DATAMÁNIE aneb 100 GB a 1000GB dat od O2

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod KrylP 19. 8. 2020 10:07

Asi nepočítali, že by si na to někdo přenesl číslo. Od začátku je celá akce s 100 GB simkou pěkný paskvil, kolik věcí už museli od začátku prodeje změnit, doplnit podmínky atd. A doteď plno lidí čeká na SIM...
Samsung S22 Ultra 12/512 GB, Samsung S21, Asus 8
KrylP
Junior

Odeslat příspěvekod p.david 19. 8. 2020 10:14

poustevnak píše:
MSwamp píše:Zkoušel někdo co udělá sim při přihlášení do sítě zahraničního operátora? Nejde mi o teorie, ale o praxi.

Příští týden vyzkouším v Německu.
Jinak jak jsrm psal pár stránek zpátky, tak v Moje O2 mají taky u statusu kolik GB zbývá nadpis "Data v ČR a EU" ale to bude asi jen všeobecný popisek platný pro normální tarify a předplacenky.
Jinak tady psal O2 Guru, na ty Rypáky, že je nezákonné když data nefungují v EU, že pokud je celá SIM nefunkční pro EU (SMS i volání) je zákonné že i těhto 100GB dat nefungují mimo ČR.

V Moje O2 je vidět, jestli je na čísle roaming v sekci "Informace o tarifu"
N620->OT Easy->N3110->6150->6210->6310(i)->6600->6230->6230i->N70->N73->N82->BB 9000->BB 9600->iPhone (2G)->Nexus S->Xperia Z->Xperia Z3 Compact->S8->S9->S10+->S20+->S22->S23->
p.david
Junior

Odeslat příspěvekod poustevnak 19. 8. 2020 11:20

Všechny tři položky (včetně "Roaming" mi po kliknutí vykazují chybu :

"přišla neočekávaná odpověď že serveru, opakujte prosím akci později"

a to už od začátku co jsem SIMku aktivoval.
poustevnak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 19. 8. 2020 14:23

:) to je epic fail :) prenesu si na to svoje cislo a v cizine mi to nepojede vubec :) to nevymyslis :) ale tak stejne je covid a nikam se uz nikdy jezdit nebude :) :) no aspon vim na co si mam davat pozor az v rijnu Datamania nabidne 5 GB za 49 Kc :) a na vanoce 25 GB za 99 Kc :)
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod sumerian 19. 8. 2020 15:30

se dívím, Řediteli, že zrovna tebe to trápí. když jsem před nějakou dobu sledoval tvé přísvpěvky v jiných specifických vláknech na foru, tak přece toto není vůbec služba pro tebe. tak proč se nad tím tak vzrušuješ. není to Volnost, nemusí se najet kilometry, nejsou tady žádné odměňovací kódy do zásoby. pro tebe úplně nudná záležitost.
sumerian
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod D.roak 19. 8. 2020 16:10

vcera dosla.od dnes testuju jak bude fungovat. ted uz i samoobsluha jede
Naposledy upravil D.roak dne 19. 8. 2020 17:03, celkově upraveno 2
D.roak
Junior

Odeslat příspěvekod Mirek.P 19. 8. 2020 16:30

Funguje normálně. Minuly týden jsem byl na chatce. Rychlost okolo 50/40Mbps, výpadky žádné, za týden při snížené kvalitě videa spotřebovano 25GB. Pokud by byla data neomezená, tak bych si tuto službu dovedl představit i jako pevné připojení k netu - ovšem pouze na te chatce.
Protože doma, asi 7km od Brna, signál stejný jak na chatce, ale rychlost pouze okolo 3Mbps.
Mirek.P
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 19. 8. 2020 19:07

Ředitel ČTÚ píše::) to je epic fail :) prenesu si na to svoje cislo a v cizine mi to nepojede vubec :) to nevymyslis :) ale tak stejne je covid a nikam se uz nikdy jezdit nebude :) :) no aspon vim na co si mam davat pozor az v rijnu Datamania nabidne 5 GB za 49 Kc :) a na vanoce 25 GB za 99 Kc :)

:D :D :D

-- 19. 8. 2020 20:08 --

sumerian píše:se dívím, Řediteli, že zrovna tebe to trápí. když jsem před nějakou dobu sledoval tvé přísvpěvky v jiných specifických vláknech na foru, tak přece toto není vůbec služba pro tebe. tak proč se nad tím tak vzrušuješ. není to Volnost, nemusí se najet kilometry, nejsou tady žádné odměňovací kódy do zásoby. pro tebe úplně nudná záležitost.

:D :D :D
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod dosinek 19. 8. 2020 22:50

V jakém zařízení SIMku používáte a jak jste stim spokojeni ?
dosinek
Junior

Odeslat příspěvekod MSwamp 20. 8. 2020 05:08

Používal jsem Vodafone R218h (bílý), pak jsem SIM dal do iPhone 11 pro. Na stejných místech běhá téměř 2x rychleji. maximum kolem 60 Mbps v modemu vs. přes 120 Mbps v mobilu. Takže pokud jde o rychlost na modemu záleží.
Chceš-li být hodinu šťastný - opij se.
Chceš-li být celý večer šťastný - jdi tančit.
Chceš-li být tři dny šťastný - ožeň se.
Chceš-li být týden šťastný - poraž vepře.
MSwamp
Junior

Odeslat příspěvekod mikemiky 20. 8. 2020 07:17

Potvrzuji, rychlost v modemu, mám Huawei b3000, je o polovinu nižší, než v mobilu... Ale je to jen poznatek, tak pěknej den vsem.
mikemiky
Junior

Odeslat příspěvekod jarešek 20. 8. 2020 07:21

Poco F2 Pro, v mé lokalitě - 35/30 ve většině testů na rychlost. ;-)
jarešek
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod tomd 20. 8. 2020 08:02

Zkoušel už někdo prakticky, jak se to chová při vyčerpání 100GB? Přijde SMS před vyčerpáním? Musí se odeslat SMS s aktivací nového balíčku? Nastartuje nových 30 dní? Strhne to těch 15 Kč na den za pomalá data?
Tomas
tomd
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 20. 8. 2020 08:06

dosinek píše:V jakém zařízení SIMku používáte a jak jste stim spokojeni ?

ve smartphonu plus hotspot, pro mě datová svoboda, nemusím hlídat měsíční limit... :-)
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod anonymni 20. 8. 2020 08:24

Také v telefonu + hotspot.
Uvažuji o nějakém modemu s externí anténou LTE.
anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka