Pevny internet vzduchem - O2

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Milos 22. 11. 2023 08:41

Taky mi to přijde divné a nevěřím tomu :-) Dnes jsem ten tarif objednal, když to nebude fungovat, tak jim to kdyžtak do 14 dnů vrátím.

Kde ten modem TP-Link MR200 v e-shopu O2 vidíš?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 22. 11. 2023 09:49

Dříve tam byl jako jediný pro pevný internet vzduchem. Ale teď se mi to nechce dohledávat. Známý ho normálně používá (už asi 4 roky).
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Milos 22. 11. 2023 10:16

Já mám ten modem taky od známého, který ho měl od O2, když u nich měl dříve bezdrátový internet :-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chobotnic 22. 11. 2023 10:23

Miloš: Teď šel tarif teda objednat bez modemu? A původně ti vnucovali "O2 5g box" (což je ZTE MC801A) za 5940?
chobotnic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod frelichl 22. 11. 2023 10:28

Primo v nastaveni O2 5G Boxu je moznost vynutit 4G sit, takze na 5G sit ta sluzba omezena neni (i kdyz udajne rezervuji nejakou kapacitu pro kazdeho zakaznika). Kazdopadne ten 5G box neni za spatnou cenu, 5G modemy porad stoji slupku.
frelichl
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 22. 11. 2023 11:06

chobotnic píše:Miloš: Teď šel tarif teda objednat bez modemu? A původně ti vnucovali "O2 5g box" (což je ZTE MC801A) za 5940?

Chtěl jsem využít jejich BF nabídku s akční cenou 149Kč napořád https://www.o2.cz/osobni/internet/limit ... yKkFN7rgfA, která lze ale objednat jen přes telefon a to mi řekli, že objednávka bez jejich 5G modemu není možná a trvali na tom. Rozloučili jsme se tedy a následně jsem zvolil přímé objednání přes jejich web za akční cenu 149Kč na prvních 6 měsíců (následně budu muset řešit s retencí prodloužení akční ceny), kde ten "O2 5G Box" taky vnucují (cena 5940Kč nebo pronájem za 99Kč po dobu 60 měsíců), nicméně šel z objednávky úplně zrušit.
Přílohy
O2 - objednávka internetu 20Mbps.gif
Naposledy upravil Milos dne 22. 11. 2023 18:16, celkově upraveno 1
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod snoop69 22. 11. 2023 17:52

Mě kdysi při objednávce taky vnucovali modem. Řekl jsem, že mám od známého B2368 a na to mi odpověděli a na to mi odpověděli, že bez konfigurace od technika mi to nebude fungovat. Když jsem tedy řekl, že objednávku ruším tak souhlasili, že pošlou samotnou simku s tarifem.
Alcatel OT 302,Siemens C55,Siemens CX75(modified),SE K750i(W800,modified)...Samsung S8500 Wave(android port), LG V20
LCD TV SAMSUNG 42M87BD , WD TV LIVE - 2TB , 1TB , Onkyo TX-NR807 ,Heco Metas 700 , Magnat Betasub 30A
snoop69
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 22. 11. 2023 18:13

soop69:

To jsou kujóni! Nebylo by i nastavení technikem (jako placená služba) výhodnější?
I když podle všeho to půjde i bez toho technika. 8-)

milos:
Je to akce, takže může mít i nějaké vykutálené podmínky (např. "uvedená cena jedině s naším novým HW"). Podmínky akce (a vlastně celé nabídky) O2 vtipně skrývá, hraje to na kartu "dejte nám číslo a my vám zavoláme".
Nicméně znovu - kvůli 20 Mbps internetu vzduchem není třeba 5G modem, to zvládne LTE.
Ještě bych přijal zdůvodnění, že v dané lokalitě je LTE "rozebráno" a volnou rezervovanou kapacitu mají jen na 5G. Ale tom řeč nebyla.
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod Milos 22. 11. 2023 18:22

Když jsem se ptal, proč to jde přes web objednat bez modemu a po telefonu pouze s modemem, tak mi operátor sdělil, že ta speciální BF telefonická nabídka se slevou 300Kč napořád je podmíněna pronájmem/nákupem 5G modemu.
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod laiki 27. 11. 2023 22:04

Zdravím, můžete sem pak, prosím, napsat, jak to dopadlo? Uvažuju o tom samém, Archer MR200 od O2 máme z dřívějška doma, nový 5g modem se mi kupovat nechce. Děkuji.
laiki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 27. 11. 2023 23:07

V pátek odpoledne jsem obdržel SIM kartu a ten samý den večer mi ji aktivovali. Ve 4G modemu TP-Link MR200 karta funguje zcela bez problému, síla signálu ukazuje tři čárky ze čtyř. Mám bronzový tarif 20Mb/s a skutečná rychlost se o víkendu i dnes pohybovala kolem 22Mb/s pro download a 3Mb/s pro upload. Pro mámu na sledování internetové TV je to rychlost zcela dostačující, snad nebude docházet k nějakým výpadkům. Za mě tedy spokojenost ;-)
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 29. 11. 2023 11:34

Nevíte někdo, jestli se ten pevný internet vzduchem může občas nebo i dlouhodobě používat třeba i na jiné adrese, než na jakou adresu byl sjednán?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 5uch 29. 11. 2023 12:30

Ne. Bude to fungovat jen v blízkém okolí domácí adresy.

Pokud vím, je to vázané na základovou stanici, k jiné se to nepřipojí. Patrně by po dohodě s O2 mělo být možné to přeložit na jinou adresu (přestěhování se zachováním tarifu), ale pak je možné, že nabídnou přechod na místní pevné připojení. Rozhodně to ale není na to brát si to na víkendové výlety nebo chalupu. O2 má v nabídce i mobilní, čisté datové tarify, ale to je už za trochu jinou cenu.

Vodafone nabízí přenosný mobilní internet s datovým limitem
https://www.vodafone.cz/internet/pripojeni-bez-kabelu/
Jako doplněk k pevnému internetu za 260 Kč (60 GB, nic moc rychlost 20/4) za 260 Kč.
To už mi přijde lepší Datamánie od O2 (bývalo 100 GB, max. rychlost na LTE za 300 Kč).
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod jenik3 29. 11. 2023 13:49

Nicméně můžeš zkusit to vzít jinam a uvidíš. Router MR200 je skladný a lehký.
jenik3
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 11. 12. 2023 12:23

laiki píše:Zdravím, můžete sem pak, prosím, napsat, jak to dopadlo? Uvažuju o tom samém, Archer MR200 od O2 máme z dřívějška doma, nový 5g modem se mi kupovat nechce. Děkuji.

Jo, Bronzový tarif sem aktivoval v Květnu, kurýr přivezl SIM, strčil sem jí do Huawei B310 od T-Mobile co už sem měl a funguje.
xtonda
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka