Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
cimrosek píše:Formulka "pevny internet" je nechutny obchodni trik, myslim ze v ramci mesta a mozna cele area oblasti a mozna i okresu to bude i prenosne
No možná,ale podle mne jen do té doby než vám někdo na nějaké centrále překontroluje na které BTS se připojujete,tak bych s tím byl opatrný a nespoléhal na to.Stosun píše:Simka z venkovni jednotky se da dat do jineho modemu zkousel jsem ji davavat do B3000 a vsechno jelo.Takze neni problem si to vzit nekam jinam.
A zkoušel si měřit vícekrát? Já zkoušel kolem jedné BTS simku která měla službu s max. rychlostí 42 a byla určená pro modem B310 a jakmile jsem jí dal přímo u BTS do galaxy S7 tak na první měření 42 a na druhé a další měření max. 20 stejně tak když jsem dal sim z telefonu kde sim vuči mobil. tarifu má až 225 do B310 tak na první měření 68 a na další 40 takže asi ano pojede to ale na jak dlouho a ne určitě naplno tarifu na který je zakoupena,jedině změnit na modemu IMEI.
Ale k tomu zase musím podotknout že pokud budete u správné BTS která už používá sdílená pásma LTE a antény 4x4mimo a dává max.225 tak běžný modem toto neumí a budete se šidit o rychlost pokud budete třeba dál od vysílače a nebo v ne ideální pozici.
Zkoušeno simkou k tarifu v mobilu která má až 225 tak v huawei B310 s externí anténou XPOL-A0002 4km od vysílače zhruba 45 stupnu ze směru sektorových antén přímá viditelnost bez jakýchkoli překážek jen pole dává těch 68 a v mobilu galaxy s7 dává 160
1lomeno3 píše:Podle https://gsmweb.cz/mapa/ 3 nejblížší BTSky podporují LTE, takže v tomto by to snad být nemělo.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků