JayDeeSq píše:chtěl bych se zeptat na dvě věci, je nějakým způsobem možné donutit mobil k přepnutí na jíný vysílač než nejbližší pro otestování kvality signálu? a druhé nemá někdo zkušenost jak t-m dokopat ke zřízení služby a fixaci na vzdálenější vysílač? Můj nejbližší vysílač má vyčerpanou kapacitu a podle adresy mě prostě nechtějí připojit, ale v okolí mám celkem 4 bts, které vím že dokážu chytit, na té nejbližší označené číslem 1 se totiž lte pouštělo jako poslední (bylo tam 3G tak nespěchali) a při začátcích lte jsem signál lte chytal dokonce i ze vzdálenějších bts, než mám uvedeno. Konkrétně mě nejvíce zajímá bts číslo 2, adresy o 500m blíže k ní už přípojí a nabízí 20 i 50mbit. Mám na ní téměř přímý výhled, je jen lehce za horizontem a vzdálenosti jsou uvedeny v obrázku, na 1 a 4 mám úplně přímý výhled, 3 je za kopcem. Bts 1 je ve městě o cca 2000 obyv., 4ka je na vesnici o cca 300, 3ka je na okraji okresního města (oblast pro cca 2-3 tis obyv.), 2ka je pro 3 vesnice každá o cca 200 obyv. z toho důvodu je na ní dostupných také i 50mbit. Myslíte, že je reálné do toho nějak T-M dokopat? Ale prvně bych si to chtěl zkusit ověřit na mobilu, ale nevím jak odstínit nejbližší vysílač. Mám k dispizici i mobil s rootem, kdyby to nečemu pomohlo a případně pokud máte poznatky jestli na 2,7km už to není bláznoství budu rád. Děkuji
Přímá viditelnost je samoz. lepší než být za překážkou,či pod kopcem,největší problém je že máš tu 1800 hrozně blízko,tahle frekvence dobře prochází budovami tak asi i ztoho duvodu ti nenabízí tu padesátku z té dvojky protože si nemužou být jisti že se ti modem nebude připojovat na tu 1,a nebo z té 2 ten signál nebude nic moc,pokrytí mají fakt zakreslené velmi dobře,jinak z té 1800 většinou ze začátku spuštění nabízí nabízí i 100 tarif než zaplní kapacitu, blízkosti tebe ho poblíž té 1800 na nějaké adrese nenabízí?
Bylo by lepší mít tu 1800,se stovkovým tarifem a doufat že pokud bude bts zaplněna že vuči tvoji zaplacené rychlosti ti nechají i v přetížení slušnou rychlost,protože podle mně se stejně jednou všechny bts zaplní a jednou na tom budeš ve stejném tarifu na všech btskách podobně,jasně že mezi vesnicemi kde je kvalitní ISP wifi to bude trvat dlouho nebo vubec,protože lidi neradi přechází,pokud jsou spokojeni.
Jinak tedy pokud chceš tu dvojku a adresa o 500metru dál je taky trochu pod kopcem jako ty tak bys neměl mít snad problém,na 2,7 km v pohodě jen záleží jak ti tam proleze signál,vem telefon stahni si aplikaci network signal info zjisti si eNbi čísla všech bts okolo z gsmweb,pak si stoupni aby jsi měl tu 1800 stovku za zády a mezi ní a tebou aby byla co nejtlustší překážka nejlíp ze železobetonu nebo nějaký velký dum a odpojuj a připojuj telefon zda se ti nechytne na číslo eNbi té bts číslo 2 pokud se chytne tak když anténu modemu schováš za překážku před tou 1800 tak by se ti při slušném signálu z té 2 mohl na ní modem připojovat a ignorovat tu 1800.
Jinak jestli si mužeš si někde pujčit lte modem huawei b310 tak ten se nechá takovou jednou aplikací přinutit jet v jednotlivých frekvencích tam by jsi to zjistil hned jak jsi na tom se signálem z dvojky a nechá se i připojit externí anténa a pokud by šlo změnit IMEI by si ho mohl používat i místo puvodního pokud by se ti puvodní tvrdošíjně držel té 1800.
Ale to nemění nic na věci že ti to tmobile prostě na tvojí adresu nenamontuje,namontuje to pouze na tvoje jméno a na adresu kde tento tarif nabízí takže by jsi si to musel nechat namontovat na adresu kde by jsi se domluvil,třeba k přítelkyni kde jsi většinu času a chceš tam net,že
Ps: jedeen huawei b310 v záruce se mi tu válí když jsem to zkoušel,jestli chceš.