DATAMÁNIE aneb 100 GB a 1000GB dat od O2

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod radim 13. 8. 2020 11:07

melo15 píše:A když SIM kartu nestihnu aktivovat ve stanovené lhůtě, tzn. expiruje, tak se bude jednat o bezdůvodné obohacení ze strany O2?

Není to bezdůvodné, chyba je na straně uživatele. Je to stejné, jako když si koupíš letenku a letadlo ti uletí, nebo si koupíš jízdenku na vlak a pojedeš autem. Ve všech případech má poskytovatel služby platby v systému a ty musí nějak projít účetnictvím. U plateb kartou je to jasné, ty jsou na několika místech, to pro finančák není problém dohledat. A pokud jde o simky placené PPLku hotově, tak podle mě PPL nepřiveze do O2 pytle s bankovkama jako v Narcos, ale pošle jim celou částku elektronicky na účet, tj. zas je to snadno dohledatelný příjem, který musí O2 zdanit. Ale nejsem daňař, třeba na to mají nějakou kličku, každá firma takové kličky hledá.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod narg 13. 8. 2020 11:47

melo15 píše:A když SIM kartu nestihnu aktivovat ve stanovené lhůtě, tzn. expiruje, tak se bude jednat o bezdůvodné obohacení ze strany O2? Zaplatil jsem za službu -> nedostal jsem DD -> k čerpání služby nedošlo (službu jsem nevyužil), tudíž O2 nemělo na mě žádné náklady.
Díky za objasnění.

zde se jedna o vasi neznalost obecnych podminek, jejichž neznalost neomlouva, simkarta a kredit muzou, ale nemuseji, mit datum expirace, napriklad 100gb simkarta ma udavanou expiraci 30. prosince 2021, cili pokud ji koupim dnes, musim ji nejdele do te doby aktivovat, jinak se zneplatni (moje stare nepouzivane go karty byly aktivni rok bez kreditu, pak se cisla smazali a karta nejde prihlasit do site), kredit ma udavanou dobu platnosti rok od AKTIVACE SIM (ale treba i jen pul roku, pokud je to uvedeno v podminkach) prodluzuje se dobijenim, cili pokud koupite kartu, ale neaktivujete ji do konce expirace, prichazite o zaplacene penize i kartu, ikdyz jste sluzbu "necerpal", na to, jak to chcete z o2 vysoudit bych si koupil i listek, to bych chtel fakt videt, za blbost se plati (u o2 vic nez kdekoliv jinde)

btw t mobile prodaval simkarty, ktere se aktivovali datumem PRODEJE a ne vlozenim do mobilu, bych vas chtel videt, jak by ste resil to

-- 13. 8. 2020 13:00 --

jo, je to celkem easy,

finta je, ze na karte je nastaveno automaticke obnovovani dat, takze kdyz vycerpate 100gb driv nez za mesic, bude se to snazit obnovit za dalsich 300, pokud je nemate, melo by se to bud vypnout, nebo jet tema 32kBs do konce obdobi, za 15 kc kazdy den, predpokladam, ze pokud na karte bude tou dobou 0 kredit, nepojede nic

kazdopadne jsem na tuto otazku taky dostal od 3 lidi 3 ruzne odpovedi, takze fakt asi budem muset pockat na prvniho, komu data dojdou at to zkusi
Naposledy upravil narg dne 13. 8. 2020 12:07, celkově upraveno 3
narg
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 13. 8. 2020 12:02

a.b.a.c.u.s píše:Trochu nerozumím tomu odstavci, kde se píše, že se změna týká jen podnikatelů. Podle mého názoru by měl operátor odvést DPH i ze spotřeby kreditu, který spotřebují nepodnikatelé. V zásadě operátor není schopen u anonymních předplacených karet apriori rozpoznat, zda kredit spotřebovává podnikatel nebo nepodnikatel.

Vsak operator DPH odvede, u podnikatelu jde o jeji odpocet, ktery byl drive predmetem 'casove optimalizace'.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 8. 2020 12:09

narg píše:
melo15 píše:A když SIM kartu nestihnu aktivovat ve stanovené lhůtě, tzn. expiruje, tak se bude jednat o bezdůvodné obohacení ze strany O2? Zaplatil jsem za službu -> nedostal jsem DD -> k čerpání služby nedošlo (službu jsem nevyužil), tudíž O2 nemělo na mě žádné náklady.
Díky za objasnění.

zde se jedna o vasi neznalost obecnych podminek, jejichž neznalost neomlouva, simkarta a kredit muzou, ale nemuseji, mit datum expirace, napriklad 100gb simkarta ma udavanou expiraci 30. prosince 2021, cili pokud ji koupim dnes, musim ji nejdele do te doby aktivovat, jinak se zneplatni (moje stare nepouzivane go karty byly aktivni rok bez kreditu, pak se cisla smazali a karta nejde prihlasit do site), kredit ma udavanou dobu platnosti rok od AKTIVACE SIM (ale treba i jen pul roku, pokud je to uvedeno v podminkach) prodluzuje se dobijenim, cili pokud koupite kartu, ale neaktivujete ji do konce expirace, prichazite o zaplacene penize i kartu, ikdyz jste sluzbu "necerpal", na to, jak to chcete z o2 vysoudit bych si koupil i listek, to bych chtel fakt videt, za blbost se plati (u o2 vic nez kdekoliv jinde)

btw t mobile prodaval simkarty, ktere se aktivovali datumem PRODEJE a ne vlozenim do mobilu, bych vas chtel videt, jak by ste resil to

-- 13. 8. 2020 13:00 --

jo, je to celkem easy,

finta je, ze na karte je nastaveno automaticke obnovovani dat, takze kdyz vycerpate 100gb driv nez za mesic, bude se to snazit obnovit za dalsich 300, pokud je nemate, melo by se to bud vypnout, nebo jet tema 32kBs do konce obdobi, za 15 kc kazdy den

kazdopadne jsem na tuto otazku taky dostal od 3 lidi 3 ruzne odpovedi, takze fakt asi budem muset pockat na prvniho, komu data dojdou at to zkusi

No to je otázka, včera mně Guru tvrdil, že automatická obnova u 100GB balíčku z této edice sim karet nefunguje, tak jsem zvědavý, kdo s čím přijde...
anonymni

Odeslat příspěvekod jarešek 13. 8. 2020 12:25

No já tu automatickou obnovu balíčku na moje 02, deaktivoval. Takže to chápu tak, že se to ani nebude snažit něco vyvádět. :-)
jarešek
Junior

Odeslat příspěvekod narg 13. 8. 2020 12:52

jarešek píše:No já tu automatickou obnovu balíčku na moje 02, deaktivoval. Takže to chápu tak, že se to ani nebude snažit něco vyvádět. :-)

přesně, já taky, ale já předpokládám, že 100gb mi fakt asi za 30 dní nedojde nikdy
narg
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 13. 8. 2020 13:39

Já už toho v životě předpokládal ;-)
Naposledy upravil opasino dne 14. 8. 2020 11:58, celkově upraveno 1
Důvod: Předchozí příspěvek se necituje.
anonymni

Odeslat příspěvekod Mirek.P 13. 8. 2020 16:24

Mate docela odvahu něco měnit u této limitované služby, jenž pri pripadne deaktivaci není možná opětovna aktivace. Pokud něco funguje nemá se do toho jebat. ;-)
Mirek.P
Junior

Odeslat příspěvekod RoMeiRo 13. 8. 2020 16:44

Vidím, že sem tam někomu simka nedorazila. Mám jednu, nakonec bez využití (ješte nevyloupnutá), tak jí rád za původní cenu pošlu dál. Kdyžtak PM.
RoMeiRo
Junior

Odeslat příspěvekod jarešek 13. 8. 2020 17:17

Mirek.P píše:Mate docela odvahu něco měnit u této limitované služby, jenž pri pripadne deaktivaci není možná opětovna aktivace. Pokud něco funguje nemá se do toho jebat. ;-)

Nechápu proč tady lidi tak vyšilují z jedné předplacenky. To není svatý grál, jen dobíječka za tři kila na 100Gb dat.Osobně si myslím ,že se na trhu s mobilními daty něco pohne k lepšímu.A tyhle simky skončí v šuplících.Jinak nevím proč by měl být problém s aktivací a deaktivací služeb předplacenek na účtu moje O2?To je standartní funkce, kterou používám i na paušálním účtu. ;-)
jarešek
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 13. 8. 2020 17:36

Standa_82 píše:Spis zavolejte na zakaznickou linku s tim, ze chcete prejit k jinemu ISP. Napr.: https://www.metronet.cz/dokumenty/metro ... t_2018.pdf
Pokud jste u O2, tak vam pravdepodobne nabidnou lepsi cenu. A nebute muset ani prechazet.

Opravdu máte někdo praktickou zkušenost, že O2 nabídne u DSL při hrozbě odchodem nějakou solidní slevu, cenu lepší než cenikovou? Já bych spíš z nějakých dotazů na ně a z jejich chování předpokládal že na to dlabou, nic jiného než ceník nedají, a klidně nechají zákazníka odejít.
Rodiče teď platí kyslíku po zrychlení a zdražení 500 Kč za cca 12 Mbit downloadu (v reálu). Chtělo by to něco levnějšího. Já jim pořád říkám, že věrným klientům O2 nedá vůbec žádnou slevu, je třeba odejít a případně se vrátit jako nový klient.
Proto mne překvapilo když se tady naznačuje možnost vyjednání nějaké slevy u O2 ...
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod suram 13. 8. 2020 17:52

Někdo psal v jedné diskuzi, že mu mobil odeslal SMS i když měl nulový kredit a je v mínusu, takže kredit do mínusu klidně půjde.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 13. 8. 2020 17:52

lumík930 píše:Předpokládám, že v nejbližší době lepší nabídka nebude, spíš horší.
Jinam 5GB za cca 100 korun není problém na předplacenkách jednorázově a pak vyhodit již delší dobu...

Kdo nabízí na předplacence 5GB za 100Kč?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod imaster 13. 8. 2020 17:58

suram píše:Někdo psal v jedné diskuzi, že mu mobil odeslal SMS i když měl nulový kredit a je v mínusu, takže kredit do mínusu klidně půjde.

Mě se stali to samé, ihned po vložení SIM do mobilu. Podle výpisu v moje O2 šla jedna sms do Vodafone a druhá do zahraničí. Jsem v minusu 3.80.
imaster
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 13. 8. 2020 18:06

Persbrandt píše:
Standa_82 píše:Spis zavolejte na zakaznickou linku s tim, ze chcete prejit k jinemu ISP. Napr.: https://www.metronet.cz/dokumenty/metro ... t_2018.pdf
Pokud jste u O2, tak vam pravdepodobne nabidnou lepsi cenu. A nebute muset ani prechazet.

Opravdu máte někdo praktickou zkušenost, že O2 nabídne u DSL při hrozbě odchodem nějakou solidní slevu, cenu lepší než cenikovou? Já bych spíš z nějakých dotazů na ně a z jejich chování předpokládal že na to dlabou, nic jiného než ceník nedají, a klidně nechají zákazníka odejít.
Rodiče teď platí kyslíku po zrychlení a zdražení 500 Kč za cca 12 Mbit downloadu (v reálu). Chtělo by to něco levnějšího. Já jim pořád říkám, že věrným klientům O2 nedá vůbec žádnou slevu, je třeba odejít a případně se vrátit jako nový klient.
Proto mne překvapilo když se tady naznačuje možnost vyjednání nějaké slevy u O2 ...

Reálně by se mělo jít dostat o stovku níže, tedy ve tvém případě na 399 Kč měsíčně. Je potřeba na lince vyžadovat KPU kód, postupně se dostaneš na retenční. Posledně když jsem o něj žádal, tak mi nabídli jen 50 Kč slevu, ale když si prý zavolám za další 2 měsíce, tak že je velká šance na další 50 Kč slevu. Tak jsem to zatím vzal. Teď tam budu volat podruhé 17. srpna žádat zase ten KPU kód a doufat, že dodrží co slíbili a dají mí další 50 Kč slevu. Ta celková 100 Kč sleva by tedy měla být maximální a definitní, níž prej už nepůjdou. Pokud se mi skutečně podaří se dostat na 399 Kč měsíčně, budu relativně spokojený, přesto je to stále drahota. Zároveň je dobré být před hovorem vybaven konkurenčními nabídkami, ale reálnými. V mém případě je to například nejvyšší bezdrátová nabídka od M-Softu, též právě za 399 Kč měsíčně. Případně pokud o slevu nestojíš, jsou ochotni ti bezplatně přihodit k O2 TV Modrá rodinné sledování, někomu se to může hodit. Nicméně, už se zde dostáváme trochu do OT. Snad ti mé info pomohlo ;)
Milovník přírody, geocachingu a moderních technologií se zájmem o zařízení se systémy Android a Windows, českou i světovou mediální a politickou scénu, a novinky ze světa našich mobilních operátorů. Ve volných chvílích překladatel Android aplikací do ČJ.
peta809
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka