Pevný internet vzduchem T-Mobile

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Phlox 5. 5. 2024 11:16

fugo0 píše:
Phlox píše:Modem k 250 Mbps se v ČR prodávat nebude. Jen pronájem. A parametrově to není to, co bys chtěl koupit. Pouze 2 CC na Down a 1 CC na Up. Smysl má jedině Zyxel Nr7101 a s posledním firmwarem zvládá 3 CC na Down i Up. Případně vnitřní verze poskládá i pásem 5. Ale to má smysl jen ve městě, kde je vysílačů milion a k BTS to máš kamenem dohodit.

Jsem na dědině, btsku mám cca 250m vzduchem s přímou viditelností ze stožáru na střeše, ale nevím, jestli tam jsou směrem ke mně antény ve vhodném pásmu.
Podle T-Mobilu nebude se signálem problém a podle své mapy pokrytí mi nabízejí i 100/25 s vnitřním modemem.
Těmhle nabídkám po telefonu ale po předchozí zkušenosti s Nordic Telecomem a O2 nevěřím, jejich technici se tu před třemi lety docela trápili i s venkovním modemem a na konec jsem byl rád za 20/2 od O2.

Kdo chce prověřit, jak to u něj skutečně je a jak by to reálně mohlo chodit s tím, kam opravdu natočit anténu, nechť mi pošle do SZ lokalitu, zamýšlenou BTS nebo telefonní číslo na té SIMce. A já se na to už podívám.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 11. 5. 2024 22:54

Resil uz nekdo, zda se da prejit na 5G tarif internetu vzduchem z puvodniho Pevneho internetu vzduchem? Jde mi o podporu 5G site, ktera u me neni zdaleka tolik vytizena jako LTE sit. Da se vymenit antena za novou podporujici 5G? Diky za odpovedi.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Phlox 12. 5. 2024 03:04

SIMku s tarifem Pevný bezdrátový internet jde převést jen mezi ostatními rychlostními tarify Pevný bezdrátový internet. Je systémově zamčena. Pokud do modemu chceš 5G internet, tak ji musíš vyměnit. Ne předpokládám, že bys měl od TMCZ modem, který umí 5G. Pevné bezdrátové internety modem umí max 4G+.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 12. 5. 2024 07:18

Oni uz zrejme nabizi pouze novy Bezdratovy internet, nikoli Pevny internet vzduchem. Otazkou je, jak by se zmenila cena, protoze i pronajem zarizeni se zvednul na 99 Kc mes. Navic pokud tam mam slevu, tak o tu bych nejspise prisel.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Phlox 12. 5. 2024 07:24

Ne, na stávající instalace lze stále sahat a měnit je na rychlejší pomalejší tarif. Pouze plně nové instalace už jsou z nové generace Bezdrátový internet. Sleva může být, záleží co sis vyhádal. Jede se indivindy přístup per zákazník.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 12. 5. 2024 17:33

Ta sleva je na 2 roky (pak se začne účtovat normální cena) a ne nafurt, pak ji musíš obnovit.

Jde nastavit v ustredne, any se iccid pevného internetu připojoval pouze k Band3 (a ne band 20, 1)? Nebo nejde a jedina možnost je na modemu?

“ Pouze plně nové instalace už jsou z nové generace” - A co je to za generaci, viděl jsem, že i stará generace zrychlila z 20 /5 na 40 /5
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 12. 5. 2024 18:17

A můžu si koupit modem ve Vodafone a pak si přijít do T-Mobilu sjednat tarif?

Díky za info.

------------------------

Vodafone začal nabízet super 5G modem za super cenu....

Se vyplatí u nich koupit i když si pořizujete 5G u O2 nebo u T-Mobilu....

S největší pravděpodopností se jedná o nejvyšší model ZTE MC888 Ultra se Snapdragonem X65...

Tento modem stojí samostatně na Amazonu 408 EUR.... - cca 10.200,- Kč.

Vodafone ho nabízí za 6.177,- Kč.

A podle pásem je zřejmé, že se s ním připojíte globálně:
Network Frequency Bands:
- 5G: n1/n3/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n75/n77/n78
- 4G LTE: B1/B3/B7/B8/B20/B28/B32/B38/B40/B42/B43
- 3G WCDMA: B1/B8

* Data rates:
- 5G with up to 3.8 Gbit/s DL and up to 250 Mbit/s UL
- 4G LTE Cat. 22 with up to 1.6 Gbit/s DL and up to 200 Mbit/s

Ještě odkazy:

https://www.vodafone.cz/modemy/vodafone ... -5g-gen-2/

https://www.amazon.de/-/cs/dp/B0CTS58123

A Vodafone označení modemu:

https://ibb.co/MfRdLGK
Naposledy upravil sender21 dne 12. 5. 2024 18:27, celkově upraveno 2
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Milos 12. 5. 2024 18:23

@vpe: Nová generace https://www.t-mobile.cz/bezdratovy-internet je 50/15 a 100/25. Pro někoho je důležitá hlavně ta větší rychlost uploadu.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sender21 12. 5. 2024 18:29

A můžu si koupit ten super modem u Vodafonu?

A nějaké neomezené tarify mají za kolik prosím?
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Milos 12. 5. 2024 18:39

Rychlostně a adresně neomezený tarif má T-Mobile za 670Kč (50% sleva z ceníkové ceny 1340Kč). K tomuto tarifu lze použít vlastní 5G modem. Při sjednání smlouvy na 24 měsíců lze získat dotaci 5000Kč na HW od T-Mobile.
Na rodné číslo studenta by cena stejného neomezeného tarifu byla 453Kč (50% sleva z ceníkové ceny 905Kč) s dotací 2000Kč na HW.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod opat (novy) 12. 5. 2024 19:19

A jak se ten tarif jmenuje, mají to někde ( pro studenty ) v ceníku ?
opat (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 12. 5. 2024 20:04

Jsou to tarify NEOMEZENĚ 4XL a STUDENT NEOMEZENĚ XL uvedené normálně v ceníku https://www.t-mobile.cz/dcpublic/Cenik_ ... ile-II.pdf
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Phlox 13. 5. 2024 09:08

vpe píše:Jde nastavit v ustredne, any se iccid pevného internetu připojoval pouze k Band3 (a ne band 20, 1)? Nebo nejde a jedina možnost je na modemu?

Ne, na straně TMCZ se nenastavuje nic. Vyjednání frekvence je plně v kompetenci koncového terminálu.

“ Pouze plně nové instalace už jsou z nové generace” - A co je to za generaci, viděl jsem, že i stará generace zrychlila z 20 /5 na 40 /5

Jedná se o test.

A můžu si koupit modem ve Vodafone a pak si přijít do T-Mobilu sjednat tarif?

Ano, při objednání Bezdrátového internetu nikdo netrvá na tom, že od nás musíš vzít modem. Jedině, že chceš ten s venkovní anténou od TMCZ. Tady jen pozor na blokace nastavení modemů od konkurence. Viz staré problémy s Huawei, kdy jsi tam nenastavil nic...

A nějaké neomezené tarify mají za kolik prosím?
a zároveň
Jsou to tarify NEOMEZENĚ 4XL a STUDENT NEOMEZENĚ XL uvedené normálně v ceníku https://www.t-mobile.cz/dcpublic/Cenik_ ... ile-II.pdf

Je lepší si vzít tarif za 1020 Kč v sekci https://eshop.t-mobile.cz/tarify/datove-tarify. Za předpokladu, že ten tarif bude pouze pro data. Žádné SMS/ani hovory. Dá se vyhádat i 50% sleva, případně nakombinovat s magentou.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 13. 5. 2024 09:13

Kdyz jde zamknkout LAC, tak proc by neslo (i) pasmo? Ale asi chapu, ze se to (bezne) nedela.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Phlox 13. 5. 2024 09:30

Kdyz jde zamknkout LAC, tak proc by neslo (i) pasmo? Ale asi chapu, ze se to (bezne) nedela.

Když by byla porucha na BTS a z naší strany to bylo zamčené, tak je uživatel v pasti a offline. Jedině, že by v dohledu měl další BTS se stejnou frekvencí. Pak by zákazník volal, že má problém... Takhle když se něco rozbije, zákazník plynule přejde na jinou frekvenci a nic neřeší. Maximálně rychlost, když si všimne.
Phlox
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka