je budoucnost, jak vidim neni.
Rikas vlastne, nesmite to pouzivat....
Kazdopadne dam podnet CTU k prosetreni. At oni rozhodnou.

Jeste me napadlo prirovnani s volanim. Volate moc z mobilu, bezte volat do budky, tam mate pevne pripojeni.
Naposledy upravil a02 dne 27. 11. 2014 01:19, celkově upraveno 1
a02
Junior

Odeslat příspěvekod a02 27. 11. 2014 01:19

ok
a02
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 27. 11. 2014 04:59

Na rozdil od pevneho pripojeni, kapacita LTE je sdilena vsemi uzivateli v sektoru. Uplatnovani rizeni provozu tedy dava smysl. Pokud nekdo jako a02 ma pevne pripojeni vsude, naprosto nerozumim tomu, proc a jak vyuzival behem tri dnu mobilni (=doplnkove/alternativni k nefunkcnimu pevnemu) pripojeni k nasosani 50 GB dat.

Btw, podle me je to naopak pekna ukazka, ze VF sit 50 GB za pet dni bez problemu zvlada. Kdyby nezvladala, cteme tu o nefunkcnim LTE a o navratu k pevnemu pripojeni. ;-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod aeinei 27. 11. 2014 08:26

Kdyby nezvladla 10gb za den od jednoho tipka, tak je to hodne smutne :D
.
aeinei
Junior

Odeslat příspěvekod pavel.pipal 28. 11. 2014 09:45

Používám Vodafoní internet cca 2 roky.
Po rozjetí té vánoční akce - zpomalení, časté výpadky
pavel.pipal
Junior

Odeslat příspěvekod malejarda 28. 11. 2014 20:10

Ja si tedy nemohu stezovat, je to na 3G stale stejne.
malejarda
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 28. 11. 2014 23:13

Ja mam na 3g taky porad pres 10 Mbit. Na kotarech samo min.
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod myšpulín 28. 11. 2014 23:25

U nás v Kladně teď posílilo LTE tak mi net sviští dostatečně třeba pro sledování TV. V autě si přes mobil pouštím internetová rádia.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod paty07 29. 11. 2014 01:47

Půjdu proti proudu. Musím se zastat "socky". Inzerovat NEOMEZENÝ internet v mobilu, který je vlastně jenom Internet s FUP 50 GB, je sprostá reklamština. Cena není důležitá, tu si má operátor nastavit tak, aby produkt vydělal.

Taky můžu prodat barák za 100 Kč s děravou střechou, prohnilými trámy, ale pokud to nebude ve smlouvě nebo tam nebude formulka, že si kupující je vědom všech poškození, tak jsem odpovědný za vady a musím tu střechu a trámy opravit. (právníci odpustí nepřesnosti, jde tady o smysl)
paty07
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Reku 29. 11. 2014 05:51

Problém je ve zcela jiné rovině.
Lidé (a tím i firmy, protože FIRMA=lidé) jsou NESOUDNÍ a NEKRITIČTÍ, bez sebekontroly a sebekritiky - myslím te zdravé v rovině morální.
Takže VĚTŠINA chce jen DOJIT a URVAT co největší kus čehokoli pro sebe na úkor kohokoli jiného. ZA KAŽDOU CENU! Bez ohledu na kohokoli jiného! A jen zákony ještě trochu brání, aby člověk člověku nedal přes hubu pro pár kaček. Ale i tato zábrana už postupně padá.
Takže firma chce za každou cenu vydělat a protlačit se, tak používá reKlamštinu. Lže.
Uživatelé zase BEZ OHLEDU na ostatní chtějí vše BEZ SAMOKONTROLY v co největším. A nezajímají je ostatní.

KONKRÉTNĚ ZDE: Vodafone lže o neomezenosti. Nic ho neomlouvá, je to.lež, protože restrikce uplatňuje.
ALE - nesbekritičtí totálně sobecký uživatel bez ohledu na kapacitu sítě pro ostatní jde jen za svým. Co chce sám. Přemýšlí jen stylem JÁ MÁM PRÁVO A JÁ CHCI ! Nezajímá ho, že sosači a sledovatelé 100000p videí ukrajují kapacitu sítě víc, než jen ti, co sledují internet, pustí si video v menším rozlišení a nesosají ve velkém S OHLEDEM NA KAPACITU PRO OSTATNÍ. Ne všichni totiž potřebují bič příkazů a zákazů, protože nějakou sebekontrolu mají.

Takže jediné řešení je pro Vodafone dát FUP a nelhat a nepoužívat reKlamštinu. Prostě jasně napsat - například nad 10 GB budem nějak podle místa a potřeby omezovat, minimum bude ale například X Mbs....
A bude klid od sosačů a sobců, kteří nemají žádnou samokontrolu a POTŘEBUJÍ nad sebou bič.
Proto holt musí existovat OMEZENÍ, LIMITY a podobně.
To je popis obou stran problému.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod BigT 29. 11. 2014 09:12

Podle mě Vodafone nijak nelže, jelikož nabízí neomezená data, nikoli rychlost. Vy, co si stěžujete, podívejte se pořádně na tu nabídku.
BigT
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 29. 11. 2014 10:12

Mělo by to jet stále stejnou vysokou rychlostí. Samozřejmě je otázka, zda jsou případná spomalení způsobena vytížením sítě nebo omezením ze strany Vodafone. Tady ten článek ale alespoň na začátku ukazoval na omezení ze strany Vodafone.

Vodafone v tiskové zprávě píše:Uživatelé služby Data nad rámec balíčku nebudou mezi 13. listopadem 2014 a 15. lednem 2015 omezováni žádným datovým limitem, resp. budou mít každé navýšení svého datového limitu zdarma.

Toto vše ale nemění můj negativní postoj k extrémním uživatelům s mnoha desítkami GB. Jen postupně doplňuji svůj pohled na obě strany.

Vodafone píše o navýšení datového limitu zdarma. Toto navýšení má stejnou rychlost do vyčerpání dokoupeného FUP. Teď je jen rozdíl, že za navýšení neplatím. Nebo má někdo jiný výklad?
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod aeinei 29. 11. 2014 12:17

Já stále nechápu jednu věc - Ta síť přenese několik TB traficu každý den, BTS se i během jeho stahování fláká... A vy se tu furt zhrozujete z toho, že když si típek někde v Brně začne pouštět na mobilu video, tak bude polovina Prahy bez internetu protože na ně nezbude?
.
aeinei
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 29. 11. 2014 12:24

Dokaž, že se síť v Brně a Praze "fláká " , jak píšeš. Jinak je tvůj názor jen emoce ve prospěch stahovačů a asi i Tebe, když to tak obhajuješ.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod paty07 29. 11. 2014 13:03

Reku píše:KONKRÉTNĚ ZDE: Vodafone lže o neomezenosti. Nic ho neomlouvá, je to.lež, protože restrikce uplatňuje.
ALE - nesbekritičtí totálně sobecký uživatel bez ohledu na kapacitu sítě pro ostatní jde jen za svým. Co chce sám. Přemýšlí jen stylem JÁ MÁM PRÁVO A JÁ CHCI ! Nezajímá ho, že sosači a sledovatelé 100000p videí ukrajují kapacitu sítě víc, než jen ti, co sledují internet, pustí si video v menším rozlišení a nesosají ve velkém S OHLEDEM NA KAPACITU PRO OSTATNÍ. Ne všichni totiž potřebují bič příkazů a zákazů, protože nějakou sebekontrolu mají.

Já bych třeba bral omezení z důvodu přetížení sítě, že v případě přetížení nějaké části sítě Vodafone pošle SMS s tím, že podle dat zařízne největší stahovače. Tenhle týpek sice ukrajuje kapacitu pro ostatní, ale pokud to BTS zvládá, tak v tom nevidím problém. Jenomže tohle je klasický FUP.
BigT píše:Podle mě Vodafone nijak nelže, jelikož nabízí neomezená data, nikoli rychlost. Vy, co si stěžujete, podívejte se pořádně na tu nabídku.

To snad nemyslíš vážně. V tom případě neomezený internet nabízí každý. Můžu udělat nabídku neomezeného internetu za 300 Kč jenom se zapomenu zmínit, že rychlost bude 32/16 :D
paty07
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka