Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
Na gsmweb nikdo neví ?
jimmydix píše:zdravím,
mohl by mi prosím někdo vysvětlit jak je to se značením Btsek a jejich sektorů? (kam míří).
na webu gsmweb jsou uvedená čísla btsek a v nich je podle toho co jsem se zatím dozvěděl zakodována také jejich orientace - vyzařování panelů na btsce. Mělo by to nejspíše fungovat jako rozdělení koláče na 3 díly (sektory) a značení vzestupně od severu.
např T-mobile:
850401:11 (to číslo 11 znamená že tento panel je orientovaný na sever a pokrývá sektor "severo-východ, sever a severo-západ ?)
850401:12 (panel vysílá spíše na západ ?)
vodafone má zase na stejné btsce jinou číselnou řadu:
1418:2 (kam tento panel míří? )
1418:6 (kam míří?)
1418:11 (kam míří?)
1418:12 (kam míří?)
Dokázal by mi toto prosím někdo znalý věci vysvětlit? Na internetu jsem zatím nezjistil žádné konkrétní informace a operátoři toto značení mají z nějakého důvodu rozdílné.
díky moc
MV_cz píše:U mě 20/5 furt dobrý![]()
Slávek-TDM píše:Ahoj, jsem nově zaregistrovaný - v podstatě jen kvůli tomuto vláknu. Nemám doma jinou možnost připojení k internetu než LTE nebo Starlink (dřív jsem tedy měl 3G od Vodafone) - bydlím na hranicích s Rakouskem a ani Starnet tu není. S operátorem T-mobile už několik let řeším kvalitu a spolehlivost sítě. Vygradovalo to letos, kdy jsem koupil svojí anténu od Mikrotik LTE 18 a začal ladit. Našel jsem na B1 docela kvalitní signál i když dost vzdálenou BTS.
A k dotazu. Zjistil jsem, že T-mobile svoje BTS přesně o půlnoci vypne a startuje ráno na základě nějakého triggeru zatížení. Někdy v 8, jindy třeba až v 11 dopoledne a nemíní s tím ani po několika stížnostech nic dělat. Protože na Mikrotiku mám Cell monitor, jasně vidím, že do půlnoci svítí třeba 5ks BTS na B1 (EARFCN 500), 5-6ks na B20 (EARFCN 6200), ty pak postupně během pár minut VŠECHNY zmizí a nahrazují je rakouské B20 (EARFCN 6400), takže jednak čerpám omezená data v roamingu a druhak je signál fakt slabý. Náš bezvadný operátor se nehodlá bavit ani se zastupitelstvem obce. Řešil někdo něco podobného?
Slávek-TDM píše:Řešil někdo něco podobného?
Dahlik píše:Tak si porid Starlink, co resis, za 1400,- mas super konektivitu pro bezny pouzivani...Je to stabilni, bez vypadku. Pouzivam to presne v takovym ***** a najednou jsem diky tomu v civilizaci.
vpe píše:Slavek: pri zadani reklamace a hrozby vypovedi to vypinani B3 u T vypnuli, dali mi pevnou ip a (to zase az nasledne) cenu snizili na 50%. Jakoze ty 3 veci s tim nesouvisi.
Pozdeji tam nasadili i B1 (2100 MHz, dodnes ho ani chytaci z gsmweb neulovili). B20 (800 MHz) se nevypínalo - to by vyplo internet, ale tehdy B3. Vi nekdo kolik watt to zere?Musim se podivat jestli to stale trva ze to nevypinaji, uz dlouh9 jsem to nekontroloval.
Zakladni zasada vyjednavace je, ze ty veci nepotrebujes, tedy jsi nezavisly na vysledku. Dalsi vec je se dostat na ten technicky usek. Technicky tomu rozumis, akorat mi je divne jestli sis nespletl B3 s B20?
Ps: admin heslo do modemu Tm 2338 stale nemam
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků