DATAMÁNIE aneb 100 GB a 1000GB dat od O2

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kalujo 16. 8. 2020 17:52

Chlor2 píše:
davsopl píše:Nevíte, co to má O2 teď za akci? Možná to tady nepatří, ale na obrázku vypadá ten TP-Link jako jeden z těch, do kterých se dá dát i SIMkarta.

https://www.o2.cz/osobni/limitovana-nab ... gI_8fD_BwE

Na tom obrazku je bud MR200 (dual WiFi 2,4GHz + 5GHz) nebo MR6400 (pouze 2,4GHz), v kazdem pripade ano, ma to SIM slot. Ale v pripade fixniho pripojeni byva ta SIMka zablokovana a funguje jen v tom modemu a jen v uzkem ohruhu okolnich BTSek (ci dokonce na jedine). Navic je take mozne, ze router bude blokovany na O2.

podle mích informací to funguje všude v čr
kalujo
Junior

Odeslat příspěvekod fofy 16. 8. 2020 20:12

Zdravím, mám par dotazů.
- Můžu surfovat i na PC když si vytvořím v telefonu HotSpot nebo je to jenom pro mobil?
- Co se stany když těch 100 GB vyčerpám za týden?
- Když kartu za 300 Kč koupím, musím ještě pro těch 100 GB dat dobít kredit za 300 Kč?
Děkuji
fofy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 8. 2020 20:24

Kdyz vycerpam data pred koncem tricetidenniho obdobi, vyse jsem cetl, ze mi prijde SMSka, jestli chci data obnovit. Lze nekde nastavit, aby se me neptali, proste mi strhli 300 Kc a data obnovili? A kdyz si ta data pred koncem obdobi obnovim, pocita se mi nove tricetidenni obdobi, nebo data plati jenom do konce toho puvodniho obdobi?
anonymni

Odeslat příspěvekod mikemiky 16. 8. 2020 20:30

Na to přece stačí mít prednabito a hned se to obnoví samo.
..
mikemiky
Junior

Odeslat příspěvekod narg 16. 8. 2020 20:40

Fido123 píše:Kdyz vycerpam data pred koncem tricetidenniho obdobi, vyse jsem cetl, ze mi prijde SMSka, jestli chci data obnovit. Lze nekde nastavit, aby se me neptali, proste mi strhli 300 Kc a data obnovili? A kdyz si ta data pred koncem obdobi obnovim, pocita se mi nove tricetidenni obdobi, nebo data plati jenom do konce toho puvodniho obdobi?

na simkarte je defaultne automaticka obnova dat, na facebooku mi rekli, ze obnova dat PRED uplynutim 30 dni se bere jako dokup dat, tudiz neprodluzuje tech 30 dni a pokud se nevyberou do konce tech 30 dni, propadaj

pokud se karta pozastavi kvuli nedostatku creditu a znova se dobije, tak to nastartuje novych 30 dni od dobiti, ale hadam, ze tim se myslel, ze se to udela az PO uplynuti tech 30 dni, jinak by se to hadam bralo asi jako dokup fupu
narg
Junior

Odeslat příspěvekod KrylP 16. 8. 2020 20:41

Už 14 dní tady píšeme, jak to s kartou 100 GB funguje a vždy se tu najde líný oslík, co si nic nepřečte a chce, aby mu to ostatní napsali... Přečtěte si to laskavě v podmínkách a na fóru !!
Samsung S22 Ultra 12/512 GB, Samsung S21, Asus 8
KrylP
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 16. 8. 2020 20:42

Já jsem tak milostný a laskavý, za mu protentokrát odpovím :D

fofy píše:Zdravím, mám par dotazů.
- Můžu surfovat i na PC když si vytvořím v telefonu HotSpot nebo je to jenom pro mobil?
- Co se stany když těch 100 GB vyčerpám za týden?
- Když kartu za 300 Kč koupím, musím ještě pro těch 100 GB dat dobít kredit za 300 Kč?
Děkuji

- ano, můžeš surfovat i na PC
- můžeš si aktivovat dalších 100 GB za 300 Kč a nebo pokračovat rychlostí 32 kbps za 15 Kč denně, to vše za předpokladu, máš-li na kartě dostatek kreditu
- nemusíš dobíjet, balíček 100 GB se aktivuje vložením SIM do telefonu nebo jiného zařízení
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod KrylP 16. 8. 2020 20:44

narg píše:
Fido123 píše:Kdyz vycerpam data pred koncem tricetidenniho obdobi, vyse jsem cetl, ze mi prijde SMSka, jestli chci data obnovit. Lze nekde nastavit, aby se me neptali, proste mi strhli 300 Kc a data obnovili? A kdyz si ta data pred koncem obdobi obnovim, pocita se mi nove tricetidenni obdobi, nebo data plati jenom do konce toho puvodniho obdobi?

na simkarte je defaultne automaticka obnova dat, na facebooku mi rekli, ze obnova dat PRED uplynutim 30 dni se bere jako dokup dat, tudiz neprodluzuje tech 30 dni a pokud se nevyberou do konce tech 30 dni, propadaj

pokud se karta pozastavi kvuli nedostatku creditu a znova se dobije, tak to nastartuje novych 30 dni od dobiti, ale hadam, ze tim se myslel, ze se to udela az PO uplynuti tech 30 dni, jinak by se to hadam bralo asi jako dokup fupu

DOKUP je vždy na dalších 30 dní !!! Je to napsané v samoobsluze!!!
KrylP
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 16. 8. 2020 20:46

narg píše:

Tak to je pro mě novinka, že se to obnovení 100 GB během období čerpání za 30 dní bere jako navýšení FUPu a zbytek dat pak propadá. To je slušnej fail! Doufám, ne že bych těch 100 GB konkrétně já za měsíc na telefonu vyčerpal, že to tak není a že tuto skutečnost zde někdo uvede na pravou míru. Nejlépe O2 Guru, nebo ti s osobní zkušeností.

KrylP píše:DOKUP je vždy na dalších 30 dní !!! Je to napsané v samoobsluze!!!

Ok, beru na vědomí!
Naposledy upravil peta809 dne 16. 8. 2020 20:47, celkově upraveno 2
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod KrylP 16. 8. 2020 20:46

Má už někdo plně funkční samoobsluhu? My co jsme dělali přenos, zatím nic.... jede aspoň těm, co mají normální aktivaci?

peta869...to je blbina, 30 dní je na čerpání 100 GB. Pokud se vyčerpají dříve, zaplatí se 300 Kč a jede se od nuly !!! Už jsem jednu kartu testnul a mám znovu 30 dní...
Přílohy
capture_08162020_210019.jpg
Naposledy upravil KrylP dne 16. 8. 2020 20:51, celkově upraveno 2
KrylP
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 8. 2020 20:47

KrylP píše:
narg píše:

DOKUP je vždy na dalších 30 dní !!! Je to napsané v samoobsluze!!!

Přesně tak! Ovšem každý "Guru" říká něco jiného...

-- 16. 8. 2020 21:49 --

KrylP píše:Má už někdo plně funkční samoobsluhu? My co jsme dělali přenos, zatím nic.... jede aspoň těm, co mají normální aktivaci?

Jo jede, ale ta rychlost (samoobsluhy) , je svižná jak zácpa!!!
Naposledy upravil anonymni dne 17. 8. 2020 04:52, celkově upraveno 1
anonymni

Odeslat příspěvekod Nick Cave 16. 8. 2020 20:53

KrylP píše:Má už někdo plně funkční samoobsluhu? My co jsme dělali přenos, zatím nic.... jede aspoň těm, co mají normální aktivaci?

Nové číslo jsem ještě nepřevedl a tak všechno funguje OK
Naposledy upravil Nick Cave dne 16. 8. 2020 20:55, celkově upraveno 1
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod KrylP 16. 8. 2020 20:53

To je divné, jedu přes Huawei P40 Lite a pod 40 Mbit nejedu... proto jsem i jednu kartu už vycucal....(televize, 3x PC, stahování)...

Jo a ... Jedu přes WIFI na 5 GHz, je to znát v domě, je oproti 2,4 GHz rychlost dvojnásobná!!! Je vidět, že není zarušená sít v tomto pásmu.
Naposledy upravil KrylP dne 16. 8. 2020 21:01, celkově upraveno 1
KrylP
Junior

Odeslat příspěvekod polda 16. 8. 2020 20:54

Rychlost vždy dle místních podmínek
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fofy 16. 8. 2020 20:58

peta809 píše:Já jsem tak milostný a laskavý, za mu protentokrát odpovím :D
- ano, můžeš surfovat i na PC
- můžeš si aktivovat dalších 100 GB za 300 Kč a nebo pokračovat rychlostí 32 kbps za 15 Kč denně, to vše za předpokladu, máš-li na kartě dostatek kreditu
- nemusíš dobíjet, balíček 100 GB se aktivuje vložením SIM do telefonu nebo jiného zařízení

Moc děkuji.
fofy
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka