DATAMÁNIE aneb 100 GB a 1000GB dat od O2

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MSwamp 18. 8. 2020 22:30

Zkoušel někdo co udělá sim při přihlášení do sítě zahraničního operátora? Nejde mi o teorie, ale o praxi.

Napadají mě 3 scénáře.
1.) SIM nebude vůbec v zahraniční síti.
2.) SIM bude v zahraniční síti, ale pouze pro příjem hovorů a sms.
3.) SIM pojede stejně jako v ČR i když deklarují, že nabídka je určena jen pro ČR.

JInak 100 GB je mě v podstatě neomezený tarif. Dle měřiče dat v mobilu vč. wifi běžně spotřebuji něco přes 60 GB, takže i kdyby nebyl přistup k wifi a připojení nasdílel příležitostně i pro počítač tak jsem v pohodě. Kdyby náhodou ne obnovím data jednou za čas dříve.
Chceš-li být hodinu šťastný - opij se.
Chceš-li být celý večer šťastný - jdi tančit.
Chceš-li být tři dny šťastný - ožeň se.
Chceš-li být týden šťastný - poraž vepře.
MSwamp
Junior

Odeslat příspěvekod suram 18. 8. 2020 22:31

Sullaemail: nebyla.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 19. 8. 2020 00:01

suram píše:Sullaemail: nebyla.

Přide vám to pořád drahý?
No, popravdě i mně, jen se snažím být realista.
I tak je to pro český rybníček nedosažitelná meta.
anonymni

Odeslat příspěvekod m4rk3J 19. 8. 2020 00:58

MSwamp píše:Zkoušel někdo co udělá sim při přihlášení do sítě zahraničního operátora? Nejde mi o teorie, ale o praxi.

Napadají mě 3 scénáře.
1.) SIM nebude vůbec v zahraniční síti.
2.) SIM bude v zahraniční síti, ale pouze pro příjem hovorů a sms.
3.) SIM pojede stejně jako v ČR i když deklarují, že nabídka je určena jen pro ČR.

JInak 100 GB je mě v podstatě neomezený tarif. Dle měřiče dat v mobilu vč. wifi běžně spotřebuji něco přes 60 GB, takže i kdyby nebyl přistup k wifi a připojení nasdílel příležitostně i pro počítač tak jsem v pohodě. Kdyby náhodou ne obnovím data jednou za čas dříve.

Podle O2 a podle samoobsluhy by se mělo konat č. 1, ale musí to někdo ověřit.
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod suram 19. 8. 2020 06:53

Aktivovat jde snad každá SIM karta i v zahraničí ne? Podle mě tedy 1 nehrozí, dokonce se nejspíš aktivuje i balíček 100 GB, akorát v roamingu budou data zablokovaná a zbytečně tak přijde o 30 dnů a 100 GB. Nejspíš půjde volat a SMSkovat i do mínusu. Ale je to teorie.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod KrylP 19. 8. 2020 07:57

suram: nemáš co dělat, že vymýšlíš kraviny? V podmínkách je jasně, že platí jen v ČR i když tam měli za začátku v samoobsluze chybu a bylo tam taky EU !!

-- 19. 8. 2020 08:04 --

Jinak je to 10. den od nahlášení nefunkční samoobsluhy a nic se neděje. Fakticky to O2 je banda neschopných kreténů... Nebo někdo, kdo přenášel číslo to má opravené?
Samsung S22 Ultra 12/512 GB, Samsung S21, Asus 8
KrylP
Junior

Odeslat příspěvekod perest 19. 8. 2020 08:16

Ne, taky to mám po přenosu čísla rozhozený a nejsou schopný mi dát po týdnu dohromady. Hlavně, že to tam je samej guru.
perest
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 8. 2020 08:33

O2 samoobsluhu jen tak neopraví a proto s přenosem čísla raději počkám...
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod suram 19. 8. 2020 08:40

KrylP píše:suram: nemáš co dělat, že vymýšlíš kraviny? V podmínkách je jasně, že platí jen v ČR i když tam měli za začátku v samoobsluze chybu a bylo tam taky EU !!

Jakých podmínkách? Na stránkách datamanie.cz bylo, že datový balíček lze čerpat jen v ČR, ostatní snad omezeno nebylo.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod MSwamp 19. 8. 2020 08:50

Ono právě nelze omezit jen některou službu. Asi se musí omezit celá SIM. Proto, mě nezajímají teorie ale praktická zkušenost.
MSwamp
Junior

Odeslat příspěvekod suram 19. 8. 2020 09:36

Jde to omezit, pokud to je nějaká omezená akční nabídka a ne standardní ceníková.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 19. 8. 2020 10:37

druhá SIM O2 100GB objednaná 13.8 a dnes ji PPL doručilo :-)
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod m4rk3J 19. 8. 2020 10:41

KrylP píše:suram: nemáš co dělat, že vymýšlíš kraviny? V podmínkách je jasně, že platí jen v ČR i když tam měli za začátku v samoobsluze chybu a bylo tam taky EU !!

-- 19. 8. 2020 08:04 --

Jinak je to 10. den od nahlášení nefunkční samoobsluhy a nic se neděje. Fakticky to O2 je banda neschopných kreténů... Nebo někdo, kdo přenášel číslo to má opravené?

Se samoobsluhou si ještě nejspíše počkáme, viz O2:
Kód: Vybrat vše
Dobrý den,
děkujeme vám za poslání podrobností. Potíže s přihlášením do Moje O2 a zobrazením služeb v Moje O2 jsou předány na naše IT oddělení. Stále to řešíme a zatím nemáme k dispozici konečnou opravdu. Omlouvám se, že to trvá déle.
Je prosím něco, co jste potřeboval v Moje O2 nyní ověřit? Případně prosím zatím využívejte jednorázové přihlášení přes telefonní číslo. Zde však řešíme, že se služby zobrazí dvakrát
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod poustevnak 19. 8. 2020 11:02

MSwamp píše:Zkoušel někdo co udělá sim při přihlášení do sítě zahraničního operátora? Nejde mi o teorie, ale o praxi.

Příští týden vyzkouším v Německu.
Jinak jak jsrm psal pár stránek zpátky, tak v Moje O2 mají taky u statusu kolik GB zbývá nadpis "Data v ČR a EU" ale to bude asi jen všeobecný popisek platný pro normální tarify a předplacenky.
Jinak tady psal O2 Guru, na ty Rypáky, že je nezákonné když data nefungují v EU, že pokud je celá SIM nefunkční pro EU (SMS i volání) je zákonné že i těhto 100GB dat nefungují mimo ČR.
poustevnak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p.david 19. 8. 2020 11:03

suram píše:Aktivovat jde snad každá SIM karta i v zahraničí ne? Podle mě tedy 1 nehrozí, dokonce se nejspíš aktivuje i balíček 100 GB, akorát v roamingu budou data zablokovaná a zbytečně tak přijde o 30 dnů a 100 GB. Nejspíš půjde volat a SMSkovat i do mínusu. Ale je to teorie.

Pokud na telefonním čísle není aktivní roaming, tak se SIM karta do zahraniční sítě nepřihlásí. Takže 1 je naprosto relevantní scénář. Jiná otázka je, jestli i neúspěšným pokusem o přihlášení neaktivované SIM do jiné sítě dojde k aktivaci. Ale jak už tady padlo – to už vymýšlíme chujoviny.
N620->OT Easy->N3110->6150->6210->6310(i)->6600->6230->6230i->N70->N73->N82->BB 9000->BB 9600->iPhone (2G)->Nexus S->Xperia Z->Xperia Z3 Compact->S8->S9->S10+->S20+->S22->S23->
p.david
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka