Pevný internet vzduchem T-Mobile

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jenik3 4. 12. 2024 14:53

Pripojeni do 10Mbs neni internet na doma, ale jen lazo plazo do mobilu. Rychlost nad 50Mbs pro domacnost mi prijde uchazeji.
Tyto nove namerene rychlosti jsou paradni, jak DL tak UL. Ping by mohl byt kolem 20ms.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod MV_cz 4. 12. 2024 16:39

Ping je tak 30 - 40 ms normálně z command lajny. Na to, co to je, tak si myslím dobré. Holt není to kabel, ale bezdrát na konci světa, vysílač cca 2km daleko.
Na druhou stranu jen o pár ulic dál už je i tady rozvedená optika, sice cena/rychlost nic moc ale je to drát ....
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 4. 2. 2025 21:40

Poradi mo nekdo s B2368-66? viewtopic.php?p=13863478#p13863478
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod polda 4. 2. 2025 23:24

VodafoneFw je past, speciálně vyráběno pro VF ,buď používat jejich služby nebo vzít 02 či Tmo.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zdcakl 5. 2. 2025 08:51

vpe píše:Poradi mo nekdo s B2368-66? viewtopic.php?p=13863478#p13863478

Ja jsem kvuli tomu koupil B2368-A01 (davalo je O2, neblokovane), abych se vyhnul tomu Vodafone fw. Jenze potom mi O2 udelalo vzdalenou aktualizaci anteny (O2 sim) a mel jsem z anteny peknou cihlicku.

Chtelo by to trochu vic udaju a podrobnejsi analyzu, co vlastne nefunguje. Ping do internetu z anteny funguje? Zkus nahrat O2 firmware.

https://www.techforum.cz/topic/61351-he ... -b2368-66/
zdcakl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 5. 2. 2025 19:55

V tom webrozhrani je nekde ping do internetu? Je tam nejaky stary firmware a pres ota to nabizi novy…

No abych to nebricknul tim nahratim o2! Ale kdyz se udela reset s tim o2, tak se to kousne ne?

Na tom odkazu nabízejí že ti pošlou podle sériového čísla administrátorský heslo, jenže já nemám jejich službu tak se nemůžu přihlásit do jejich systému a dát si tu žádost, nemáte někdo možnost “mujVF” účtu?
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod zdcakl 6. 2. 2025 13:26

K B2368-66 je volne dostupny manual viz odkaz nize

-> Správa zařízení > Diagnostika > Ping/TraceRoute

https://www.t-mobile.cz/dcpublic/Huawei ... manual.pdf (strana 166)

1) Pokud ti funguje ping z anteny na ruzne weby, tak internet bezi od anteny ven do internetu. A problem je na tvoji strane/vnitrni jednotce. Ma vnitrni jednotka nastavene DHCP a IP brany na zarizenich sedi?

2) Dle verze firmwaru zjistis, ktery operatorsky firmware tam mas a co s antenou nedelat.

3) Staci si koupit Vodafone kartu a mas pristup do samoobsluhy (taky tim overis, ze antena funguje aspon na ten Vodafone).

4) Teoreticky by se to mohlo s tim O2 firmwarem stat, ale zalezi taky kus od kusu. Na rozdil od B2368-A01 budes mit pristup do administrace a muzes si kompletne vypnout tu vzdalenou spravu a vse okolo.
zdcakl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 6. 2. 2025 16:00

Myslím že jsem to resetoval na vnitřní jednotce, přihlásil se k tomu přes wifi a defaultní brána byla 192.168.1.1

Ale i když jsem nastavil do mobilního zařízení DNS 8.8.8.8 tak to nic nezačalo dělat, Na nějaké pinkání nebyl moc čas… Ten modem než se zrestartuje a naběhne tak to dost dlouho trvá

A kde seženu VF simku s datama? Aby mě nestála víc než ten modem. (500)
Právě že jsem měl půjčenou simku protože já mám e-simku a tu do modemu nedám.
<~ Degiro
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod zdcakl 9. 2. 2025 10:46

Pokud tomu nehodlas venovat cas, protoze bez toho to opravdu nepujde, tak to radsi prodej.

Vodafone kartu koupis na webu operatora, v trafice, v supermarketu a skoro kazdem elektru. Karta je za cca 200,- nebo muzes prvne na vyzkouseni zkusit zadarmo Oskartu (virtual Vodafonu) - objednani zadarmo z webu operatora.

Zjisti ten firmware at vis, s cim mas co docineni. Projdi si ten navod a nastav obe jednotky a Vodafon specificke parametry jako APN. Na zarizeni, ktere pripojujes pre Wi-Fi nic nenastavuj, veskere nastaveni vcetne DNS doda brana jednotky. Pokud to nebude fungovat tak zkus ten ping at zuzis okruh, kde muze byt problem.
zdcakl
Kolemjdoucí

Předchozí stránka