Chtěl bych se zeptat zkušenějších na volbu konfigurace pro mobilní připojeni od T-M. (Tarif se jmenuje Internet do tabletu a notebooku Neomezená data/Neomezená rychlost). Zhruba cca do 1 roku tu bude optika, takže toto řešení je dočasné. Na BTS je přímá viditelnost, vzdálenost 2,1km bez stínění atd. BTS frekvence vysílače LTE 800, 1800, 2100 2600. Zkoušel jsem rychlost pomocí tel Samsung S23 Ultra, vím o tom, že nemusí být relevantní. Rychlost se pohybovala (10 měření) od 120 do 150 Mbps Down, 35 až 60 Mbps Upload, odezva kolem 30ms. Zatím se přikláním k tomuto řešení modem ZTE MC801A nebo TP-Link Archer MR600 4G LTE, nebo Zyxel lte5398 společně s externí anténou Poynting XPOL-2-5G. Umístění antény bude na stožáru (střecha RD).
Ještě jsem přemýšlel o 2 variantách, ale asi ne....
1) ZYXEL NR7101: tady je rozhodující cena, protože +10K na zhruba 1 rok než dojde optika...je hodně
2)MIKROTIK • LHGGM&EG18-EA: cena ok, ale složitost nastavení pro toto zařízení...
Momentálně jsem u malého místního providera. Platím si 30Mbps a jede to od 2 do 35Mbps jak kdy
Jinak varianta anténa Poynting XPOL, Archer MR600, Zyxel lte5398 by bylo vše nové, pokud ZTE tak ten cca bude 6 měsíců starý second hand. Díky za názor