fugo0 píše:Phlox píše:Modem k 250 Mbps se v ČR prodávat nebude. Jen pronájem. A parametrově to není to, co bys chtěl koupit. Pouze 2 CC na Down a 1 CC na Up. Smysl má jedině Zyxel Nr7101 a s posledním firmwarem zvládá 3 CC na Down i Up. Případně vnitřní verze poskládá i pásem 5. Ale to má smysl jen ve městě, kde je vysílačů milion a k BTS to máš kamenem dohodit.
Jsem na dědině, btsku mám cca 250m vzduchem s přímou viditelností ze stožáru na střeše, ale nevím, jestli tam jsou směrem ke mně antény ve vhodném pásmu.
Podle T-Mobilu nebude se signálem problém a podle své mapy pokrytí mi nabízejí i 100/25 s vnitřním modemem.
Těmhle nabídkám po telefonu ale po předchozí zkušenosti s Nordic Telecomem a O2 nevěřím, jejich technici se tu před třemi lety docela trápili i s venkovním modemem a na konec jsem byl rád za 20/2 od O2.
Kdo chce prověřit, jak to u něj skutečně je a jak by to reálně mohlo chodit s tím, kam opravdu natočit anténu, nechť mi pošle do SZ lokalitu, zamýšlenou BTS nebo telefonní číslo na té SIMce. A já se na to už podívám.