DATAMÁNIE aneb 100 GB a 1000GB dat od O2

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Policak 22. 7. 2023 13:23

Tak jsem chtěl tento týden aktivovat Datamánii z loňského roku, která y měla být aktivovaná do 12/2023. Karta nešla aktivovat, neměla přístup k síti a na pobočce O2 mi oznámili, že byla aktivovaná už před 10 měsíci, nepoužívaná a tak ji deaktivovali. Na mou námitku, že kartu jsem vybalil dnes ráno, nikdo k ní neměl celou dobu fyzický přístup a PIN jsem osobně setřel těsně před aktivací, tak nevím, jak by mohla být aktivovaná někým jiným, nedokázali odpovědět, jen ukazovali údaj v počítači, že karta byla aktivní už od loňského srpna. Teď čekám na výsledek reklamace a pro ostatní varování, pokud máte doma nepoužitou SIM z loňské akce, je to už možná jen bezcenný kus plastu.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod Uživatel77 22. 7. 2023 13:43

No to je radost. Já mám dvě a původně jsem je kupoval na dovolenou na hotspot, ale pak přišel neomezený tarif a datamáníe upadla v zapomění.

Jinak nakonec asi půjdu do O2 family od firmy a využiju akce s airbank. Jen doufám že t v blízké době nestopnou.
Uživatel77
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 22. 7. 2023 14:00

Policak píše:Tak jsem chtěl tento týden aktivovat Datamánii z loňského roku, která y měla být aktivovaná do 12/2023. Karta nešla aktivovat, neměla přístup k síti a na pobočce O2 mi oznámili, že byla aktivovaná už před 10 měsíci, nepoužívaná a tak ji deaktivovali. Na mou námitku, že kartu jsem vybalil dnes ráno, nikdo k ní neměl celou dobu fyzický přístup a PIN jsem osobně setřel těsně před aktivací, tak nevím, jak by mohla být aktivovaná někým jiným, nedokázali odpovědět, jen ukazovali údaj v počítači, že karta byla aktivní už od loňského srpna. Teď čekám na výsledek reklamace a pro ostatní varování, pokud máte doma nepoužitou SIM z loňské akce, je to už možná jen bezcenný kus plastu.

Měli by tam vidět IMEI (nejen) zařízení, ve kterém to bylo aktivní. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Hohou 22. 7. 2023 14:09

Policak píše:Tak jsem chtěl tento týden aktivovat Datamánii z loňského roku, která y měla být aktivovaná do 12/2023. Karta nešla aktivovat, neměla přístup k síti a na pobočce O2 mi oznámili, že byla aktivovaná už před 10 měsíci, nepoužívaná a tak ji deaktivovali. Na mou námitku, že kartu jsem vybalil dnes ráno, nikdo k ní neměl celou dobu fyzický přístup a PIN jsem osobně setřel těsně před aktivací, tak nevím, jak by mohla být aktivovaná někým jiným, nedokázali odpovědět, jen ukazovali údaj v počítači, že karta byla aktivní už od loňského srpna. Teď čekám na výsledek reklamace a pro ostatní varování, pokud máte doma nepoužitou SIM z loňské akce, je to už možná jen bezcenný kus plastu.

Po 10 měsících nemohou kartu deaktivovat, když to mohou až po 12 měsících. Takže tu něco nesedí.
Hohou
Junior

Odeslat příspěvekod Policak 22. 7. 2023 14:24

To taky nedokázali vysvětlit. Já doložil datum nákupu 18.7.2022, aktivaci jsem zkusil 8.7.2023 a to už karta byla deaktivovaná. Ukazovali mi jakousi tabulku v počítači, kde byla nějaká formulace o aktivaci ze srpna 2022, ale to byl nesmysl, já kartu vybalil až 8.7.2023. Prostě neuplynul žádný termín ani podle jejich podmínek, přesto je karta mrtvá. Bohužel na pobočce argumentují tím, že toto je speciální edice, oni nemůžou nic dělat, jen se mnou sepsali reklamaci a poslali dál.
Podpis....to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod rebel Tom 22. 7. 2023 17:33

Děkuji řediteli ČTÚ za veškeré rady, tipy na tomto fóru...
rebel Tom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P3p3k 24. 7. 2023 08:29

Takze se radeji stavit na pobocce at tu kartu sami vyloupnou ;)
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod tubík 24. 7. 2023 08:55

Mi taky z karty, kde jsem měl do foroty loni kredit 300 CZK strhli 10 + 40 Kč ve dvou dnech. Dodnes mi nebyli schopni vysvětli za co. Na moje O2 to pak zmizelo.
Hlavně jsem ho nabil koncem srpna, že to využiju na SIlvestra a v září mi ve dvou dnech strehli tyto dvě platby. Předtím na začátku srpna na dovču nabitou a využito celých 100 GB po cca 13 dnech. Reklmace neuznána. Od té doby nabíjím až těsně před použitím.
tubík
Junior

Odeslat příspěvekod Policak 24. 7. 2023 09:53

P3p3k píše:Takze se radeji stavit na pobocce at tu kartu sami vyloupnou ;)

To ti nepomůže. Pobočky jen vidí status karty v systému, nemůžou ho změnit. Takže skončíš stejně jako já čekáním na výsledek reklamace. Já doložil datum pořízení karty, podle jejich vlastních podmínek nemohla být deaktivována ani kdybych ji aktivoval sám hned v den nákupu, neměl jsem ji ještě ani rok a nebyl z ní čerpaný kredit.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod Breby 24. 7. 2023 10:58

jakou měla O2 datamanie expiraci? některé karty měli expiraci konec roku 2022. Pokud se do té doby neaktivovala tak se sama deaktivovala. Je to psané na obalu od karty.
Breby
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Policak 24. 7. 2023 11:16

Zakoupená 7/2022, aktivace do 31.12.2023
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod P3p3k 24. 7. 2023 12:15

Policak píše:
P3p3k píše:Takze se radeji stavit na pobocce at tu kartu sami vyloupnou ;)

To ti nepomůže. Pobočky jen vidí status karty v systému, nemůžou ho změnit. Takže skončíš stejně jako já čekáním na výsledek reklamace. Já doložil datum pořízení karty, podle jejich vlastních podmínek nemohla být deaktivována ani kdybych ji aktivoval sám hned v den nákupu, neměl jsem ji ještě ani rok a nebyl z ní čerpaný kredit.

Ted jim muzes tvrdit, ze je karta nova. Muze, nemusi. Kdyz ji sami poprve pouziji, je to pro tebe plus. Sami uvidi, ze je chyba u nich. Samozrejme zalezi na tom, na jak vstricneho cloveka narazis. Nekteri dokazi vstricnost pracovnika pobocky zvysit svou neodbytnosti, pripadne hlucnosti.
Alcatel OT - Alcatel 301 - Samsung Monte + Xperia E15i - Lumia 620 - Lumia 820 - Lumia 1020 - Pixel 3a - Pixel 4a - Pixel 7a
P3p3k
Junior

Odeslat příspěvekod Policak 24. 7. 2023 13:25

Asi jsi to moc nepochopil. Ale můžeš to někdy zkusit v praxi.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod zagy 25. 7. 2023 11:28

Potvrzuji, karet jsem měl několik desítek s aktivací do konce roku 2023.
3 z nich se nepodařilo aktivovat, i když byly úplně nové a právě vybalené.
Vzhledem k tomu, kolik času by mě stálo řešení těch pár stovek Kč, jsem je nakonec odepsal a otráveně hodil do koše, každopádně O2 v tom má evidentně nějaký bordel.

Výměnu SIM osobně považuju za utopii, jelikož ta služba už se nenabízí. Myslím, že to je neřešitelná situace, O2 maximálně vrátí ty 3 stovky.
Pro vypracování nabídky O2 pro Vaši firmu nebo pro Vás jako živnostníka mě neváhejte kontaktovat do soukromé zprávy.
zagy
Junior

Odeslat příspěvekod vpe 26. 7. 2023 10:26

A to jsi koupil přímo od O2?!

Pokud si to koupil z druhé ruky, tak tu kartu mohl někdo s údajem tel.cislo+ICCID = cislo hw simkarty (je myslim take napsane na obalce a s jeho znalosti lze zjistit i puk) vyměnit za e-simku a vyuzit. Anebo kdyby si vyfotil udaje z obalky tve karty!

V rámci reklamace ať si operátor prověří, kdo kdy kde, s jakým zařízením to aktivoval a zda byl prenos dat, tyto záznamy musej mít. A museji je dolozit jako vysledek reklamace.

Otazka: ono uz neplati, ze kartu mohou zrusit (deaktivovat) az 12+1 mesic po dobiti (nebo aktivaci)?
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka