DATAMÁNIE aneb 100 GB a 1000GB dat od O2

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod metyn 2. 12. 2020 15:30

Ramčunža píše:Zdar borci,
mám problém s obnovením dat na 100GB SIMce. Včera dobito za 300 Kč, dnes data dočerpána, ale neobnovilo se a net nejede. Navíc je tam 100Kč jako odměna za dobití bonusový kredit, celkem tedy 400 Kč.
Myslel sem, že se strhne 300 Kč a jedu dál. Zkoušel jsem O2 lajnu, tam mi pipka tvrdí, že nejdřív se čerpá bonusový kredit, ale to by mělo být OK. Automatické obnovení dat v samoobsluze mám aktivní....
Kde bude chyba? SIM sem vyndal z routeru a dal do telefonu, ale taky nic. Přišla mi jen SMS, že jsem vyčerpal data a nejsem připojen k internetu a že se mám připojit znovu.

Někdo prosím nějaký tip? Díky moc

2:0 pro domácí, dědek

-- 2. 12. 2020 15:31 --
metyn
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 15. 12. 2020 21:41

By mě zajímalo, co zase zkouší na lidi SMS ve znění:
OS: Muze se stat, ze dobiti kreditu nebude tak snadne, jak jste byli zvykli. Dobijte si kredit uz nyni a zustante v kontaktu s rodinou a prateli i behem vanocnich svatku. A pokud chcete, kredit si muzete dobit i z pohodli domova. Jak na to se dozvite na https://www.o2.cz/osobni/dobijeni. Davejte na sebe pozor! Vase O2 (Posilani OS odhlasite v https://moje.o2.cz/)
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod polda 15. 12. 2020 21:57

Tam musí dělat někdo z vlády aby vymyslel něco takového.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod poustevnak 19. 12. 2020 08:33

opasino píše:By mě zajímalo, co zase zkouší na lidi SMS ve znění:
OS: Muze se stat, ze dobiti kreditu nebude tak snadne, jak jste byli zvyklý...

Mám matný dojem, že se někde zrušila jedna možnost dobíjení kreditů (možná Sazka terminál) no tak to využili jako strašáka :D

Byl by paradox, kdyby to zrušili právě proto, že to nikdo nepoužíval :D
poustevnak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sabai 19. 12. 2020 23:57

Podle mě se jedná o to, že platby kartou na internetu budou od ledna 2021 vyžadovat dodatečné ověření (přes aplikaci, e-pin atd..).
sabai
Junior

Odeslat příspěvekod hgfdsa 20. 12. 2020 08:47

Nevypadá to, že by se rušila možnost dobytí pres sázkové terminály.
https://www.o2.cz/osobni/sazkove-terminaly

A ani jiné možnosti nevypadají, že by byly zrušené.
https://www.o2.cz/osobni/dobijeni
hgfdsa
Junior

Odeslat příspěvekod imaster 20. 12. 2020 08:57

Bude to asi tak jak píše výše sabai. Včera jsem poslouchal v rádiu reportáž na téma plateb kartou na internetu od příštího roku. Závěr byl takový, že kdo nebude mít chytrý mobil s možností otisku či aplikace , či jiné možnosti ověřění, které daná banka bude podporovat a vyžadovat, bude mu znemožněno platit kartou na internetu. Plateb u obchodníku přes terminál se to nedotkne.
imaster
Junior

Odeslat příspěvekod radim 20. 12. 2020 10:20

Nezlevnili nějak ty tarify? Nebylo tam dříve 5 GB za 400 Kč? Jako nic to nemění na tom, že ty současně nabízené jsou zcela nepoužitelné, ale jen tak, jestli s tím teda nějak hýbou.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod blázen-74 20. 12. 2020 11:00

imaster píše:Včera jsem poslouchal v rádiu reportáž na téma plateb kartou na internetu od příštího roku. Závěr byl takový, že kdo nebude mít chytrý mobil s možností otisku či aplikace , či jiné možnosti ověřění, které daná banka bude podporovat a vyžadovat, bude mu znemožněno platit kartou na internetu. Plateb u obchodníku přes terminál se to nedotkne.

Dodám k tomu jen tolik že platby s tzv. 2FA fungují již nyní (porvzení apkou či e-PINem).
V nastavení IB mám e-PIN možná už 3-4 měsíce aktivován(ihned jak to banka umožnila) a posledních pár týdnů si při platbách bez e-PIN ani neprdnu.... Takže při platbách (kvůli 2FA) se mi již nyní automaticky vyžaduje sms kód + e-PIN, protože banka a její systémy samozřejmě ví že plat.ůdaje karty nejsou spojeny s aplikací.
Takže i kdybych používal chytrý mobil bez bankovní apky (důvody proč nerozebírejme...) , co mi brání v opsání sms kódu a zadání e-PIN.....
Jediní normální, jsme my blázni !
blázen-74
Junior

Odeslat příspěvekod D.roak 23. 12. 2020 12:22

odměna za dobyti , mate někdo lepší odměnu než 10kč, ja už nekolik měsícu stále jen 10kč,
D.roak
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 23. 12. 2020 12:23

já už dostal aji 100Kč, hned na začátku
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod hgfdsa 23. 12. 2020 14:05

Já dobíjel jen jednou 200 Kč z IB Monety a dostal odměnu 100 Kč.
hgfdsa
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 23. 12. 2020 18:39

Stale plati, ze se Datamania simka musi aktivovat do konce roku 2021 ?
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 23. 12. 2020 22:01

Ptal jsem se O2 Guru ;-) minulý týden a informaci o možnosti aktivace SIMky z Datamanie se 100 GB balíčkem do konce roku 2021 potvrdili :-)
anonymni

Odeslat příspěvekod D.roak 24. 12. 2020 10:25

hgfdsa píše:Já dobíjel jen jednou 200 Kč z IB Monety a dostal odměnu 100 Kč.
Děkuji musim vyzkoušet dobijeni z IB
D.roak
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka