Slávek-TDM
bez konkrétní identifikace bts to je trochu hádání, tak jsem hledal dle lokality a okolo mikulova mě to docela padlo do oka, ale když je to okres ČB (část bts je i JH), tak už mám docela jasno a jednotlivé BTS jsem identifikoval už snad správně (až na 245 B1, to mi v seznamu nachází nejbližší až Temešvár, což ale není úplně vyloučené) Proč se mikrotik přeladí a rakousko je jasné celkem i z té tabulky, ani jedna česká B20 nemá dostatečné RSRQ, vše na 20dB, což je pro navázání spojení už téměř nemožné, u rakouských jsou ty hodnoty o poznání lepší. Zakázat roaming lze na miktoriku, takže se nebude nikam přepojovat na rakousko, ale může se stát, že zůstane bez signálu úplně. Jen mě celkem překvapuje, že v tom seznamu chybí dost BTS ještě poblíž hranic na české straně, ale bez znalosti přesné lokality se radit dále nedá, ale odhadem a letmým pohledem na mapu mě přijde, že se to docela v některých oblastech vylučuje a i když mě napadlo pár lokalit, tak vždy tam jsou i bližší BTS než ty viditelné vzdálené, od kterých musí být signál dostupný, ale takhle to je pomalu věštění a hledání jehly v kupce sena

dost zásadně mi tam chybí třeba Nové Hrady, kde jsou 2 BTS a obě jedou 800 i 2100. Vypínání B1 je bohužel nešvar, ale všechny ty B20 rozhodně nevypínají, to by bylo bez internetu tisíce lidí a to je nesmysl.