DATAMÁNIE aneb 100 GB a 1000GB dat od O2

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ze.us 26. 7. 2023 10:44

Pokud nebylo cislo preneseno k jinemu operatorovi.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Policak 26. 7. 2023 10:54

vpe píše:A to jsi koupil přímo od O2?!

Jasně že přímo od O2, jinak bych se tím ani neobtěžoval to řešit. Číslo není přenesené, hlásí se jako neexistující.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod zagy 26. 7. 2023 10:55

Ano, přímo od O2.
Jak jsem psal, reklamaci jsem neřešil, za těch pár stovek mi za to nestálo a opětovnou aktivaci nebo výměnu SIM považuju spíš za sci-fi.
Pro vypracování nabídky O2 pro Vaši firmu nebo pro Vás jako živnostníka mě neváhejte kontaktovat do soukromé zprávy.
zagy
Junior

Odeslat příspěvekod rebel Tom 26. 7. 2023 11:04

vpe píše:A to jsi koupil přímo od O2?!

Pokud si to koupil z druhé ruky, tak tu kartu mohl někdo s údajem tel.cislo+ICCID = cislo hw simkarty (je myslim take napsane na obalce a s jeho znalosti lze zjistit i puk) vyměnit za e-simku a vyuzit. Anebo kdyby si vyfotil udaje z obalky tve karty!

V rámci reklamace ať si operátor prověří, kdo kdy kde, s jakým zařízením to aktivoval a zda byl prenos dat, tyto záznamy musej mít. A museji je dolozit jako vysledek reklamace.

Otazka: ono uz neplati, ze kartu mohou zrusit (deaktivovat) az 12+1 mesic po dobiti (nebo aktivaci)?
Vyměnit na e-sim jde jen aktivovaná karta...
rebel Tom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod retron 26. 7. 2023 11:05

sci-fi to není, ty karty mají ikdyž je nenabízejí, objednal jsem tři karty z cache pár měsíců po konci kampaně a normálně dorazily
retron
Junior

Odeslat příspěvekod zagy 26. 7. 2023 12:51

to je možné, spíš si myslím, že nenajdete nikoho, kdo by to byl v O2 ochotný řešit
Pro vypracování nabídky O2 pro Vaši firmu nebo pro Vás jako živnostníka mě neváhejte kontaktovat do soukromé zprávy.
zagy
Junior

Odeslat příspěvekod ... 26. 7. 2023 14:18

vpe píše:...
V rámci reklamace ať si operátor prověří, kdo kdy kde, s jakým zařízením to aktivoval a zda byl prenos dat, tyto záznamy musej mít. A museji je dolozit jako vysledek reklamace.
...

Pochybuji, ze by uchovavali takove provozni udaje 10 mesicu. Zakon jim narizuje pouze 6 mesicu.
https://www.lupa.cz/clanky/chcete-sve-provozni-a-lokalizacni-udaje-pripravte-si-nejmene-1600-kc/
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ze.us 26. 7. 2023 15:29

Zakon narizuje minimalne 6 mesicu...
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 26. 7. 2023 16:03

Minimalne i maximalne.
§ 97/3 z.c. 127/2005 Sb.
 Právnická nebo fyzická osoba zajišťující veřejnou komunikační síť nebo poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací je povinna uchovávat po dobu 6 měsíců provozní a lokalizační údaje, které jsou vytvářeny nebo zpracovávány při zajišťování jejích veřejných komunikačních sítí a při poskytovávání jejích veřejně dostupných služeb elektronických komunikací.
...
Po uplynutí doby podle věty první je právnická nebo fyzická osoba, která provozní a lokalizační údaje uchovává, povinna je zlikvidovat, ...
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Doomis 26. 7. 2023 21:22

cau, kdyz mam 400kč v kreditu a chci si dalsi mesic dat utrum, jak to udelat? existuje moznost pozastaveni automatickoho obnoveni? staci kartu vytahnout z mobilu?
Doomis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radim 26. 7. 2023 21:40

Ne, to rozhodně nestačí. Musíš dostat kredit pod 350 Kč, poslat MMS, zaplatit něco mobilem, prostě ten kredit utratit tak, abys měl méně než 350 Kč.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doomis 26. 7. 2023 23:24

ah dekuji... no jenze pak zas musim nabit za 200 kč minimum... no nic jineho mi asi nezustane z tech moznosti, nerozumim tomu proc to treba nejde nejak pozastavit u operatora pres appku. No nic. Dekuji
Doomis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nereknujaksejmenuju 27. 7. 2023 00:18

radim píše:Ne, to rozhodně nestačí. Musíš dostat kredit pod 350 Kč, poslat MMS, zaplatit něco mobilem, prostě ten kredit utratit tak, abys měl méně než 350 Kč.

Drobná oprava: ne pod 350 ale POD 349!. Bo balíček se sám znovu koupí už za 349!
nereknujaksejmenuju
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 27. 7. 2023 04:22

Doomis píše:..., nerozumim tomu proc to treba nejde nejak pozastavit u operatora pres appku. No nic. Dekuji

No proč asi. Chtějí abys solil pravidelně ;)
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod vpe 27. 7. 2023 08:50

OK tak pokud systémově nelze vyměnit simkartu, dokud není aktivována, tak je to na reklamaci, to musíte podat písemně a oni musí písemně odpovědět.

Co se týče lokalizačních údajů, to je podle mě jejich problém, pokud oni neprokáží, kdy byla aktivována, případně v jakém zařízení, tak musí reklamaci uznat.

Sepsal bych dva odstavce a tam uvedl všechny podstatné skutečnosti a podal to na email, který zrovna na O2 je asi docela těžké zjistit :-)

Každopádně jste mi neodpověděli na otázku, myslel jsem si, že ta karta vydrží minimálně 12 + 1 měsíců, než dojde k jejímu zrušení. Když 02 tvrdili, že byla aktivována a pak nebyla dobita, to je přece v rozporu. Pokud neuplynulo 13 měsíců. Proč by ji rušili?
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka