Pevný internet vzduchem T-Mobile

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kouk.ac 5. 5. 2017 15:51

kde jede LTE na founu ok, pojede i toto, pokud to nekde bylo jinak a i takove pripady se tu resily, bylo to bud nedomrlosti technika, modemu ci jineho systemu / bordelu na strane TM. Se nemusis uvazovat, jen ta instalacka bude darda ;-) Ale lip to asi vypovedet pokud by na to doslo v ramci zaplaceni 1/20 pausalu, protoze pri 399 mesicne to mas za 2 roky 9576 a z toho 1/5 je 1915kc a instalace bez uvazku je tusim daleko vic.
kouk.ac
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 5. 5. 2017 16:32

Jestli Ti jde o kvalitu signálu a rychlost LTE v okolí, tak si kup předplacenku s nějakým základním netem a proveď test :-) nebo spacifikuj někoho známého, kdo má T-Mobile :-)
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod robbert 5. 5. 2017 19:57

Na prodejně ti T mobile za zálohu půjčí modem na pár dnů zdarma. Na vyzkoušení stačí. Ten na pevný internet V na tom měl být ještě o chlup líp.
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Junior

Odeslat příspěvekod Majklh 10. 5. 2017 21:59

Dnes jsem měl u sebe technika, chodil s oběma udělátkama a prodlužkou kolem celýho baráka a zkoušel chytnout signál, pak vyndal z auta ještě druhý zařízení s tím, že to první možná není aktualizovaný a zase nic. Když jsem mu řekl, že ze střechy by určitě signál byl tak na to odpověděl, že to nemá ani cenu když na zemi nechytl ani čárku, údajně by to bylo nestabilní. Na mobilu chytnu signál jen jednu čárku z jedné strany baráku. BTS podle mapy 5,5 km bez přímé viditelnosti. Na lince t- mobilu mi řekli, že by mi mohlo jít i 50Mb/s ale asi mám smůlu :-(
Majklh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kouk.ac 11. 5. 2017 05:44

ty situace znam, na zemi nula prt, strecha lepsi a citlivost toho ext. modemu je uplne jinde, nez mobil. Trval bych na instalaci nebo minimalne na vyzkouseni na onom miste na strese. A nebo esi chces, vem si na test a po tydnu vrat klasicky zaFUPovany net s internim modemem a esi ti ten pojede ok, pojede logicky i ten externi. Stejny joke ted vyvedli jednim znamym, pry by to nejelo dobre ve verzi venkovniho modemu, tak jim kokosky dali interni se zaFUPovanou sluzbou. Si asi slepice na infolajne neuvedomila, ze je li signal LTE, pojede jakakoliv sluzba. Tohle TM proste stale nedava.
kouk.ac
Junior

Odeslat příspěvekod mrsalieri 11. 5. 2017 10:41

Anténa u toho jejich Huaweie umí zázraky, jsem připojen na BTS, kterou z domu mobilem nemám šanci chytnout, maximálně venku na 1 čárku (vzdálenost 1,8km vzduchem, ale v okolí jsou 2 bližší BTS, kterých se mobil drží), ale u modemu naprosto stabilně plnej signál.
PC: Intel i5 4460 Haswell + 16 GB DDR3 + EVGA GTX 1060 SC 6GB + EVGA SuperNOVA 550GS + W10
NTB: ASUS F555LF-DM186T (Intel i3 5010U Broadwell + 8 GB DDR3 + GeForce 930M + W10)
MOB: Apple iPhone 7 Plus + T-Mobile
NET: TMO - Pevný internet vzduchem (100 /25)
mrsalieri
Junior

Odeslat příspěvekod JsemNeznalek 11. 5. 2017 13:41

Ani po měsíčním dohadování s T-Mobile jsem neuspěl.
Na mapě pokrytí je stále vyobrazeno, že tu mám LTE-A, internet má běžet 50 Mb/s, ale bez úspěchu.
Dle jejich vyjádření jsou technici neomylní, další test či jakékoliv nové řešení již nabídnout nemohou.

Chybu nejspíše vidím na straně LTE vysílače (600 m), který při měření mobilním zařízením vyobrazuje rychlost 3-7 Mb/s, začátkem roku vše běželo normálně (cca. 30-40 Mb/s).
JsemNeznalek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Novkiss 12. 5. 2017 11:13

Ahoj, má to někdo třeba uprostřed města kde není oficiálně na TM mapě pokrytí pevný net vzduchem? Já že kabel do baráku není(xdsl) a wifi stojí za bačkoru
Novkiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dj.kure 12. 5. 2017 12:46

Ahoj, na to bych moc nevsázel... samotné mapy pokrytí jsou už takhle dost přifouklé... pochybuju, že by si někde nechtěně "ubírali". Nemáš nějakého známého s T-Mobilem? Že by přijel a zjistil by ti, jestli tam je signál 3G/4G a případně změřil rychlost? :-)
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Novkiss 12. 5. 2017 13:18

Špatně jsi mě pochopil, v Hradci je LTE všude, ale v mapě pokrytí pevným netem jsou místa dost prázdná, jinak LTE bts mam za okny a plný signál i ve sklepě
Novkiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mrsalieri 12. 5. 2017 14:03

JsemNeznalek: stěžuj si u nich, stěžuj si u ČTÚ, že jim LTE na tom vysílači jede mizerně a uvidíš.
PC: Intel i5 4460 Haswell + 16 GB DDR3 + EVGA GTX 1060 SC 6GB + EVGA SuperNOVA 550GS + W10
NTB: ASUS F555LF-DM186T (Intel i3 5010U Broadwell + 8 GB DDR3 + GeForce 930M + W10)
MOB: Apple iPhone 7 Plus + T-Mobile
NET: TMO - Pevný internet vzduchem (100 /25)
mrsalieri
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 12. 5. 2017 14:14

Novkiss: Aha, tak to se omlouvám :-) v tom případě volat na linku a službu objednat. Pokud budou říkat, že tam možnost není, tak je poinformuj o stavu.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 16. 5. 2017 18:40

Pevny internet vzduchem mi nainstalovali vcera a jede to vskutku na jednicku. Modem mam na strese bytovky a vyuzil se stavajici rozvod wifi internetu. Prekvapilo me, ze modem se pripojil k 3 km vzdalenemu vysilaci, kdyz mam jeden 197 m od domu. Doufam, ze to takto vydrzi. :tleskani

Obrázek
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Switch007 25. 5. 2017 20:18

Nainstalováno. Jen 20 Mbit pro rodiče, ale funguje. Doteď na vesnici jeli na ADSL max 3 Mbit, takže za mě OK :-)

Obrázek
Switch007
Junior

Odeslat příspěvekod Fotkyznovin 26. 5. 2017 07:07

Prosím o pomoc, na tmobile jsem se pomocí infolinky domluvil že na mé adrese je možná služba pevný internet vzduchem v rychlosti až 40MBit/s, o2 u nás má max dvacet a jinak tu nikdo není, tak jsme se domluvili že naistalujeme nižší tarif 20Mbit/s a pokud bude ve stabilní jen zmeníme tarif. Po instalaci z tmobile však vypadlo že 20Mbit je na naší adrese maximum. Ve 14ti denní době jsem tedy písemně odstoupil od smlouvy, teď však po mě chtějí zpětně doplatit poplatek za montáž a demontáž subdodavatelem v ceně celkem cca 4000kč.
Takže oni mi nejdřív lžou, na základě toho s nimi uzavřu smlouvu, a když se to provalí tak jim mám já platit?
Reakci na výpověď a to že za montáž a demontáž odmítám platit mi napsali něco ve stylu "*****". Na to jsem odepsal že žádám okamžité navýšení rychlosti na hodnotu kterou mi slíbili, nebo se jedná o podvod. Jak se těmhle xxxxxx můžu bránit?
Díky všem za rady
Naposledy upravil opasino dne 26. 5. 2017 08:51, celkově upraveno 1
Důvod: Odstraněna vulgarita.
Fotkyznovin
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka