od jjrr 18. 12. 2021 06:53
Dobít můžeš kdykoliv, když je SIM aktivní, teď když už je neaktivní, je to dle mě passé, ale i tak to můžeš zkusit, nejnižší částka 200 Kč lze dobít přes internetové bankovnictví některých bank, např. Moneta.
Já mám zkušenost jen s Vdf, kde mi operátorka řekla, že taková anonymní prepadSIM už obnovit nejde i když ještě den předtím byla aktivní, ale mimořádně nabídla přesunutí aktivního balíčku na jinou aktivní prepaid SIM Vdf. Ale standardně to nedělají, na té SIM byl aktivován nějaký tehdejší roční datový balíček pro osoby ZTP, který dávali jako vánoční dárek, takže to udělala jen proto, že si myslela, že jsem postižený a ještě to musel odsouhlasit nadřízený té operátorky.
Co se týče ztráty PIN, tak jedině pokud má možnost přes PUK kód PIN obnovit. To by mohl jinak pŕijít kdokoliv s kradenou anonymní SIM na pobočku a nechat si ji tam odblokovat, ale takhle to fakt nejde, to bych ani nezkoušel. A přes operátora je to vůbec čirá utopie, přemýšlej logicky, to by mohl zresetovat PIN cizí SIM kdokoliv, kdo zná její tel.č. a nemá k ní kartičku s PUK kódy. A jak by se ti líbilo, kdyby to takhle udělal někdo cizí u tvé SIM?
První věc, co já dělám po aktivaci nové SIM, že deaktivuji PIN. Nedělám to proto, že bych se obával, že ho zapomenu, nebo že bych se obával ztráty kartičky s PUK kódy, ale protože PIN je zbytečný opruz.