DATAMÁNIE aneb 100 GB a 1000GB dat od O2

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod eetg 12. 12. 2021 12:58

To je pořád jen pohádka ve stylu "jedna paní povídala". Každý může mít pocitovou zkušenost s rychlostí dat na určitém místě jinou, ale nelze to paušalizovat jako sníženou prioritu.
eetg
osobne

Odeslat příspěvekod imperator33 12. 12. 2021 17:40

Zdravim, dnes mi prislo ma mail toto:
Je to již více než rok, kdy vám byla doručena 100 GB SIM karta. Nezapomeňte si ji aktivovat do 31. 12. 2021

Zajimave, kdyz jsem karty kupoval tento rok... Ma nekdo stejny problem?
imperator33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jjrr 12. 12. 2021 17:45

Co si to tu nejdřív přečíst pár dnů zpět, než se zeptám na to samé, co se tu nedávno řešilo?
jjrr
osobne

Odeslat příspěvekod imperator33 12. 12. 2021 17:51

Pardon, koukal jsem jen stranku zpet, nedoslo mi ze email prisel jiz pred par dny.
imperator33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slavek 12. 12. 2021 18:46

jenik3 píše:Pokud se vám nezdá web O2 důvěryhodný, tak se podívejte na web ČTÚ (https://digi.ctu.cz/pokryti/). Tam jsou všichni, kteří drží licenci na 5G a dodávám v pásmu 3.7 GHz, u kterého má smysl hovořit o 5G.
Osobně mám k 5G rezervovaný postoj. LTE tu s námi bude ještě nejakou tu pětiletku a ještě má co nabídnout. Zejména pak ve městech, kde je kapacitních LTE pásem více.

Tak to je pecka! Zatím co na webu O2 to vypada jak kdyby někdo obkroužil celou Prahu a okolí, tak na stránkách ČTÚ je pár flíčků podél výpadovek a kanclů, což souhlasí. O2 asi težce zaspalo, protože Vodafone i TMO mají pokryto každé větší okresní město.
Slavek
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 12. 12. 2021 19:03

O2 mapa je vcelku real, kazdej tejden pribejva po vymene BTS spousta novych 5G mist... kde je novej Erik, tam je 5G + 4G 800/1800/2100/ nekde i 2600

http://gsmweb.cz/o2lte/
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod PierreUSA87 15. 12. 2021 20:42

Zdravim, prave jsem koupil na Aukru SIMku DATAMANII. Prodavajici rikal, ze se musi aktivovat do konce roku 2021. Nicmene z fotky vidim, ze je to ta nova SIM 5G (letosni edice) a vim, ze O2 posilalo ten mystifikujici email. Nevim, jestli to na te SIM bude napsano, ale chapu spravne, ze jestli bude ta SIM 5G, tak nemusi byt aktivovana do konce roku 2021? Diky za vysvetleni.
PierreUSA87
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 15. 12. 2021 21:21

Ano, je to tak. Pro tebe platí datum aktivace do 31.12.2022
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod wI4d4 18. 12. 2021 02:22

Zdravim, asi po roce od posledniho dobiti SIMka uz se neprihlasi do site v mobilu. Je mozne ji aktivovat znovadobitim treba, nebo je definitivne mrtva?

U druhe SIMky soused ztratil PIN, reknou mi PUK/PIN na prodejne/infolince O2?

Jedna se o 1. edici. Dekuji.
wI4d4
Junior

Odeslat příspěvekod polda 18. 12. 2021 02:43

Dobití má být do 6 měsíců, teď pravděpodobně smolik . Pin puk jsou schopni zjistit v obou případech.
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 18. 12. 2021 06:53

Dobít můžeš kdykoliv, když je SIM aktivní, teď když už je neaktivní, je to dle mě passé, ale i tak to můžeš zkusit, nejnižší částka 200 Kč lze dobít přes internetové bankovnictví některých bank, např. Moneta.

Já mám zkušenost jen s Vdf, kde mi operátorka řekla, že taková anonymní prepadSIM už obnovit nejde i když ještě den předtím byla aktivní, ale mimořádně nabídla přesunutí aktivního balíčku na jinou aktivní prepaid SIM Vdf. Ale standardně to nedělají, na té SIM byl aktivován nějaký tehdejší roční datový balíček pro osoby ZTP, který dávali jako vánoční dárek, takže to udělala jen proto, že si myslela, že jsem postižený a ještě to musel odsouhlasit nadřízený té operátorky.

Co se týče ztráty PIN, tak jedině pokud má možnost přes PUK kód PIN obnovit. To by mohl jinak pŕijít kdokoliv s kradenou anonymní SIM na pobočku a nechat si ji tam odblokovat, ale takhle to fakt nejde, to bych ani nezkoušel. A přes operátora je to vůbec čirá utopie, přemýšlej logicky, to by mohl zresetovat PIN cizí SIM kdokoliv, kdo zná její tel.č. a nemá k ní kartičku s PUK kódy. A jak by se ti líbilo, kdyby to takhle udělal někdo cizí u tvé SIM?

První věc, co já dělám po aktivaci nové SIM, že deaktivuji PIN. Nedělám to proto, že bych se obával, že ho zapomenu, nebo že bych se obával ztráty kartičky s PUK kódy, ale protože PIN je zbytečný opruz.
jjrr
osobne

Odeslat příspěvekod monty66 18. 12. 2021 12:23

O2 stránky :
Minimální částka, kterou si sami můžete dobít, je 300 Kč. My vám ve formě různých akcí a bonusů můžeme dobít i nižší částku, takzvaný bonusový kredit.

To, jak dlouho bude kredit platit, záleží na částce, kterou si dobijete. V případě různých dobití určuje platnost celého kreditu dobití s nejdelší dobou platnosti. Bonusový kredit na platnost běžného kreditu nemá vliv. To znamená, že pokud si dobijete standardní kredit, neprodloužíte platnost bonusového kreditu a naopak. Pokud získáte bonusový kredit, neprodlouží se jím platnost standardního kreditu. Když kreditu skončí platnost, propadne bez nároku na náhradu.

Dobitá částka Doba platnosti kreditu
0 - 499 Kč 6 měsíců
500 Kč a víc 12 měsíců
Platnost předplacené karty samotné je 12 měsíců od posledního dobití. Když během této doby aspoň jednou kartu nedobijete, karta se zablokuje a telefonní číslo může být znovu použito na jiné kartě.

Platnost předplacené karty se prodlužuje jen dobitím, placený hovor nebo SMS platnost neprodlouží. O blížícím se konci platnosti karty a nutnosti dobít si kredit vám dáme předem vědět SMS zprávou.
monty66
Junior

Odeslat příspěvekod polda 18. 12. 2021 13:12

Víceméně můžeš na o2 dobíjení zadat pokus o dobití, pokud bude číslo nefunkční tak ti ani nedovolí dobít. Ale může se stát, že číslo již recyklovali a používá jej někdo jiný........a ty mu dobiješ :D :D :D
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jjrr 18. 12. 2021 16:13

To se stát nemůže, před recyklací musí uplynout doba 6 měsíců.
https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/telefonni-cisla-maji-sve-osudy.A040811_5266123_mob_ceny.
jjrr
osobne

Odeslat příspěvekod polda 18. 12. 2021 17:06

A ? Dotyčný nabíjel před více jak rokem....... 1rok = 12 měsíců......... :-l
polda
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka