Pevný internet vzduchem T-Mobile

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 19. 5. 2024 16:25

v podmínkách nic takového nepíšou, přes web toho nešlo už tolik, že mě to u t-m ani nepřekvapuje, já tu slevu normálně přes operátora využil a rovnou při objednávce si dojednal i slevu na další období..ale pravda bylo to ještě na 3měsíce a neměl sem ani žádný kod, ale ty podmínky jsou úplně stejné a dokonce se tam i o čistě datových tarifech zmiňuji
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MV_cz 19. 5. 2024 16:49

Pevný internet do zásuvky jsem rušil, přejít na ten pevný 5G nešlo, protože už prostě v mý lokalitě mě prý nemůžou připojit na nic. Přitom 5G vysílač tam pustili před pár týdny. O2 jede na 5G taky delší dobu. Takže jsem z původního Internetu do zásuvky S 20/5 Mbit po slevě v magentě za 299,- (ceníkovka 399) přešel na Internet neomezeně XL za 510,- (ceníkovka 1020) bez omezení čehokoliv. Ten mi prodat normálně mohou :D

sender21 píše:Každopádně je to bestie.... :twisted:

Asi není moc lepších 5G modemů za tu cenu....

ZTE to má zvládnutý, nějaký Xiaomi u T-Mobilu nebo nevím co to má třeba O2 za značku bych nebral..... .

O2 má taky ZTE, resp. mělo jejich 5G box je MC801A. Je toho plnej bazoš pod 3000,- a přesně tak jsem i nakoupil a testoval. A jestli i vodafone nemá zkriplenej FW tak si pomocí js můžete vesele zamykat kanály, BTS.... Mně se to hodilo, abych se právě na T-Mobile nepřipojoval na B28, protože pak se nepřipojí na N28, což stejně zatím není stabilní (možná proto mě nemohli připojit).

Jen bacha na externí antény, jednak konekory jsou fórově udělané a pak je to taky na těch ~3700 MHz na které se někde na konci světa patrně stejně nepřipojíte.

-- 19. 5. 2024 17:50 --

sender21 píše:Akorát se malinko pohlídáte s datama.....

"malinko" :roll: to jsi agent Vodafone? V době kdy zahodinu sežere nějaký streaming bez problémů 2 GB se opravdu nechci hlídat, aby nedošla data, kdy je zrovna budu potřebovat

-- 19. 5. 2024 17:53 --

Phlox píše:Souhlasím, že někde může být Vodafone rychlejší, ale spíše bude rychlejší TMCZ. Má o dost více BTS. Z praxe to vychází tak, že tam kde má V jednu BTS, tak T a O mají tři na stejné území. Tam kde mají oba všichni operátoři jednu BTS, tam má V obvykle 2 frekvence, T a O po 4.

TMCZ pravidelně vyhrává ceny za nejrychlejší mobilní síť, Vodafone nikoliv.

Vodafone může někde vypadat rychlejší i díky tomu, že má nejméně zákazníků. Jsou lokality, kde je pár pasivních zákazníků a když tam přijede někdo na chalupu a začne být aktivní, může to vypadat supr.

Z mého pohledu vychází nejlépe TMCZ i skladbou tarifů. Ale každý má právo si svého favorita vybrat na základě svých zkušeností a znalostí.

Já to mám tak, že Vodafone má všude v okolí jednu mrzkou BTS na 800 MHz. O2 a TMO se drží a jedou i na 1800 a 2100, přičemž O2 má víc frekvencí a pro mě stabilnější 5G. Ale zase nemá žádnej vhodnej tarif na internet bez omezení. Takže vítězí TMO
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 19. 5. 2024 18:00

JayDeeSq píše:v podmínkách nic takového nepíšou, přes web toho nešlo už tolik, že mě to u t-m ani nepřekvapuje, já tu slevu normálně přes operátora využil a rovnou při objednávce si dojednal i slevu na další období..ale pravda bylo to ještě na 3měsíce a neměl sem ani žádný kod, ale ty podmínky jsou úplně stejné a dokonce se tam i o čistě datových tarifech zmiňuji

Jestli jsi při objednání čistě datového neomezeného tarifu hned získal slevu 50% a vyjednal ji místo na tři měsíce rovnou na dva roky, tak to jsi šikovnější než všichni ostatní :tleskani Zkušenosti ostatních jsou totiž jiné:
viewtopic.php?p=13543676#p13543676
viewtopic.php?p=13398002#p13398002
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 20. 5. 2024 00:32

Zajímavé, že hned o příspěvek výše to lze, u mě se nejednalo o nového zákazníka, ale přechod ze zásuvky na internet neomezeně, protože nic jiného nemohli nabídnout, chtěl jsem fix..přesně stejný případ. Krom toho to nebyla jediná služba využívaná od tm. A nevyjednal jsem 50%,ty jen na první měsíce,pak byla sleva jen 30% plus magenta (nešlo to přes retence, klasická infolinka má strop 30), na 50%jsem se dostal až později při změně jejich tarifů
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MV_cz 20. 5. 2024 06:27

Jo, paní na retenci (naklikal jsem oku u pevného internetu do zásuvky a volali) byla hrozně milá a rovnou nabídla ten internet XL s 50% slevou, že nic jiného pro mě nemá. Ale běželo to souběžně, říkala že to mám vyzkoušet, kdyžtak do 14 dní vrátit a starej internet taky byl furt aktivní dokud jsem neposlal výpověď. Teda vlastně stále je, je tam výpovědní lhůta měsíc, ale to mi prý rovnou pokryje slevou 300 do dalšího vyúčtování.
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Igor Lomisko 20. 5. 2024 08:25

Ahoj, jakou anténu byste doporučili k modemu ZTE MC801a?
K vysílači to mám cca 2700 m daleko a jsou tam tyto frekvence:
LTE 800
LTE 1800
LTE 2100

SIM je od T-mobile - Internet neomezeně XL.
Díky
Igor Lomisko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jimmydix 20. 5. 2024 11:32

zdravím, podle fotek na internetu tento modem ale nemá sloty na zapojení externí antény tzn. pokud tam nejsou tak žádnou anténu nepřipojíte
jimmydix
Junior

Odeslat příspěvekod Phlox 20. 5. 2024 12:35

Igor Lomisko píše:Ahoj, jakou anténu byste doporučili k modemu ZTE MC801a?
K vysílači to mám cca 2700 m daleko a jsou tam tyto frekvence:
LTE 800
LTE 1800
LTE 2100

SIM je od T-mobile - Internet neomezeně XL.
Díky

Asi je to jedno. Můžeš zkusit třeba MIMO Anténa P-60 5G 700-3800 MHz. Akorát se dostaneš na podobnou cenovou relaci, jako kdybys měl hned venkovní modem s 5G.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 20. 5. 2024 18:25

JayDeeSq píše:Zajímavé, že hned o příspěvek výše to lze, u mě se nejednalo o nového zákazníka, ale přechod ze zásuvky na internet neomezeně, protože nic jiného nemohli nabídnout, chtěl jsem fix..přesně stejný případ. Krom toho to nebyla jediná služba využívaná od tm. A nevyjednal jsem 50%,ty jen na první měsíce,pak byla sleva jen 30% plus magenta (nešlo to přes retence, klasická infolinka má strop 30), na 50%jsem se dostal až později při změně jejich tarifů

Já ale celou dobu píšu o akviziční slevě 50% platné pro nové zákazníky na první čtyři měsíce. Ty píšeš o slevě (retenční slevě) pro stávající zákazníky. To jsou dost rozdílné věci...
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 21. 5. 2024 18:48

ne já tu slevu akviziční 50% dostal na přenos čísla k t-m na čistě datový tarif, ale už se to objasnilo, já to měl ještě před datem, kdy to t-m zařízl. 50% retenci jsem dostal asi až po 7 měsících při převodu na nové dražší tarify

nemá tu někdo zkušenost jak se chová MikroTik Chateau LTE12 na pásmech 800+1800+2100, kdy se v noci 2100 někdy i 1800 vypíná? To každodenní odpojování a připojování na B2368-66 už mě docela leze krkem, sice nový fw už umí CA i na nosné 800, tak to není takový rychlostní skok, ale já bych rád, aby se to ideálně drželo na nosné 2100 a jako druhou dávalo 1800..což docílím jen ranním odpojením/připojením..přes to noc to většinou spadne na 800 a ačkoliv to udělá CA s nějakou 1800 či 2100 rychlost je stejně poloviční. Mikrotik umí 3x CA, takže teoreticky by pak nosná měl být i jedno a mělo to jet vždy naplno co se v sítí najde, jen nevím jestli tomu tak bude i v praxi :)
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Phlox 21. 5. 2024 19:16

Co vím o lidech, kteří toho Microtika měli, tak ho vyměnili za Zyxel NR5101. Sloučí 5 CA a sám si automatikou vybírá nej možnosti. Pokud na tom Microtika měli 400/70, na Zyxelu ve stejné oblasti 750/140.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod JayDeeSq 22. 5. 2024 16:31

tak 5ca tu nemám a asi ani jen tak mít nebudu, na vesnici o 400 obyv nemáme ani 5G žádné zatím, jediný pomalejší tu je 800, zbytek lítá 100+, 3xCA tu dělá 270, 2100+1800 250. Ten zyxel je zbytečně dost peněz a něměl bych pro to adekvátní využití, jediné co mě mrzí, když to padne do 800 tak to dává okolo 100-140, není to nepoužitelný, ale po restartu je to lepší, takže když to bude držet vyšší jako nosné i po nočním vypnutí a nebo dělat kdykoliv 3xca tak budu spokojený s čímkoliv
JayDeeSq
Pokročilý

Odeslat příspěvekod freaklk 24. 5. 2024 07:06

Zajímalo by mě porovnání toho Zyxel NR5101 vs Vodafoního ZTE MC888, nemá někdo možnost je mít oba v ruce?
Vodafon by ho třeba rád na měsíc "půjčil" ;-)
freaklk
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 24. 5. 2024 10:03

Si kupujete takový šmejdy jako Microtic nebo předražený Zyxel jo?

Sice to má nějaký nastavení a je vidět, že jste potřebný, ale slabý procesory a evidentně s tím máte potíže... .
:D :D :D

Si kupte ZTE MC888 Ultra u Vodafonu, vybalíte to na poličku a 20 let to pojede bez problémů.... .

Akorát teda už pak nebudete ve firmě potřeba... . :D :D :D
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod ze.us 24. 5. 2024 10:15

Si kupujete takový šmejdy jako Microtic

Pravdu mas, to uz podle nazvu vypada na nejakou cinskou napodobeninu lotysskeho MikroTiku.
ze.us
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka