Pevný internet vzduchem T-Mobile

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod KingpinCZ 8. 4. 2017 06:46

Také by me zajimalo, jak jsi to guiz dokázal :-) Samozřejmě i mě první měsíc jel Air Fix parádně a ted mam problemy s rychlosti. O2 chce smluvni pokutu 2300kc za predcasne ukonceni smlouvy.
Vratili ti i penize za ten modem tp-link archer mr200 nebo jsi si ho nechal?
KingpinCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kouk.ac 8. 4. 2017 09:15

obavam se aby ten modem nebyl customizovany pro O2, mozna prehrani FW by to spravilo, ale obecne pokud bych sel k jinemu OP, chcu jejich HW at je jistota, ze to pojede jak ma a kdyz ne, ze se jim to da omlatit o hlavu. Hadam ze toho docilil diky opakovanemu stezovani si - zcela po pravu a kyslici ho uz meli dost. Chybu nepriznaj, to by jim nebe spadlo na hlavu, kdyby rekli, ze umyslne omezuji, tak radeji ovci pusti. Tim nicnedelanim si ale zadelavaji na poradny prusvih, to zas nekdo neco vymyslel.
kouk.ac
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 8. 4. 2017 09:32

Napsal jsem stížnost popravdě jak to bylo. První měsíc většinou plná rychlost, poté ze dne na den omezování rychlosti ve večerních hodinách. Uvedl jsem že mi to nabídli jako náhradu za pevnou linku, kde jsem měl 6 Mbit a nyní mám na Air Fix odpoledne a večer méně než na pevné lince. Že po době až nešlo službu bez sankce vypovědět, tak začalo tohle omezení. Kdybych to věděl, tak si službu nikdy nepořídím a jde dle mého o klamání zákazníka. Kdybych mohl tak služby zruším ale O2 to podmiňuje pokutou atd. Jinak modem vezmou zpět a vrátí peníze, nebo pokud máte na splátky, tak vezmou zpět a zruší splátky. V pondělí mi přišel mail z ČTÚ o mé stížnosti a že to posílají operátorovi ať se k tomu vyjádří.Za dva dny mi volali že mám u nich otevřený spor kvůli Air Fix a že jsou schopni se domluvit a službu okamžitě ukončit bez sankce a výpovědní lhůty. Tak jsem souhlasil a služba byla do 5 minut zrušena. Do 5 dní musím vrátit modem na prodejně, aby se vše uzavřelo.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod tomikkkk 10. 4. 2017 11:14

no sksil bych to taky pokutu se me platit nechce nemas rastr jak ten dospis tiznost na ctu vypadala
tomikkkk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod guiz 10. 4. 2017 13:41

Normálně napsat email, podrobně vše popsat, napsat adresu kontakty a odeslat na podatelna@ctu.cz.
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod JsemNeznalek 11. 4. 2017 16:56

Zde je má krátká zkušenost s Pevným internetem vzduchem.

Dnes jsem byl navštíven technikem ohledně instalace.
Ihned na začátku mi bylo sděleno, že mám ideální podmínky pro 50 Mb/s.
Vysílač je vzdálený cca. 500 metrů, na anténě max. dílek signálu a nejvyšší naměřená rychlost 7 Mb/s.

Technik vše sbalil, odjel a já stornoval svou objednávku.
JsemNeznalek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kouk.ac 11. 4. 2017 17:37

to je pitomost, 7Mbit da unavene 3G a ne nadopovane 4G, problem v ramci modemu ci jiny spek... jak se chova bezny mobil ? Upgradoval technik firmware po instalaci ?
kouk.ac
Junior

Odeslat příspěvekod JsemNeznalek 11. 4. 2017 18:17

Ano, bylo to opravdu max. 7 Mb/s.
Mobil se chová v pořádku, stejně tak i Internet bez drátu s FUP, který od nich mám (cca. 30 Mb/s) na malém USB modemu.
JsemNeznalek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kouk.ac 11. 4. 2017 18:38

tak to byl technik druhu neschopny... apropo nekdo tu uz psal, ze 1 den tezce nestabilni, druhy jiz vse ok.
kouk.ac
Junior

Odeslat příspěvekod guiz 11. 4. 2017 21:50

Tak ke mě přijedou montovat ve čtvrtek. Mám z baráku přímou viditelnost na 2 BTS asi 2 -2,5km. Venku signál výborný okolo 74 dBm z obou BTS , rychlosti přes mobil okolo 50/22 Mbit. Zatím je na obou BTS pouze LTE 800 tak uvidíme co mi tam vyčarují. :-)
guiz
Moderátor

Odeslat příspěvekod mrsalieri 11. 4. 2017 21:51

JsemNeznalek: Pokud ti na mobilu a u Internetu bez drátu jede 30 Mb/s, neexistuje důvod, aby to nedával ten jejich venkovní modem - někde byla očividně chyba a pochybuju, že neřešitelná.
PC: Intel i5 4460 Haswell + 16 GB DDR3 + EVGA GTX 1060 SC 6GB + EVGA SuperNOVA 550GS + W10
NTB: ASUS F555LF-DM186T (Intel i3 5010U Broadwell + 8 GB DDR3 + GeForce 930M + W10)
MOB: Apple iPhone 7 Plus + T-Mobile
NET: TMO - Pevný internet vzduchem (100 /25)
mrsalieri
Junior

Odeslat příspěvekod vicini72 11. 4. 2017 21:53

Psal jsem to ja. Pokud montuje externi firma coz montuje tak nez to projde systemem spolehnout se na rychlosti neda. Pokud tam mas signal na mobilu jede to. Pokud ti najde jeden dilek je neco spatne. Ja mel 5 dilku ale rychlost 1/0,1 po probehnuti systemem a aktivace vsechno ok
vicini72
Junior

Odeslat příspěvekod kouk.ac 11. 4. 2017 22:28

ten modem ma FW cely takovy zajimavy, neaktivni CA, nemoznost uzivatelsky zvolit uprednostnovane pasmo... ja mam i ted po dokonceni obj. u TM Upload stale okolo 15-20M, jsem zvedaf kdy mi to zkrouhnou... vzal bych si klidne i 100M, ale 1800 chytam velmi slabe a na 800 mi to predpokladam nedaj.
kouk.ac
Junior

Odeslat příspěvekod mrsalieri 11. 4. 2017 22:46

Imho tu službu ještě nemají v systémech dodělanou. Měnit rychlost nejde, jejich ověření rychlosti doma v Můj T-M nefunguje, a i mě ještě rychlost nenastavili... mail o aktivaci přišel v pátek, ale od spuštění se nic nezměnilo, ani rychlost. Jinak ale musím říct, že jsem zatím spokojen, jede to víc než dobře.
PC: Intel i5 4460 Haswell + 16 GB DDR3 + EVGA GTX 1060 SC 6GB + EVGA SuperNOVA 550GS + W10
NTB: ASUS F555LF-DM186T (Intel i3 5010U Broadwell + 8 GB DDR3 + GeForce 930M + W10)
MOB: Apple iPhone 7 Plus + T-Mobile
NET: TMO - Pevný internet vzduchem (100 /25)
mrsalieri
Junior

Odeslat příspěvekod multipytla 12. 4. 2017 11:47

já mám namontováno od včerejška, vysílač mám vzdálen 700m od domu, signál 5 čárek, po instalaci naměřené hodnoty 48,4/21,4, v průběhu odpoledne to již tak rychle nejelo, rychlost kolísala mezi 15-40 pro download a mezi 15-22 pro upload. (většinou to jede těch 20/18 i v noci). Signál stále plný. Firmare jsem si aktualizoval. Uvidíme během pár příštích dnů, zdali se ta rychlost nějak neustálí, ale moc tomu nevěřím.
multipytla
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka