DATAMÁNIE aneb 100 GB a 1000GB dat od O2

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jjm64883 16. 1. 2024 17:58

Na webu v moje O2 mi svítí 349, ale nechci to zkoušet, nemám moc peněz.
jjm64883
Junior

Odeslat příspěvekod gounelle 17. 1. 2024 10:02

na webu o2.cz bylo uvedeno: tarify (datamánie) pořízené do 15.1.2024 budou mít akční cenu i nadále. tzn. pro akční cenu není rozhodující datum aktivace sim nebo datum zaplacení balíčku, ale datum odjenání sim.

RADY A TIPY
věděli jste, že pro aktivaci sim datamánie nemusíte dobít kredit?
sim aktivujete pouhým zadáním funkční platební karty do mojeO2
jak postupovat, když potřebuji aktivovat sim a nechci zatím platit balíček? (sim datamanie s akční cenou je nutno aktivovat do konce února 2024, jak je uvedeno na obalu)
budete-li mít na účtu propojeným s kartou nízký zůstatek (10 kč), mojeO2 vám nestrhne cenu balíčku, ale jen si ověří, že zadaná platební karta je funkční a sim datamánii vám následně aktivuje (mojeO2 vám odečte 1 kč, kterou vám během pár minut na účet připíše zpět). ideální jen pro aktivaci sim je např. účet zdarma u české spořitelny (standardní účet). k němu si vygeneruji jednorázovou (dočasnou) virtuální platební kartu určenou k platbám na internetu (banka jí po 60 min. sama zruší) a sim touto kartou aktivuji. následně nemusím řešit vyšší zůstatek na účtu, protože karta již neexistuje a mojeO2 si přes neexistující kartu nemůže inkasovat cenu balíčku.
https://www.csas.cz/cs/osobni-finance/u ... arta.modal

nebo si pořídím u kterékoli banky účet zdarma s kartou, který budu využívat jen pro aktivaci sim a pro placení a nákup balíčků datamánie. tím, jak budu navyšovat nebo snižovat zůstatek tohoto účtu, budu rozhodovat o momentu, kdy si zakoupím balíček na datamánii, resp. kdy si mojeO2 inkasuje peníze. sim udržuji aktivní a balíček si zakoupím navýšením zůstatku účtu, jen když ho potřebuji, např. na prázdniny.
gounelle
Junior

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 17. 1. 2024 11:29

No vida a já jsem si myslel, že je ta sim aktivhovnaná, už když na ni přijde SMS pro přístup do Moje O2. :D

Tak uvidíme, co bude po 29.2.2024. Pořád mi není jasné, co se stane s cenou při přerušovaném styku. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Milos 17. 1. 2024 12:42

@gounelle: Ta aktivace platební kartou se ale týká jen těch novějších SIM karet Datamanie, které se prodávají jako nepřednabité.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gounelle 17. 1. 2024 15:11

@ředitel čtu:
na webu o2 bylo uvedeno "pokud po aktivaci sim karty přerušíte platbu, o akční cenu nepřicházíte. akční cena vám zůstává i nadále. po obnově platby budete opět platit tolik, jako před tím." (platí pro sim datamánie s akční cenou objednané do 15.1.2024)

platnost sim karty je 12 měsíců od poslední platby.
gounelle
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 21. 1. 2024 09:49

Mám jednu cca rok aktivovanou a nevyužívanou SIM datamanie a pokud ji nedobiji do 30.1. bude deaktivována.
Nepotřebuju ji, dat mám dost na hlavním čísle, má ta SIM nějakou cenu, prodat ji, nebo dobít řekněme 300 Kč aby se nespustil balíček, ale o půl roku nebo rok? se prodloužila platnost? Teď když už je Datamanie běžná nabídka asi žádnou větší hodnotu nemá?

Myslel jsem že bych ji převedl na esim, ale O2 tohle asi bez návštěvy pobočky neumí?
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ... 21. 1. 2024 11:15

Hlavne u O2 stoji prevod na eSIM 99 Kc. :D

Take se stava, ze kdyz dobijes 300, prida O2 50 Kc bonus a balicek rovnou aktivuje.
;-)

Zkus ji dat na aukro od koruny.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 21. 1. 2024 11:24

Stará SIM má dobíjení o 100kc levnější takže hodnotu má. Určitě ji časem prodáš .
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 21. 1. 2024 11:32

Casem take muze O2 zvednout cenu balicku. Moc bych na soucasnou vyhodu nespolehal, kdyz ji neupotrebis.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hauzz 21. 1. 2024 16:35

Dobil bych 200 a hodil to na bazar dokud je o kilo levnější.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jenik3 21. 1. 2024 16:52

Prodávalo O2 sim 1TB za cenu kreditu nebo se slevou? Na bazosi jsou za ceny pod 2K.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 21. 1. 2024 17:35

Je to podvod. Tu O2 posílá zdarma. Aktivuje se a platí až posléze v samoobsluze Moje O2. Takže pozor na tokové nabídky!!!
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Milos 21. 1. 2024 18:00

Pokud mu někdo za tu neaktivovanou bezcennou kartu tolik peněz zaplatí, tak je to hlavně hloupost a neznalost kupujícího a nikoliv úplně podvod ze strany prodávajícího. Nebo v tom inzerátu píše, že je karta aktivovaná/přednabitá? Jestli ne, tak si myslím, že mu za to bohužel ani nic nehrozí :roll:
Naposledy upravil Milos dne 21. 1. 2024 18:08, celkově upraveno 1
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 21. 1. 2024 18:07

Buď je informace potřebě nabití uvedená v popisu nebo je ofocena zadní strana SIM karty kde je to popsáno.
Tato forma Datamania rozhodila prodeje ,že spadly s pořizovací cenou i 300,- Kč TMObile.
Naposledy upravil polda dne 21. 1. 2024 18:08, celkově upraveno 1
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 21. 1. 2024 18:07

Zalezi na textu inzeratu.
...
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka