petrik88: ve středu mají přijet ke mně, tak jsem zatím doma zkoušel měřit LTE signál mobilem. Vzhledem k tomu, že vidím na 3 vysílače, mě zajímalo, jaký je mezi nimi rozdíl. Aplikací Network Cell Info jsem zjistil, že i když systém v mobilu ukazuje u signálu plný počet čárek, pořád může mít velké rezervy. Plný počet se objevuje u -90 dbM, když jdu ven, mám i -60 dbM.
A teď to zajímavé - zatímco jeden vysílač mi hází rychlost kolem 30 Mbitů, druhý, signálem zhruba stejný, dává výsledky pouze kolem 5-10 Mbitů. Ten třetí má frekvenci 1800 MHz, signál by měl být v pohodě, resp. rozdíl oproti ostatním je minimální, ale mobil se na něj nechce připojit. Jinak bydlím v Předklášteří u Tišnova. Trochu sranda je, že po přepnutí na 3G jsem dostal výsledek taky kolem 30 Mbitů.
Je dost možné, že zrovna tvůj vysílač má nějaké omezení rychlosti, jako ten jeden můj. Docela by mě zajímalo vysvětlení někoho zasvěcenějšího

ThePeewee: to je hodně, hodně slušnej výsledek! Tak jen aby to vydrželo.
PC: Intel i5 4460 Haswell + 16 GB DDR3 + EVGA GTX 1060 SC 6GB + EVGA SuperNOVA 550GS + W10
NTB: ASUS F555LF-DM186T (Intel i3 5010U Broadwell + 8 GB DDR3 + GeForce 930M + W10)
MOB: Apple iPhone 7 Plus + T-Mobile
NET: TMO - Pevný internet vzduchem (100 /25)