Pevný internet vzduchem T-Mobile

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod freaklk 24. 5. 2024 10:57

Ach, člověk nemá moc prolejzat ty internety, už jsem se tak chystal na ten mc888 od Vodafonu, když tu náhle čtu tady:
https://www.reddit.com/r/HomeNetworking ... ?rdt=41085
že se "trošku občas" nepříjemně kouše:
Avoid ZTE MC888. It can reset itself few times a day, but what is the worst, it can hang ETH port after that. You can end up without network, if you don't use Wi-Fi from zte. Even if you have Wi-Fi from zte, 5g Wi-Fi performs 15minute scan after reset, so you have to wait be to able to connect, and trigger next reset, which will hopefully unhung ETH port. Since I don't use Wi-Fi from zte, due to router placment in home, I have to manually recconnect ETH cable. I'm from Poland, and few people here reporter similar issues, despite operator, on few different firmware versions. Mine aggregates 5g and 4x4g bands with very good signal. ZTE does nothing to solve this issue. I saw also simmillar reports regarding MC889, but there are only resets no port hungs, which you can avoid via reset schedule. Unfortunetly on MC888, this doesn't help.
To musí být super když na tom zrovna visí 128 lidí ve firmě, to už je fakt lepší ten dětskej tábor ;-)
Tak jsem se uklep, 256 najednou připojenejch zařízení, ještě lepší :-)
Naposledy upravil freaklk dne 24. 5. 2024 13:36, celkově upraveno 2
freaklk
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 24. 5. 2024 12:09

By mě zajímalo, kolik jim jede 5G u Vodafonu?

Má někdo neomezená data u Vodafonu? Může to změřit?

Odezvu i rychlost?
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Phlox 24. 5. 2024 14:05

freaklk píše:Ach, člověk nemá moc prolejzat ty internety, už jsem se tak chystal na ten mc888 od Vodafonu, když tu náhle čtu tady:
https://www.reddit.com/r/HomeNetworking ... ?rdt=41085
že se "trošku občas" nepříjemně kouše:

To musí být super když na tom zrovna visí 128 lidí ve firmě, to už je fakt lepší ten dětskej tábor ;-)
Tak jsem se uklep, 256 najednou připojenejch zařízení, ještě lepší :-)

Že někdo má vadný kus neznamená, že ho mají všichni. Měl by ho reklamovat, ne se s tím smířit.

Pokud na to někdo připojuje firmu o 128 lidech, tak je blázen. Tyhle služby jsou určené pro domácnosti, maximálně malé podnikatele (zubař, zámečník, květinář...), kde pracuje do pěti lidí. Firmy zapomínají, že na IČO si mohou objednat konektivitu v garantovaném pásmu, která sice je o poznání dražší, než tohle, ale zase si jí hodí do nákladů a sníží si daně. Už dávno neplatí, že na synchro 10/10 Mbps je potřeba platit desetitisícové částky. Synchronní gigabity lze leckdy dojednat do 10k, ale záleží na lokalitě, co bude použito za technologii. Takže pokud někdo chce připojovat firmu, je dobré se obrátit na B2B prodej daného operátora a ne to pytlíkovat B2C řešením...

By mě zajímalo, kolik jim jede 5G u Vodafonu?

Odezvu i rychlost?

Promiň, tahle informace ti bude naprosto k ničemu. Jedině, že bys byl na stejném místě +-5 metrů. Každý operátor má každou BTS jinak osazenou s jinou konektivitou. Na nějaké BTS vede rádio 134/134 Mbps, na některé rádio v 80 GHz, někde je optika. Pak záleží na počtu antén, jejich konfiguraci, použitých frekvencích. Pokud někdo napíše, že v Aši jede 150/50, tak je naprosto jasné, že v Hazlově to bude už úplně zbytečná informace. Maximálně se můžeš podívat do statistik na rychlost.cz a tam si dohledat operátora a typ konektivity. Ale musíš je brát hodně s rezervou. Ze zkušenosti na rychlost.cz se nedá dosáhnout na rychlosti, které naměříš jinde. Případně se můžeš podívat na státní výsledky na https://vportal.ctu.gov.cz/fix/mapa, kde si můžeš vyfiltrovat taky technologii a jejichž měřák je uznávaný pro reklamace... Ale zase neobsahuje rozlišení na per operátora.
Phlox
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 24. 5. 2024 14:56

sender21 píše:By mě zajímalo, kolik jim jede 5G u Vodafonu?

Odezvu i rychlost?
Přílohy
IMG-20240513-WA0006~2.jpg
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 24. 5. 2024 15:16

A to je v oblasti, kde mají již hotové 5G SA?

Nebo je to 4G+?

Je to s 5G telefonem?

Odezva pěkná, rychlost nic moc, ale záleží v jaké oblasti.... .

Jestli to je někde na venkově, tak velmi pěkné... .
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 24. 5. 2024 16:22

Bylo to změřeno Samsungem A52s 5G u výstaviště v Brně, ale nic bližího nevím, vyzkoušel to jeden kolega, co tam zrovna nedávno byl. Já jsem v síti TM a z ní jsem vydoloval max. viz obr. v příloze.
Přílohy
Screenshot_20240524_171613_Photos~2.jpg
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 25. 5. 2024 09:12

U VF v místě pokrytí signálem na frekvenci 3.7 GHz jsem se dostal na 550Mbs.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 26. 5. 2024 07:32

Jenom připojím osobní zkušenost. Měl jsem tarif 20Mbs u O2, před nedávnem mne převedli na 50Mbs..

Myslel jsem, že to nepoznám, ale rozdíl je opravdu znát.

Subjektivně se mi rychleji načítají webové stránky, i když by se řeklo, že při této činnosti rozdíl v rychlosti nepoznám..., dále IPTV má lepší zvuk - konkrétně kanály ČT se mi zdají, že místo stereo je to asi 5.1, nebo je zvuk kvalitnější, takový bohatší..... .

Operátoři ty omezené rychlosti 10, 20Mbs v tarifech běžně nabízejí, ale evidentně to internetu nesvědčí....

Já tomu nerozumím, ale asi než se ta rychlost na posledním bodě nebo někde zprocesuje na nižší, tak to je opravdu znát i na obyčejném prohlížení webu.... . Možná jim to i zatěžuje i víc někde procesory, než kdyby to pustili tou padesátkou..... .

Jestli si operátoři neškodí i tak trochu sami sobě..... .
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 27. 5. 2024 09:35

jimmydix píše:zdravím, podle fotek na internetu tento modem ale nemá sloty na zapojení externí antény tzn. pokud tam nejsou tak žádnou anténu nepřipojíte

Jsou, ale na to 3,7 GHz pásmo, takže nemá cenu cokoliv připojit.
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod jenik3 27. 5. 2024 09:58

sender21 píše:Jenom připojím osobní zkušenost. Měl jsem tarif 20Mbs u O2, před nedávnem mne převedli na 50Mbs..

Myslel jsem, že to nepoznám, ale rozdíl je opravdu znát.

Změnila se kromě rychlosti i latence?
Vodafone mi daval kolem 80ms, O2 lehce nad 20ms.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 27. 5. 2024 10:33

Změnila se jenom rychlost. Já jsem taky s ničím dalším nastavením u mne nehýbal, takže tak.

Prostě "internetu" nějaký umělý omezování asi nesvědčí....

Mě by zajímalo, jak to funguje, jestli se to v posledním bodě někde načítá do nějaký paměti a pak se to vyřizuje, nebo jak to funguje....

Přeci když to jde třeba 200Mbs a pak se to uměle v nějakém bodě omezí na 20Mbs, tak to musí někde viset, než se to přeřadí na nižší rychlost, velikost pásma nebo tak.... . To to tam visí někde v paměti? :?:
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod sender21 28. 5. 2024 08:16

No jasně no, jak jinak by to fungovalo....

Načítá se to někam do paměti.

Když to jde 200Mbs, pak to najednou přiškrtí na desetinu nebo dokonce dvacetinu rychlosti (20Mbs, 10Mbs), tak se to tam musí začít procesovat a to trvá...

Prostě to škrtí za účelem zisku a není to dobré ani pro uživatele ani pro techniku.... .
sender21
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 10. 6. 2024 09:43

Nemá někdo zkušenosti s CUDY routerem resp. i s CUDY jako značkou? Koukal jsem teď na alze na toto a vypadá to docela použitelně a za slušnou cenu
https://www.alza.cz/cudy-ax3000-wi-fi-6 ... 786912.htm

- 4x sma konektory na 4G/5G antény
- dualsim (by mě zajímalo jak funguje, zda by to šlo přepínat nejen při nedostupnosti ale i na dálku)
- z nějakejch videí jsem viděl že se dají vybírat jednotlivá pásma LTE i 5G
- snad by to mělo být založené na openwrt ale nenašel jsem nic bližšího, zda to umí ssh přístup apod
- chipset je snad snapdragon x62
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod sender21 10. 6. 2024 11:23

Velmi pěkná cena.

Na Amazonu začínal v přepočtu na 12 - 13 tisících, teď cca za 8.... .

Akorát se hůř bude převážet, pokud je potřeba - musí se asi poskládat.. .. . :D

Rozhodně lepší než nějakej MikroTik.. .
sender21
BAN MM.cz

Předchozí stránkaDalší stránka