Pevný internet vzduchem T-Mobile

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mmulicnik 9. 4. 2024 08:34

Phlox píše:
mmulicnik píše:Aplikace chodi, ale pristupy mam zase bohuzel jen user (ne admin) a s tim nic nezmenim...

Jinak agregaci sice mit ma, ted je pripojeny na B1 a jede 120/10mbps, ale taky se stane ze se zasekne na B20 a jede 20/20mbps, tak nevim jak presne ta agregace ma fungovat... Pripojuje se to kam zrovna chce, tak prave koumam jak to zamknout. V nastaveni je obcas videt 4G+ coz by mela byt prave agregace, ale potom v podrobnostech vidim ze je pripojeny vzdy jen na jedno pasmo.

Ahoj,

domnívám se, že je tvoje anténa z přebytků, ve kterých byl jeden FW operátora, který nenávratně možnost volby pásma zamyká.

Co se týče rychlosti. CA na téhle anténě u TMCZ funguje jen s B1+B3 a pouze pro download. Jakmile máš k dispozici B1 či B20 vybere tu silnější a většinou tu pomalejší B20.

Osobně doporučuju se téhle antény zbavit a pořídit si něco aktuálnějšího. Je velmi zastaralá a často nestíhá vytížit oba směry současně.

Pokud vyloženě nechceš investovat horentní sumy, počkej pár dnů. TMCZ přijde s něčím novým (250 Mbps a nová venkovní jednotka na 5G za 749 Kč/měsíc).

OK díky, to je pro me vyhodnejsi asi prodat tohle a poridit B2368-66, kde si to pasmo zaknout muzu. Mam ted neomezenou SIM za cca 450,-/mes.

Jinak o heslo do admin rozhrani jsem zkousel psat i par znamym prodejcum. Pry ho maji, ale prislibili operatorovi, ze ho davat nebudou. Pry aby se operator vyhnul reklamacim zpusobenym zasahem do nastaveni...
Sony 55XF9005
Asus Xonar Xense (rozžvýkány) + Senn PC 350
mmulicnik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MV_cz 11. 4. 2024 18:20

Kdyby to někdo potřeboval, tak T-Mobile pevný internet do zásuvky (a tím pádem asi i pevný internet vzduchem) jede i na O2 5G Box (1st gen - takže ZTE MC801A), nijak neupravovaný. Ano, nemá to téměř žádnou výhodu (krom toho, že tu můžu prohazovat SIM a testovat si dostupnost 5G od O2), snad jen to, že si můžu libovolně nastavovat kombinaci pásem CA a zamykat na vysílač.
Ale už z toho nedostanu víc jak 40/5 ať dělám co dělám a SIM vlastně asi ani neumí 5G (resp. Tmobile 4G tu vůbec není, ale O2 tu má 5G na n3). Je vidět, že ta rychlost je tu omezená speedtest jede klidně postupně do 70 Mbit ale jakmile to zjistí, tak na konci to padne a multivlákno omezí na 40 Mbps.

Překvapilo mě to proto, že na Archeru MR200 s O2 firmwarem ta SIM nešla, ale tady jo.
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod MV_cz 13. 4. 2024 15:16

Phlox píše:Pokud vyloženě nechceš investovat horentní sumy, počkej pár dnů. TMCZ přijde s něčím novým (250 Mbps a nová venkovní jednotka na 5G za 749 Kč/měsíc).

Už je to tu https://www.t-mobile.cz/bezdratovy-internet
50/15 - 549,-
100/25 - 649,-

(u mě ofiko nenabízejí furt nic)
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 15. 4. 2024 14:09

MV_cz píše:Už je to tu https://www.t-mobile.cz/bezdratovy-internet
50/15 - 549,-
100/25 - 649,-

Tak tohle mě hodně zaujalo. Používám něco podobného od Vodafonu s 60GB a vím že mají sice ještě nějakou 300GB verzi, ale právě na něco takového jako má T-Mobile jsem čekal.

Má s tím už někdo zkušenost? Dávají všem, nebo se snaží vnutit ten jejich pevný kabelový net? Na ten jim totiž kašlu, LTE tu funguje jak od Vodafonu i T-Mobilu spolehlivě, bez instalace apod. Na stránkách mají napsáno, že se snaží dávat tu "nejlepší" variantu internetu, ale že se snaží vycházet vstříc. Takže pokud tu mám dostupný net přes kabel, slušně mě pošlou do háje?
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 15. 4. 2024 14:29

Před nějakou dobou jsem zkoušel objednat jejich pevný bezdrátový internet do zásuvky a na adrese, kde bylo k dispozici VDSL, mi bezdrátový internet odmítli poskytnout.

Možným řešením je si službu objednat na nějakou adresu poblíž (adresa instalace může být jiná, než trvalá adresa zákazníka), kam nevedou kabely, ale která je pokryta stejným vysílačem. Takto jsem to teď řešil při objednání bezdrátového internetu od O2, který lze aktuálně získat za 199Kč na prvních 6 měsíců https://www.o2.cz/osobni/internet/limit ... abidka-f45 a nechtěl jsem vnucovaný VDSL internet.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MV_cz 16. 4. 2024 07:41

Albert.Bert píše:
50/15 - 549,-
100/25 - 649,-

Tak tohle mě hodně zaujalo. Používám něco podobného od Vodafonu s 60GB a vím že mají sice ještě nějakou 300GB verzi, ale právě na něco takového jako má T-Mobile jsem čekal.

Má s tím už někdo zkušenost? Dávají všem, nebo se snaží vnutit ten jejich pevný kabelový net? Na ten jim totiž kašlu, LTE tu funguje jak od Vodafonu i T-Mobilu spolehlivě, bez instalace apod. Na stránkách mají napsáno, že se snaží dávat tu "nejlepší" variantu internetu, ale že se snaží vycházet vstříc. Takže pokud tu mám dostupný net přes kabel, slušně mě pošlou do háje?

Zkusím to u retence, ale protože na mý adrese byl pevný internet do zásuvky, když jsem ho v roce 2019 zřizoval, ale teď už není, tak si nejsem jistej.
Včera trochu lijavec, O2 úplně vypadlo (no service, žádná frekvence), tmobile na stejném vysílači jel.
Takže sice má jen dvě frekvence místo 4 u O2 a nemá tu 5G ale je fakt, že za těch pět let to vlastně u tmobile jelo docela stabilně.
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod fugo0 4. 5. 2024 20:34

Ahoj,

chystám se přejít od O2 k tmobilu, tarif Bezdrátový internet 50. Může mi prosím někdo potvrdit, zda rozjedu tmobile sim s tímto tarifem v ZTE WF830 s firmware Czech_O2_WF830_V1.0.1B14 ?
Časem bych koupil modem co budou dodávat k tarifu 250 Mbps.

Díky moc.
fugo0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 4. 5. 2024 21:25

Z 99% bude fungovat
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Phlox 4. 5. 2024 21:39

Modem k 250 Mbps se v ČR prodávat nebude. Jen pronájem. A parametrově to není to, co bys chtěl koupit. Pouze 2 CC na Down a 1 CC na Up. Smysl má jedině Zyxel Nr7101 a s posledním firmwarem zvládá 3 CC na Down i Up. Případně vnitřní verze poskládá i pásem 5. Ale to má smysl jen ve městě, kde je vysílačů milion a k BTS to máš kamenem dohodit.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 5. 5. 2024 09:22

Kapesní ZTE UFi F50 za 2000,- kč stačí.....

Je tady doba, kdy lidi 40 - 50+ tzv. chalupáři začnou odhlašovat ty internety....

Kaktus Neřešto jim stačí, vezmou si to do kapsy, nic neřeší, pokud nemají na zahrádce elektriku, vezmou si k tomu powerbanku.....

Nějak žebrat u T-Mobilu, jestli Vám to dají je v 21. století nechutné.... .
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod vpe 5. 5. 2024 09:47

To je kapesni wifi a jde do toho baterka nebo musi byt powerbanka?

MV_cz píše:
Albert.Bert píše:
50/15 - 549,-
100/25 - 649,-

Zkusím to u retence, ale protože na mý adrese byl pevný internet do zásuvky, když jsem ho v roce 2019 zřizoval, ale teď už není, tak si nejsem jistej.
Včera trochu lijavec, O2 úplně vypadlo (no service, žádná frekvence), tmobile na stejném vysílači jel.
Takže sice má jen dvě frekvence místo 4 u O2 a nemá tu 5G ale je fakt, že za těch pět let to vlastně u tmobile jelo docela stabilně.

Jak neni, jakoze si draty cetin odvezl? :-D

Podle meho nazoru to daji tam, kde nebudou v lokalite mit saturaci vysilacu. Oni presne vidi kolik je tam subscriberu (podle adresy resp. vysilace). Teda nevim zda to vidi obchodnik ale technik ano.
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 5. 5. 2024 10:02

Vodafon už to pochopil.....
5G dává každému.....

A změnil jsem názor...... 600 Gb měsíčně chalupářům stačí úplně v pohodě.....

Někomu stačí i těch 60 Gb nebo spíše ten Kaktus.... . . .

Než se s někých dohadovat..... .

Navíc u T-Mobilu je tam dost represe, nemůžete si to dát do mobilu atp....
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod fugo0 5. 5. 2024 10:44

Phlox píše:Modem k 250 Mbps se v ČR prodávat nebude. Jen pronájem. A parametrově to není to, co bys chtěl koupit. Pouze 2 CC na Down a 1 CC na Up. Smysl má jedině Zyxel Nr7101 a s posledním firmwarem zvládá 3 CC na Down i Up. Případně vnitřní verze poskládá i pásem 5. Ale to má smysl jen ve městě, kde je vysílačů milion a k BTS to máš kamenem dohodit.

Jsem na dědině, btsku mám cca 250m vzduchem s přímou viditelností ze stožáru na střeše, ale nevím, jestli tam jsou směrem ke mně antény ve vhodném pásmu.
Podle T-Mobilu nebude se signálem problém a podle své mapy pokrytí mi nabízejí i 100/25 s vnitřním modemem.
Těmhle nabídkám po telefonu ale po předchozí zkušenosti s Nordic Telecomem a O2 nevěřím, jejich technici se tu před třemi lety docela trápili i s venkovním modemem a na konec jsem byl rád za 20/2 od O2.
fugo0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 5. 5. 2024 10:46

vpe píše:Jak neni, jakoze si draty cetin odvezl? :-D

Pevný internet do zásuvky je pouze obchodní název pro LTE internet na fixní adrese a nemá žádnou souvislost se zvonkodráty Cetinu.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 5. 5. 2024 10:59

Na ty LTE fixní přípojky bacha, oni jsou schopni to připojit i na místě, kde to na LTE-A jede takhle:
speed_kubadoma.jpg

Bohužel s tím jejich venkovním modemem mu to jelo ještě hůř.. nabídli mu sice slevu a veřenou IPv4 zdarma, ale tak to mu moc nepomohlo :D
m4rk3J
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka