Pevný internet vzduchem T-Mobile

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vpe 20. 10. 2024 06:38

To nebylo adresne. Samozrejme ze na penzion bych se take snazil dat co nejrychlejsi linku a ponekud bych neresil zda platim 200 (za to mas od Tecka max tech 20 asi) anebo 800 Kc jak pises.

To z tebe lezlo az postupne o co se jedna: “ jasně, dá se žít i s 30 Mbps, ale je to utrpení” jsi napsal…

Nevim zda jsem to prehledl nebo jsi to nenapsal, ze to ma byt pro 3 rodiny (domacnosti) a 8 pronajimanych pokoju, kazdy az po 2-3 lidech… a pak jsi vypsal jak kazda entita konzumuje “to svoje” :-) vlastne pises přijede 15 lidí a obsadí polovinu penzionu takze kapacita 30 lidi, tedy az 15 nesouvisejicich skupinek treba :-)

…ja se snazil zjistit, na co potrebuje 1 domacnost 300 mbit, uz to nedorozumeni chapes?

Kdyz slo v podstate o komercni linku, tohle pripojovat na domaci linku uz je docela :!: michat domaci provoz z v podstate hotelem. Bude sranda az tam odtud nekdo z hostu odesle neco zavadneho (nebudu psat co k tomu staci) :lol: Knihu hostu jiste vedete a na cizineckou odesilate taky a podpisy sedi zejo. Dotceni budou ale v tu chvili vsichni - k podani vysvetleni pozvani :-)) Kdyby slo o 1 pronajem a rodinu ok, ale az 8 cizich nesouvisejicich lidi najednou? A ty nemas sanci ani rozpoznat kdo a odkud. Tvuj isp ano, ten uklada vsechny spojeni po urcitou dobu.

Pokud jsem to tedy pochopil spravne, tak ta SIM je na mobilni data, nejde o tarif na “pevny pripojeni”…
Naposledy upravil vpe dne 20. 10. 2024 06:54, celkově upraveno 1
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 20. 10. 2024 06:53

To k vám do penzionu jezdí lidi čistě za internetem, nebo jsou to turisti, co objevují krásy okolí? Osobně bych udělal limitaci na max 5Mbit na klienta a hotovo. Na nízkou kvalitu YT to stačí (stejně tak Netflix), na práci to taky stačí (kdo teda netahá gigabajty podkladů sem a tam). Pak v nejhorším scénáři 20 klientů = 100Mbit. Pokud dáte 4 Mbity/per klient, tak je to 80Mbit. To už by mohlo zanechat slušnou rezervu pro provoz penzionu.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jimmydix 20. 10. 2024 22:16

vpe píše:To nebylo adresne. Samozrejme ze na penzion bych se take snazil dat co nejrychlejsi linku a ponekud bych neresil zda platim 200 (za to mas od Tecka max tech 20 asi) anebo 800 Kc jak pises.

prosím Vás, podívejte se do mých předchozích příspěvků a zjistíte přesně o čem vlastně píšu.

tady nejde ani tak o peníze ... kdyby tenkrát internet u rodičů fungoval jako dnes tak neomezený tarif za těch cca 800,-/měsíc ponechám a je to. 4 roky platili neomezený internet XL, který fungoval rychlostí 30down/5up což jsou prostě nepochybně vyhozené peníze a na takovou rychlost stačí tarif za 200. Chápete to????

Pak jsem po kontrole stavu přišel s tím, že rychlost a kvalitu internetu musíme prostě nějak vylepšit a utratil jsem přes 10K za různá řešení (modemy, routery, rozvody atd) , ale nic nepomáhalo, protože tam ta technologie na BTS stožáru prostě nebyla nebo jsme ji v té době nebyli schopni přijímat. To bylo stále v době kdy jsme měli neomezený XL tarif.
Když stále nic nepomáhalo tak jsme prostě downgradovali z neomezeného XL na levnější tarif 100. Rodiče ušetří 500 měsíčně a internet stále funguje úplně stejně.

Vše se změnilo cca před měsícem, kdy se na BTSce objevil 5G a došlo asi i k nějakým úpravám na 4G vysílačích a najednou nový modem hlásí pěkné kombo CA 5g + 3 další 4g frekvence.

Teď již se skutečně vyplatí znovu vzít Neomezený XL tarif, protože teď už konečně tarif využijeme.

-- 20. 10. 2024 23:26 --

dj.kure píše:To k vám do penzionu jezdí lidi čistě za internetem, nebo jsou to turisti, co objevují krásy okolí? Osobně bych udělal limitaci na max 5Mbit na klienta a hotovo. Na nízkou kvalitu YT to stačí (stejně tak Netflix), na práci to taky stačí (kdo teda netahá gigabajty podkladů sem a tam). Pak v nejhorším scénáři 20 klientů = 100Mbit. Pokud dáte 4 Mbity/per klient, tak je to 80Mbit. To už by mohlo zanechat slušnou rezervu pro provoz penzionu.

Zdravím Vás, děkuji za zprávu, ale z nějakého důvodu se zde diskuze přesunula z mého původního příspěvku do úplně jiné diskuze.
Já se v mém původním příspěvku jen zeptal, jestli někdo náhodou neví, jestli modem Archer nx200 umí spojit 5G a 4G dohromady.
Ptal jsem se na to, protože se mi stalo, že půjčený 5G modem od Tmobile, který jsem si vzal na zkoušku neuměl spojit 5G a 4G dohromady, což mě překvapilo a chtěl jsem se vyhnout tomu, aby když koupím nový 5G modem tak abych ho mohl použít tak jak plánuji.

Neberte to prosím osobně, ale najednou je z toho diskuze o turistech v penzionu a jejich používání internetu, nebo otázky typu na co potřebuji 300Mbit internet, nebo že děti a staříci koukají na pohádky :nenapadne

Občas se člověk zaplete do úplně jiné diskuze než jakou plánoval a z diskuze o schopnostech modemu se stane rozepře nad kvalitou svíčkové omáčky z Globusu :-D
jimmydix
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 21. 10. 2024 04:11

Co je to za blby napad, spojovat dohromady 5G a 4G? Modem bude mezi frekvencemi max prepinat, nebude je spojovat. Nebo umi nejaky modem 2 SIMkarty, jednu nastavit na 5G a druhou na 4G? To by sis ale take musel platit 2 tarify a ne jen jeden.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod jimmydix 21. 10. 2024 08:44

aaaa píše:Co je to za blby napad, spojovat dohromady 5G a 4G? Modem bude mezi frekvencemi max prepinat, nebude je spojovat. Nebo umi nejaky modem 2 SIMkarty, jednu nastavit na 5G a druhou na 4G? To by sis ale take musel platit 2 tarify a ne jen jeden.

5G modem normálně spojí 5G (v mém případě N28) se 4G frekvencemi (v mém případě B1,B3 a B20) automaticky dohromady bez jakéhokoliv přeskakování mezi 4G a 5G. Je to normální agregace tak jako to bývalo u čistého 4G a nepotřebujete 2x SIM kartu se 2x tarifem.

U nových 5G mobilních telefonů toto spojování většinou není (nebo snad jen u vlajkových a drahých modelů) a jedou automaticky bud jen v 5G nebo 4G.
jimmydix
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 21. 10. 2024 10:04

Já bych to jen zarámoval do diskuze, když někdo se bude diskutovat, jak na silnici lítá 300, když je tam omezení 100, A bude argumentovat, že přeci si koupil drahý auto a teda má právo :-))

Jako odsaď pocaď já osobně bych teda nějaký takovýhle podnikání a brečení nad pětistovkou radši veřejně neřešil…

Jinak úroveň těchto ubytovacích služeb je katastrofální, jak z minulýho století, než by si zaplatili někoho, kdo tomu opravdu rozumí, no tak to prostě flikujou a je to k pláči (nejen Net)… Ale to sem pochopitelně nepatří.
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Phlox 21. 10. 2024 10:23

Asi by bylo fajn pro začátek si přestat plést 5G SA a 5G NSA. U nás v republice je 5G NSA.To znamená, že každé zařízení komunikuje primárně ve 4G LTE a když umí 5G, tak k tomu přitočí do CA i 5G. Protože tu nemáme síť 5G SA, která by umožňovala čistě provoz v 5G (nemáme tu zatím ani 5G Core - co vím, tak jediný Vodafon ho teď chce začít stavět), tak po nastavení koncového zařízení do čistě 5G bude zařízení permanentně offline. (Většina výrobců mobilů ale tuhle možnost nenabízí, protože ví, že by to byl v aktuálních podmínkách nesmysl.)

Na sloučení 4G a 5G do CA není potřeba žádná vlajková loď. Umí to lecjaký lowcost HW. Tady je pak spíš potíž v tom, kde ten mobil člověk má. Pokud je uprostřed domu, kam proleze LTE 800 MHz za dvě čárky, pak nemůže čekat, že k tomu přileze i 5G na 2100 MHz. V takovém prostředí CA nebude.

VPE: Na 800 MHz LTE není ani jeden stožár, který by měl jen 50 Mbps konektivitu / antény. Potíž je v tom, že to byla dost dlouho nejnižší frekvence pro 4G s nejlepší průchodností překážkami. Proto většina koncových zařízení trčí na této frekvenci. A proto je tak pomalá. V tuhle chvíli dostává konkurenční 700 MHz. Jinak sis určitě všiml, že pokud je mobil ve stand by režimu, aktivně ho nepoužíváš, vždy si vybírá frekvenci s co nejnižší energetickou náročností. Buď si vybere 700 MHz, která zatím není všude nebo 800 MHz (pokud nemáš primárně navoleno VoWiFi). Až když mu dáš úkol, snaží se vyšplhat na vyšší frekvence, které jsou ale pro něj energeticky náročnější. Tak to prostě je. Pokud se podívám na věž, a je tam x tisíc mobilů na 800 MHz z důvodu, že jen leží na stole/jsou v budově z roku 1400 se zdmi metr tlustými nebo v novostavbě s minerální vatou... to už je jedno. A jen pár desítek v aktivním režimu v 1800+ MHz... Takže za přetíženou 800 MHz úplně ne vždy může operátor.

A ještě k tomu, že T nechce vypnout připojování do pásma B20. Naprostá většina lidí se o připojení nechce starat. Je ráda, že to nějak jede. Na spoustě míst není nic jiného, ani WiFinář. V případě, že by si lidi povypínali B20, může se stát, že budou off a nebudou vědět, že si to udělali svépomocí. Výhoda B20 je, že se nese daleko a má jí každá věž. Pokud si zaškrtneš B1/B3 a ta BTS co jsi, má výpadek a v blízkosti není žádná jiná, končíš. Voláš naštvaně operátorovi, že to nejede. Takhle tě převezme další věž a aspoň nějak funguješ.

Další zádrhel u těch Huawei krabiček je, že světlo světa řada B2338 spatřila v roce 2016. To už je 8 let. B2368 pak v roce 2018. První řada má poslední firm z roku 2019, druhá 2021. V té době na spoustě věží bylo jen LTE, někde se teprve budovalo LTE-A. Dá se říct, že ty krabice jsou teď ve formě dožívání. A věřím, že dožívat budou ještě dlouho. Stejně jako máme v síti ještě spoustu telefonů na čistě 2G, protože nic lepšího neumí. Ale ruku na srdce, kdo má v kapse starší mobil jak tři roky? Tipuju, že skoro nikdo. Jiná věc je u modemů. Tam si nějak nikdo nepřipouští stárnutí a pokud to nějak funguje, tak dobrý. Kupodivu leckdy vyměnit takto starý modem za novější modem z 2023 a novější vyřeší tisíce problémů, ale jasně, chce to do toho investovat.

To bylo jen tak pro zamyšlení, cílem nebylo na nikoho útočit ani to rozjet hejty... Snažím se spíš ozřejmit, jak to funguje, aby to bylo jasné a nefabulovali se tu nepřesné informace, kterým pak může někdo věřit.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 21. 10. 2024 11:06

Neboli operátor je chytřejší než já. Prostě jsem u T nesvéprávná ovce jako 99,999% zbytku jo? :-)

To stačilo napsat 2 slovy, ty to píšeš 4 odstavci, co už víme.

A handrkovat se jestli technicky přenese B20 na přímou viditelnost 75 Mbit v tom sektoru nebo 50 přes les, no tak to už je jak víš dobře duchařina. Prostě to víc jak 3-6 Mbit nejede :-) Já vím sám že na tom pásmu visí 90% ostatních - protože holt “technici” jsou líný ovečky “paninko dáme to tady za vokno” do 2,5 metrový vejšky od země, to neva že je to 3 km za kopcem :-) neboli za těhle podmínek se tam fakt pásmo 1 nebo 3 asi nechytne a jestli je to 4 nebo 5G je skoro jedno, ne?

Mantra infolinky “kup si nový zařízení” holt někdy nepomůže, bo najímali debi.. na montáže - ja to tu píšu pár let, že se vyplatí anténu dát vejš…

Btw co teď dává o2 a T jako vnější jednotku teda? Když si tak pěkně shrnul 8 letou historii… Tak nějak nevěřím, že to železo stojí operátora 8000… Však procesor na 5G bude v každým mobilním telefonu a ten přece nestojí raketu. To už je ale zase diskuse o tom, jestli operátor vydělává na prodej železa, nebo služby ;)
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Phlox 21. 10. 2024 12:46

Neboli operátor je chytřejší než já. Prostě jsem u T nesvéprávná ovce jako 99,999% zbytku jo?

Nikdo nikdy netrval, že musíš mít modem od T. Mohl jsi, pokud jsi na tom důrazně trval, mít vlastní modem. Jenže jsme zase u toho, že v té době ten modem byl za 7999 Kč a moc lidí ho kupovat nechtělo.

A handrkovat se jestli technicky přenese B20 na přímou viditelnost 75 Mbit v tom sektoru nebo 50 přes les, no tak to už je jak víš dobře duchařina. Prostě to víc jak 3-6 Mbit nejede :-) Já vím sám že na tom pásmu visí 90% ostatních - protože holt “technici” jsou líný ovečky “paninko dáme to tady za vokno” do 2,5 metrový vejšky od země, to neva že je to 3 km za kopcem :-) neboli za těhle podmínek se tam fakt pásmo 1 nebo 3 asi nechytne a jestli je to 4 nebo 5G je skoro jedno, ne?

Technik na místě musí posoudit BOZP v rámci celého roku. Položí si několik následujících otázek:

1) Lze se na střechu dostat celoročně? Ano/Ne
2) Je na střechu servisní okénko? Ano/Ne
3) Má střecha taškový žebřík? Ano/Ne
4) Vede kabeláž zákazníka na požadované místo? Ano/Ne
5) Je zákazník ochoten vézt kabel v lištách po celém domě ze střechy až kam si poručil (rozvrtat celý dům)? Ano/Ne

A pak zjistíš, že 80% domů nemá střechu přístupnou v zimě a že když se jim jednotka rozbije v prosinci, tak leckdy servis přijede až v březnu/dubnu, protože střecha je pod sněhem/namrzlá/jinej bezpečnostní problém. A že pak zákazník neprávem nadává, že nejede 5 měsíců, ač není technikovi ochotný zajistit výstup bez potencionálního úrazu. Nebo tu pak máš jiný případ, že zákazník chce kabel ze střechy provézt za zdmi domu nebo nad podhledem, ale zároveň bez jediného vrtu a aby to nebylo poznat. Není šance vyhovět. Pak nastává instalace na místo, kde ta jednotka bude celoročně dostupná a kde zároveň zákazník odsouhlasí nějak vedený kabel. Zákazník ale může stále kdykoliv bez sankce nesouhlasit a technik odjíždí.

Velmi málo majitelů domů myslí při rekonstrukci/stavbě nového domu, že je potřeba mít eth kabel na střechu, případně zakotvený stožárek. Nedej bože nějaký rozumný přístup na střechu... Až při instalaci jim dojde, že na to zapomněli.

Jinak souhlasím, že každý metr nad zemí je lepší. Ostatně, někteří technici jsou aktivní horolezci a pokud aktuálně přijetý technik řekne, že neleze, můžeš ho slušně požádat o kolegu horolezce, který může mít normu BOZP jinde a vyleze. (Ale i tak se může stát, že pokud zná oblast a ví, že od listopadu do února bude hw na střeše bez přístupu, tak ani on to tam nedá.)

Btw co teď dává o2 a T jako vnější jednotku teda? Když si tak pěkně shrnul 8 letou historii… Tak nějak nevěřím, že to železo stojí operátora 8000… Však procesor na 5G bude v každým mobilním telefonu a ten přece nestojí raketu. To už je ale zase diskuse o tom, jestli operátor vydělává na prodej železa, nebo služby

Nevím, co dává O2. U Té si můžeš pronajmout WNC AF55 5G nebo za nedlouho bude nástupce WNC AF62 5G + vnitřní jednotku Sercomm Speedport Plus na pokrytí Wi-Fi. To vše za 99 Kč/měsíc. Jinak dost u HW určuje cenu použitý chip. Snapdragony nejvyšších řad bývají nejdrazší. Telefony za pár kaček mají Kirini nebo Heliony. Pak je to o tom, jakou LTE CAT dosahují. Levnější max CAT 13, nejdrazší CAT 20. Ve velkých městech se správným tarifem už využiješ i tu CAT 20. Na vesnici stačí CAT 13 s přehledem...
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 21. 10. 2024 12:54

1) To není pravda, protože ten modem se tehdy dával ve splátkách a zákazník ho splatil splátkami, takže je to vlastnictví zákazníka, takže proč nenavalí heslo!?

Jinak pokud vím třeba U pevné služby T-Mobilu tak ani ten modem k pevné služby, což je pravda něco jiného, neprodají, je pouze v pronájmu, to jen pro dokreslení, s naší situací to nemá co dělat

2) U kolika % zákazníků se leze na střechu v záruční době? Ale u 99,999% procent zákazníků protože jiná než operátorem řízena montáž nebyla možná, si montér ulehčil práci (bylo placeno v ceně 20m kabelu - Tak jsem mu řekl ať kouká vymotat všech 20 m) no a pak se operátor T diví, že je 90% instalací v odlehlých lokalitách jede v pásmu B20 (přetížení) vyšší pásma jsou prázdná a na noc je vypíná pro úsporu elektřiny. Na zavolání před pár lety, je tady nechával zapnuté, jak je to dnes, netuším :-)) Já jsem si to pohlídal a i mu sehnal žebříky, nadával teda jako dost že už měl být dávno jinde, prostě byly zvyklý na to - že to pichnou na rám okna za 15 min. odjíždí to mi nikdo nevymluví

3) Takže koukám že Tčko přešlo komplet na pronájem a už žádné splátkování. Obejdou tím asi možnost, aby si to někdo takzvaně pozastavil na prázdniny (6týdnů). Otázka je, po jaké době lze přejít na Novější verzi. Heslo a nastavení co potřebuješ asi není možno, co?
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Phlox 21. 10. 2024 13:28

1) To není pravda, protože ten modem se tehdy dával ve splátkách a zákazník ho splatil splátkami, takže je to vlastnictví zákazníka, takže proč nenavalí heslo!?

Ne, mohl sis vybrat. 1) koupit splátkama; 2) koupit rovnou; 3) mít vlastní; 4) zapůjčené (pak za měsíční paušál). Hodně ale záleželo na jak dlouho jsi podepsal smlouvu a jak ses na té prodejně dohodl. To se ale bavíme o situaci 2016-2019. Na všem se šlo domluvit. K tomu heslu bych řekl, že bylo nešťastné vydávat stejné modemy do prodeje jako na pronájem (ze stejného skladu). To bylo rozhodnutí tehdejších manažerů a že bude jednotné admin heslo... Co ale vím od lidí, co mají lokální WiFináře, tam si musíš vše koupit a nakonec nemáš přístup do ničeho, protože bys mohl způsobit chaos. A když ho dají, tak se zase zříkáš servisního zásahu a ještě ti zdraží službu, protože jsi neočekávaná škodná. Znám lidi, co si pak doma hráli, zapíchly kabel co měl jít do WAN do LAN se zaplým DHCP a celý WiFi provider v celém městě šel kukat.

2) U kolika % zákazníků se leze na střechu v záruční době?

K hodně. Jsou oblasti, kde každou chvíli nejde elektřina z důvodu klimatických nebo jiných. Jsou domy, které dostanou bleskem každoročně několikrát atd atd. Na modem furt svítí sluníčko, je v mrazu, některý experti ho nechají bez elektřiny v řádu týdnu, pak do něj zateče a tím, jak se neohřívá provozem umře...

nadával teda jako dost

Pokud se firma dozvěděla o nějakém nespolupracujícm technikovi, který měl problém s kde čím, byla to jeho poslední spolupráce. To platí i teď. Nechceš makat ke spokojenosti klienta, makej pro někoho jiného.

Otázka je, po jaké době lze přejít na Novější verzi.

Většinou když do oblasti přijde nová technologie a zákazník se sám neozve, že chce to nej co je k dispozici, nebo mu pak někdo dá vědět, že je možnost přejít na něco jiného lepšího. V tu chvíli je posuzovaný aktuální HW u zákazníka a v případě potřeby je nahrazen novějším. Ale jak jsem spal výše. Jsou zákazníci, kteří za dva roky otočí i pět venkovních jednotek. Pro ně je měsíční pronájem úplně super. Ano, jsou tu pak jiní, kteří mají modem z roku 2016 a stále fit v mezích normy... Těm pronájem zase tak super nepřijde. Je to jako ve sportce.

no a pak se operátor T diví, že je 90% instalací v odlehlých lokalitách jede v pásmu B20 (přetížení)

Nevšiml jsem si, že by se tu někdo z nás divil. Naštěstí novější modemy, ne jako ty prvopočáteční Huawei už jsou rozumnější a k té B20 si přizvou na pomoc i jiné, když to jde. A ano, jsou tu stále oblasti, kde je B20 jediná frekvence široko daleko. Ale zase to jsou oblasti, kde je za celý týden 20 terminálů... A tam těch 50 Mbps na B20 vytáhneš. :)
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 21. 10. 2024 13:41

Ok, takže stále někdo platí pronájem na b2338? A kvůli tomu mi nedá Téčko heslo nikdy ?

No “diví” lze prokázat či přeložit taky tak, že : maximálně prodáme 20/5 rychlost - protože je přetížené pásmo :-) vyšší rychlosti neumíme. No a pak zjistíš, že to je proto, že je přetížené to Dolní pásmo a v jorním nikdo není na tom sektoru.

Já se bavím o tom, že a proč ty vyšší frekvence na noc vypíná(l) a že když foukne vítr tak to spadne do B20 a já bych si z dovolením to chtěl zamknout na B1/3. Tak mohu si vyrobit jammer na 800 MHz ale …

Ps: fakt do tech b2338/2368 zateče když jsou vypnuté delší dobu a že na některých místech opakovaně umírají? Vždyť se k nim dával FTP kabel, tak jak je to možný :-) Takže by měli přitažený ne FTP, Právě protože na to někdo myslel, při stavbě, a nedomyslel?
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Phlox 21. 10. 2024 14:33

Ok, takže stále někdo platí pronájem na b2338? A kvůli tomu mi nedá Téčko heslo nikdy ?

Ano. Přesně tak. Ale upřímně bych u toho modemu už nesetrvával. Spousta lokalit dostane v dohledné době spektrální upgrade a výměna HW se bude přímo nabízet.

No “diví” lze prokázat či přeložit taky tak, že : maximálně prodáme 20/5 rychlost - protože je přetížené pásmo :-) vyšší rychlosti neumíme. No a pak zjistíš, že to je proto, že je přetížené to Dolní pásmo a v jorním nikdo není na tom sektoru.

Ano, výpočetní model není ideální a pracuje víceméně jen se základní frekvencí. Občas už s příchodem nové generace služeb kouká i do vyšších vrstev. A pak tu máš neomezené tarify, které poskytují větší výkon než pravidly od ČTÚ svázaný produkt.

Já se bavím o tom, že a proč ty vyšší frekvence na noc vypíná(l) a že když foukne vítr tak to spadne do B20 a já bych si z dovolením to chtěl zamknout na B1/3. Tak mohu si vyrobit jammer na 800 MHz ale …

Když se podíváš na vytíženost věží v noci, tak zjistíš, že svítit na vyšších frekvencích je v noci úplně k ničemu. I ve středně velkém městě je noční špička v řádech pár desítek Mbps, oproti denní, kdy to jede v řádech stovek Mbps. Samozřejmě platí, že pokud je noc a ty něčím vytěžuješ tu BTS na frekvencích, které se jinak vypínají, tak dokud vytěžuješ, tak se nevypnou.

Ps: fakt do tech b2338/2368 zateče když jsou vypnuté delší dobu a že na některých místech opakovaně umírají? Vždyť se k nim dával FTP kabel, tak jak je to možný :-) Takže by měli přitažený ne FTP, Právě protože na to někdo myslel, při stavbě, a nedomyslel?

Uvnitř se udělá kondenzát. Tím, jak do toho nejde proud, který zahřívá jednotku, tak se kondenzát neodpařuje a spoje začnou korodovat. Manuál výrobce výslovně uvádí, že pokud jednotka bude déle jak týden bez proudu, má se demontovat.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 21. 10. 2024 16:05

To by mě zajímalo kam se ten kondenzát jako odparuje, asi spodní dírkou? Kondenzát se děla pokud na to svítí slunce a pak zapadne ze… je lepší jednotku dávat do stínu. Mělo by to mít alespoň střední industrial kvalitu, jako me elektronika automobilu.

Na co mi bude spektrální upgrade, když mám stejně jen 20/5 a víc platit nebudu, hotel pro 3 rodiny a 30 hostů nemam ?

To zlo je jen - ze to spadne do B20 z vyšších frekvenci anebo to po noci nepřeskočí zpět na B3/1… Jiny problém nemam…

Chápu, že jednodušší se přizpůsobit logice operátora, ale proč za moje peníze mi nedá heslo nebo za moje peníze nezajistí mnou požadovanou frekvenci a nutí mě koupit si nový železo - když to není k ničemu potřeba.

To už je horor jako s O2 vs Cetin, že dojednám, aby rychlost na dslamu mu byla stabilní (nižší profil třeba 50) a cetin jim to pravidelně každý měsíc vyresetuje a nastaví maximum. Hruza. Do doby oddělení o2/cetin nebyl problém se domluvit. 2 roky zpět začali nastavovat neobjednané maximum a padá to… někdy se to zasekne úplně. Taky mám podezření, že to dělají kvůli tomu, aby si člověk koupil nový modem

Pak svéprávný zákazník je šikanován díky tomu, že operátor není schopen myslet na svéprávné a bere zákazníka za ouplného pitomce (Který si nevzpomene, že vypnul základní pásmo :-)
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod MV_cz 4. 12. 2024 13:44

Dneska nám nějak vypadla BTS, připojil jsem se ob dvě obce na jiný, LTE na minimu signálu, kam nemíří anténa a je to stíněný barákem ale dobré, jelo to 4/3 Mbit ale jelo.
Teď koukám, že mě to přehodilo na nějaký vysílač, který vůbec gsmweb nenajde. Jede to sice jen na LTE (Band 1+3+20), ale jede to slušně. Tak tu asi něco T-Mobile provádí a nebyl to náhodnej výpadek. B1 tu doteď TMO neměl.

Obrázek

EDIT: tak prostě jen přidali B1, je to "můj" starej dobrej vysílač. Když vypnu B20, tak jede po novu B1+B3+N28 a je to drobně lepší. Ale primárně B20 vypínat nechci, protože když tu nejsem a něco se stane, tak právě díky B20 se to připojí alespoň na jinou bts, takže takový dobrý failover to je.
Obrázek

Bohužel to ale není úplně spolehlivé a na automatiku si to teď třeba vybere jako primár B20 a k tomu B1 + N28 ale co už. T-Mobile nějak nedovolí připojit 4 pásma, což tady na O2 šlo.
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka