Pevný internet vzduchem T-Mobile

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod sender21 16. 5. 2024 08:47

Každopádně je to bestie.... :twisted:

Asi není moc lepších 5G modemů za tu cenu....

ZTE to má zvládnutý, nějaký Xiaomi u T-Mobilu nebo nevím co to má třeba O2 za značku bych nebral..... .
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Milos 16. 5. 2024 09:23

V čem konkrétním jsou ty modemy O2 a T-M výrazně horší?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sender21 16. 5. 2024 10:03

Třeba na nějakým semináři nebo dětským letním táboře Vám maximální počet připojených uživatelů nemusí stačit.

32 vs. 256 je značný rozdíl.
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Milos 16. 5. 2024 10:28

Pro domácí použití těch 256 vs 32 maximálně připojených zařízení není žádná výhoda, doma v rodině mi stačí tak 15 zařízení.

Nějaká další lepší vlastnost?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sender21 16. 5. 2024 10:37

Nikdo o tom nic neví....

U toho modemu u O2 jsem ani nedohledal jaký tam je procesor.....

Pro domácí, ale co když.... .

Ani pro školní třídu to nestačí... .

----------------------------------------------

Si vemte když má každej mobil, tablet, notebook....

Tak kolik lidí se připojí?

10 a 11tý už má problém.....
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Milos 16. 5. 2024 10:54

Takže nikdo o těch modemech nic neví, ale ten od VF je prostě nejlepší...
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Phlox 17. 5. 2024 14:42

Zdá se, že ten modem od Vodafonu je ZTE MC888 Ultra alias Vodafone GigaCube 5G (4. Gen von 2023) viz https://www.5g-anbieter.info/hardware/a ... generation a https://www.5g-anbieter.info/testberich ... be-5g.html
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 18. 5. 2024 11:46

Se to zrychluje.....

T-Mobile už nenabízí rychlost 20, ale 50 v nejnižším tarifu....

https://www.t-mobile.cz/bezdratovy-internet

Očekávám, že ostatní operátoři to dorovnají a převedou nejnižší tarify na vyšší rychlost. :D

A pokud doma nemáte vrtačku a nehodí se Vám tahat kabely, tak si nemůžete pořídit DSL internet a musí Vám dát bezdrátový internet... :D :D :D

Ale asi si to nemůžete vzít na chatu, to máte zakázaný, jde to jenom u Vodafonu.... .

Každopádně Vám to nemůžou zablokovat na modem, když si pořídíte ten modem od Vodafonu, pak si to můžete dát i do mobilu..... . Navíc ho zlevnili z 6.177,- Kč na 6001,- Kč.
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Phlox 18. 5. 2024 12:05

sender21 píše:Se to zrychluje.....

T-Mobile už nenabízí rychlost 20, ale 50 v nejnižším tarifu....

https://www.t-mobile.cz/bezdratovy-internet

Očekávám, že ostatní operátoři to dorovnají a převedou nejnižší tarify na vyšší rychlost. :D

A pokud doma nemáte vrtačku a nehodí se Vám tahat kabely, tak si nemůžete pořídit DSL internet a musí Vám dát bezdrátový internet... :D :D :D

Ale asi si to nemůžete vzít na chatu, to máte zakázaný, jde to jenom u Vodafonu.... .

Ne, stále je možnost objednat i 20, pokud na tom trváš nebo na sebe necháš kontakt, pokud ti ověření na webu hodí, že kapacita vyprodaná.

A ano, není to přenosné.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 18. 5. 2024 12:43

Takže Vodafone to jistí. ;-)

Žádný restrikce, můžete si to dát do mobilu, můžete si to vzít kamkoliv, nic po Vás nechtějí....

Nejlepší modem.....

Nejvyšší rychlost......

Akorát se malinko pohlídáte s datama.....

VYŘEŠENO I NA CHATĚ, NA VÝLETĚ A VŠUDE......
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Milos 18. 5. 2024 13:02

Ty měsíční datové limity 60GB a 600GB mohou být pro mnoho lidí velice onezující.
Než 60GB za 260Kč od VF mi už tedy výhodnější přijde 100GB od T-M či O2 za 275Kč až 349Kč. Nebo do konce roku 50GB za 199Kč od TescoMobile.
Z tvých příspěvků je zcela jasně vidět, jakého operátora vychvaluješ a děláš mu PP.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Phlox 18. 5. 2024 13:19

sender21 píše:Takže Vodafone to jistí. ;-)

Žádný restrikce, můžete si to dát do mobilu, můžete si to vzít kamkoliv, nic po Vás nechtějí....

Nejlepší modem.....

Nejvyšší rychlost......

Akorát se malinko pohlídáte s datama.....

VYŘEŠENO I NA CHATĚ, NA VÝLETĚ A VŠUDE......

Souhlasím, že někde může být Vodafone rychlejší, ale spíše bude rychlejší TMCZ. Má o dost více BTS. Z praxe to vychází tak, že tam kde má V jednu BTS, tak T a O mají tři na stejné území. Tam kde mají oba všichni operátoři jednu BTS, tam má V obvykle 2 frekvence, T a O po 4.

TMCZ pravidelně vyhrává ceny za nejrychlejší mobilní síť, Vodafone nikoliv.

Vodafone může někde vypadat rychlejší i díky tomu, že má nejméně zákazníků. Jsou lokality, kde je pár pasivních zákazníků a když tam přijede někdo na chalupu a začne být aktivní, může to vypadat supr.

Z mého pohledu vychází nejlépe TMCZ i skladbou tarifů. Ale každý má právo si svého favorita vybrat na základě svých zkušeností a znalostí.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 18. 5. 2024 19:48

T-Mobile nějak rozšířil dostupnost, u mě kde přes 5let nebyl schopen nabídnout ani 20mbit přes smlouvání, mi to najednou nabízí i 100mbit, přitom fyzicky se tu na síti nic nezměnilo, asi chtějí víc vydělávat, tak doufám, že o tom nebude moc lidí vědět a nepokazí se mi rychlosti :-)

-- 18. 5. 2024 20:55 --

Milos píše:Na čistě datové tarify ale nelze využít ta akviziční sleva 50% platná pro nové zákazníky na první čtyři měsíce. U takových tarifů se dá jedině vyhádat retenční sleva 50%, když už člověk ten tarif má 2 až 3 měsíce za plnou cenu. Nejvýhodnější řešení je tedy vzít kompletní neomezený tarif (volání, SMS, data) s akviziční slevou 50% pro nové zákazníky a po třech měsících si v retenci vyjednat prodloužení slevy na 5 let a zároveň změnu tarifu na čistě datový neomezený tarif.

sleva lze samozřejmě využít i na čistě datové tarify, nevím kde jste přišel na opak
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Phlox 18. 5. 2024 20:12

T-Mobile nějak rozšířil dostupnost, u mě kde přes 5let nebyl schopen nabídnout ani 20mbit přes smlouvání, mi to najednou nabízí i 100mbit, přitom fyzicky se tu na síti nic nezměnilo, asi chtějí víc vydělávat, tak doufám, že o tom nebude moc lidí vědět a nepokazí se mi rychlosti :-)

Přidávají se frekvence na stožáry.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 18. 5. 2024 21:07

@JayDeeSq: Tak si zkus čistě datový mobilní tarif přes web objednat a použít u toho kód na slevu 50% na první čtyři měsíce. Nepůjde to.
A že ta akviziční sleva nejde využít zde psal i expert Raziel.
Milos
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka