[/quote]
to bude nějakej renonc. N28 není nosný pásmo. Takže když se to připojí na N28, tak musí být připojeny i na nějakém B pásmu. Může to ale být klidně i B20 + N28, co jsem koukal ale i to není žádná tragédie. Spíš to jen ten módem nějak blbě ukazuje.
Já si teda sice na modemu nastavil fix na B3+N28 ale když tam nejsem, nechávám to na nějakou kombinaci B3/B20 + N28 (víc TMO nemá), protože třeba při bouřce a lijáku se B3 odmlčí.[/quote]
To máte nejspíše pravdu, ani jsem v tom modemu myslím neviděl, nebo jsem v něm nenašel jakou používá nosnou frekvenci... jen jsem napsal CA kombo v jakém se ten modem rozjel. Nemohu to ani potvrdit, ten modem teď běží jinde...u rodičů.
Každopádně u rodičů ten nový modem zafungoval skvěle. Na původním 4G LTE-A modemu s externí anténou se chytalo jen 800+1800 ..v bouřce nebo za špatného počasí to spadlo jen do 800vky takže rychlost byla naprosto příšerná.
Na novém 5G modemu na stejné externí anténě je to už podstatně veselejší. Jede tu nově 700 + 800+1800+2100 .
Plnou dostupnou rychlost, která by byla dostupná takovým CA kombem kolem 300/50, bohužel nedostanu, protože modem má nyní SIMku s novým TMO tarifem 100. Nicméně tato agregace zajistí, že i při špatném počasí rychlost neklesne pod 100/20 o což mi v tomto případě šlo.
-- 17. 10. 2024 14:44 --vpe píše:Vis jak to funguje? Cim nizsi frekvence (700 Mhz je ultra nizko), tim mensi sirka pasma, ale vetsi dosah, pruchod prekazkami. Na tom nezmeni nic ani generace.
Jasné a je super, že takové frekvence alespoň jsou, protože v odlehlejších lokalitách, nebo lokalitách kde jsou v cestě signálu nějaké bariéry je i toto požehnání. Stejně na 700vce pojede drtivá většina populace protože rychlejší 5G frekvence se k nim prostě stejně nedostane.
Btw na co potřebuješ 300 Mbps, jaký to má využití rezidenta, jednu domácnost?
300 Mbps je myslíte hodně?
jasně, dá se žít i s 30 Mbps, ale je to utrpení
Navíc, to místo o kterém v mém příspěvku píšu je dům rodičů, kteří tam provozují penzion s celkem 8 pokoji tzn. když se jim přijede ubytovat byť jen polovina celkové kapacity a všichni si vydupávají free wifi, kde je free wifi, navalte free wifi ... tak si už asi umíte představit jak ta konektivita pak vypadá?