vpe píše:Ale to přece nezvýší průchodnost jednoho daného sektoru, navíc na spoustě míst není agregovat co (ze na tvé bts ano, je druhá věc), takže by mě zajímala odpověď na mou otázku - jak zdetekovat 4x4MIMO... víš to?
Když na to přijde, ten jejich CPE modem jde obejít a použit jiný HW/SW (kde lze změnit IMEI).
Nevíš náhodou které modely modemu by uměly změnit IMEI ?Ideálně aby šla dát externí směrová anténa a zamknout na těch 1800.
Mám vysílač 1800 vzdálený 6,3 km s přímým výhledem,v přímce trasy jsem ve vzdálenosti 4km na mobilu naměřil 60.
Přemýšlým,když bych měl modem s směrovou externí anténou a modem uměl držet 1800 protože blíže(3,2km)je další vysílač sice trochu ze směru trasy ale je, tak jestli by mi to na těch 6,3km mohlo držet těch40-50?Jestli tedy takové modemy vubec jsou.
Ale poslední dobou se tady objevují stížnosti na pokles rychlosti i na 4 hlavně ve špičce a to není ještě podzim nebo zima tak nevím jestli o tom vubec přemýšlet,ale zas ta 1800 je mezi vesnicemi tak by to nemuselo bejt tak přetížené,když tam nabízí i 100,je to dilema