Pevný internet vzduchem T-Mobile

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vpe 24. 12. 2023 20:53

No nevim, ja mam na komine od 2017 a nijak s tim nehejbu :-) Puvodne b20, pak b1 a nakonec pridali b3. Za 50% ceny 200,- mesicne a obcas to vypnu na prazdniny. S tim “prevrtavanim to taky nevim co myslis. Utp venkovnimcerny co jsem nafasoval 20 metru v cene od montera (ten samozrejme mel velky problem lezt na komin protoze na okno “to prece staci” :-)) jsem chytnul spravpaskou “docasne” asi na 2 mistech a zatim pohoda.

Jednotka docastnosti je jeden furt :-)) Vzhledem k tomu, ze uz od 1996 jsem chytal signal gsm tak kde nemel byt a pak vsude jinde, jsem dal antenu vyse nez konkurence a signal chytnul, tak je jasny ze holt na vysku TRx anteny mam svuj nazor o<:)
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 24. 12. 2023 21:51

Zdravim, uz delsi dobu mam potize s vysokymi pingy hlavne ve vecernich hodinach, ktere dosahuji i stovek ms. Znemoznuje to sledovani Magenta TV. Na telefonu ve stejne lokalite naprosto v pohode. V cem by mohl byt problem? V antene? Pres den jede vse bez problemu.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 24. 12. 2023 23:05

Nenapadlo by mě, že vysoké pingy vadí u Magenta TV. Jak se to při sledování projevuje? Není spíš problém v kolísání rychlosti internetu?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 25. 12. 2023 00:08

Přetížený server a stránky ze kterých TMO TV jde. Tomu se nedá pomoct . TMO musí posílit oblast do které spadáš.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 25. 12. 2023 12:55

Dost casto problikne cerna obrazovka. Nevim, zda je neco v HW v neporadku, protoze takove vykyvy opravsu nejsou normalni.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Phlox 28. 12. 2023 15:07

Ahoj,

nemá někdo po ruce, prosím, držák na venkovní jednotku Huawei B2368 a mohl by mi zjistit rozteč děr pro montáž na zeď? Potřebuju si nechat udělat nový výložník a chtěl bych využít současné díry ve zdi. V manuálu co mám se to bohužel nepíše.

Díky předem.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 2. 3. 2024 21:13

Je to 85 x 85 x 85 mm

-- 2. 3. 2024 21:14 --

Btw. o2 ma akci pry ze na prvnich 6 mesicu inet vzduchem za 199,- vite o tom neco?
U T to jde zase naopak, na retenci 199 na 2 roky i opakovane..
Naposledy upravil vpe dne 2. 3. 2024 23:48, celkově upraveno 1
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 2. 3. 2024 21:53

Ta cena 199Kč na prvních 6 měsíců je klidně možná. Na webu uvádějí cenu 299Kč a obchodníci O2 mají možnost poskytnout 100Kč slevu.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 10. 3. 2024 17:29

hauzz píše:Díky novele ZoEK byly zrušeny pokuty za předčasně ukončené smlouvy pro RČ. Takže úvazek - neúvazek dnes si nás spotřebitele může operátor přidržet tak maximálně slevou na zařízení (a i tady musí naúčtovat poměrnou část slevy při vrácení zařízení) jinak má op smolíka. Přes OKU musí uvolnit jinému opovi číslo služby.

A který operátor umožňuje “vracet” zařízení nebo jak to funguje?
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod mmulicnik 6. 4. 2024 08:13

Ahoj, koupil jsem na bazosi antentu Huawei B2368-A01 (ta bez vnitrni jednotky).

Chtel bych u ni zamknout pasmo, ale v menu uplne chybi sekce "Broadband".
Do anteny se prihlasuju pod user/HUAWEI@WTTX, takze to asi neni uplny admin pristup, bohuzel vsechny admin hesla co jsem nasel na netu mi nefunguji, firmware jsem take zkousel prehrat, i kdyz uz tam byl ten unlocknuty od O2.

Nenapada vas jak se do toho dostat? Kupoval jsem to prave kvuli band locku...
Sony 55XF9005
Asus Xonar Xense (rozžvýkány) + Senn PC 350
mmulicnik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xtonda 6. 4. 2024 11:50

Mě na B310 funguje tahle aplikace
https://play.google.com/store/apps/deta ... huactrlpro
https://www.thecoder.pl/
Jestli bude chodit na tvém modemu s tvým přístupem by mělo jít vyzkoušet na free verzi
https://play.google.com/store/apps/deta ... er.huactrl
EDIT: Ale tenhle modem je Cat 12, takže má agregaci až tří pásem, takže band lock ani nemusí mít přínos oproti situaci, kdy si modem spojí pásma 800+1800+2100.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod mmulicnik 6. 4. 2024 13:58

Aplikace chodi, ale pristupy mam zase bohuzel jen user (ne admin) a s tim nic nezmenim...

Jinak agregaci sice mit ma, ted je pripojeny na B1 a jede 120/10mbps, ale taky se stane ze se zasekne na B20 a jede 20/20mbps, tak nevim jak presne ta agregace ma fungovat... Pripojuje se to kam zrovna chce, tak prave koumam jak to zamknout. V nastaveni je obcas videt 4G+ coz by mela byt prave agregace, ale potom v podrobnostech vidim ze je pripojeny vzdy jen na jedno pasmo.
Sony 55XF9005
Asus Xonar Xense (rozžvýkány) + Senn PC 350
mmulicnik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 6. 4. 2024 15:15

Mám B2368-66 od TMO a je tam ten úplně poslední firmware. Je k tomu dostupný admin heslo?
Nebo se mám pokoušet tam nahrát něco staršího z velmo?
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Phlox 8. 4. 2024 12:44

mmulicnik píše:Aplikace chodi, ale pristupy mam zase bohuzel jen user (ne admin) a s tim nic nezmenim...

Jinak agregaci sice mit ma, ted je pripojeny na B1 a jede 120/10mbps, ale taky se stane ze se zasekne na B20 a jede 20/20mbps, tak nevim jak presne ta agregace ma fungovat... Pripojuje se to kam zrovna chce, tak prave koumam jak to zamknout. V nastaveni je obcas videt 4G+ coz by mela byt prave agregace, ale potom v podrobnostech vidim ze je pripojeny vzdy jen na jedno pasmo.

Ahoj,

domnívám se, že je tvoje anténa z přebytků, ve kterých byl jeden FW operátora, který nenávratně možnost volby pásma zamyká.

Co se týče rychlosti. CA na téhle anténě u TMCZ funguje jen s B1+B3 a pouze pro download. Jakmile máš k dispozici B1 či B20 vybere tu silnější a většinou tu pomalejší B20.

Osobně doporučuju se téhle antény zbavit a pořídit si něco aktuálnějšího. Je velmi zastaralá a často nestíhá vytížit oba směry současně.

Pokud vyloženě nechceš investovat horentní sumy, počkej pár dnů. TMCZ přijde s něčím novým (250 Mbps a nová venkovní jednotka na 5G za 749 Kč/měsíc).
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod MV_cz 8. 4. 2024 13:02

No už by bylo na čase, já zkusim pevnej internet zrušit. Už mi jede jen 40/5 a přes jiné simky je to lepší v obou směrech.
Zkusím tam na chalupě teď pustit O2 5G box, nečekám od toho rychlosti doma (kde datamanie teď jede 500/60 Mbit), ale podle mapky O2 by tam mělo "5G" být.
MV_cz
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka