hauzz píše:Tak na 4k video bez rozdílu obsahu asi roční Datamánie nebude ne? A pouštět si v tramvaji 4k vidka na 1k displeji to chápu že zamrzí když je načítací kolečko a na takové to domácí žvýkání je snad pevné připojení (nikoliv vzduchem ne?)
Tak doma samozřejmě rychlé připojení je, to neřeším, ale co řeším je pohyb po ČR a 2 chaty, kde nejsou ani dráty od Telekomu, natož signal uvnitř baráku (i když dle map signálu bych tam měl mit minimálně 1Gb vzduchem )
-- 28. 1. 2025 11:00 --
Bnone píše:Jen poznámka. Rychlost neomezuje jen BTS, vzdálenost, vytížení atd., ale také rychlost připojení dané BTS dále. Když je tam rychlost 50/50 Mb, tak to prostě rychleji nepojede i kdyby tam bylo 10g.
Proto je dobré měřit rychlost také v noci, kdy je malé vytížení. To je pak maximální dosažitelná rychlost.
Nepředpokládám, že město s 30 000 lidi bude mít omezení na 50/50 i když pointu chápu
-- 28. 1. 2025 11:02 --
Bnone píše:Jen poznámka. Rychlost neomezuje jen BTS, vzdálenost, vytížení atd., ale také rychlost připojení dané BTS dále. Když je tam rychlost 50/50 Mb, tak to prostě rychleji nepojede i kdyby tam bylo 10g.
Proto je dobré měřit rychlost také v noci, kdy je malé vytížení. To je pak maximální dosažitelná rychlost.
Dnes ráno v 7h a vydrželo to asi 5 minut, tohle mám tak 2x do tydne, tohle je maximum, co Tesco umí dát, TOHLE chci 24/7/365 ne 2 dny v týdnu a v noci, ale pořád to není 5g, co mi obchod prodal a mělo by být, tohle je jen 100% vytížený LTE
-- 28. 1. 2025 11:11 --
Jean_Valjean píše:Jakékoliv měření a testování je prakticky o lejně, protože co dneska jede rychle, to zítra nemusí a naopak. Jediné smysluplné připojení pro ty, co chtějí nějakou garanci rychlosti, je fixní LTE (pevné připojení bez kabelu). Všechno ostatní je akorát o štěstí, že má daná BTS volnou kapacitu a primární připojení z optiky se slušnou rychlostí.
Jinak v noci se u BTS někdy vypíná část rádia, to jenom, že test v této době nemusí být úplně smysluplný.
Moje rychlost O2 LTE se nezměnila od té doby, co LTE spustili, ani spuštění 5G to nijak nezrychlilo, v našem městě a okolí cca 30, 40km mám rychlost neměnnou už roky, dle O2 máme cover 5G signálem 100% na celém území kde jezdím, v reálu ani hov no, oproti tomu T-Mobile MÁ 5g všude kde píš (myšleno stejne území) Vodafone zkusím teď, to jsem do teď neměl