Firsty - cestovní eSIM s daty zdarma za reklamu

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Bond0007 28. 10. 2024 13:20

Podařilo se Vám tedy problém vyřešit? Jaký přesně nechat vypršet časový limit? Při spuštění mám teď jen obrazovku Home se zprávou, že nejsem připojený... A s jakým APN tedy funguje?
A jak to myslíte s registrací přes SMS každý měsíc? Kde přesně a jak se registrovat? Firsty jsem používal mnoho měsíců a dříve fungovala bez problémů bez nějaké registrace přes SMS. Až jednoho dne z ničeho nic se mi aplikace jako Vám přepnula do němčiny a psala, že stávající verze není podporovaná a je třeba updatovat. Ovšem v Google Play jsem už aplikaci neměl přístupnou, jakoby můj mobil (myPhone Now eSim) s ní nebyl kompatibilní. Support dával nějaké rady co byly k ničemu. Poradil jsem si instalací nové verze z apkpure.com a zas to nějakou dobu fungovalo, až nyní problém s připojením...
Bond0007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bnone 28. 10. 2024 13:32

APN mám Orange world. Při prvním spuštění dnes mi to taky hlásilo něco o APN, že by mělo být jiné, ale neopsal jsem si to, ignoroval jsem to. Potom jen že nemá síť, asi to poprvé po registraci potřebuje nějaké jiné připojení, tak jsem přepnul na jinou kartu a pak už to šlo, přepnul zpět na Firsty, pustil jsem reklamu a vše jede.
Bnone
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 28. 10. 2024 15:20

Bond0007: já jsem si reklamu shlédl přes WiFi a pak jsem WiFi vypnul a data nefungovala. Napsal jsem na podporu (jaký mám telefon, jaká země, číslo SIM, jaké mám nastavené APN). Podpora reagovala stejně (restart, režim letadlo, změna výchozí sim, povolení roamingu, …). A nefungovalo. Počkal jsem tedy až vyprší ta hodina po reklamě, SIM jsem ponechával celou dobu aktivní. Pak jsem znovu vlezl do aplikace a už vše fungovalo. Shlédl jsem novou reklamu a byl zpět online. Na APN asi ve výsledku nezáleží.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod m.x. 28. 10. 2024 18:54

Zajímavé. Musím říct, že poslední dobou mi Firsty app hlásila, že nevidí eSIM, ale vše fungovalo. Dnes mi taky zahlásila tu potřebu APN Firsty : firsty.movedata.mobi (původně mám KPN Internet : internet). Nezabralo. Ještě jsem zkoušel mobilní sítě ručně, vidím jakoby 4x Firsty (bug? na SIM1 taky vidím 4 sítě, z toho jednu neznámou jako číslo), 1. a 2. nezabrala, do 3. a 4. mě to nepustilo, pak ani do 2. Nejelo mi to ani po 2. reklamě.

Po dalších peripetiích se to snad uklidnilo a skrz nové APN to jelo, původní ne. (konektivitu testuju pingem) (nic s SMS jsem u Firsty neřešil). Později to jede už i s pův. APN.

Druhý den (29.10.) přišla omluvenka se srdíčkem (i když jsem je nijak nekontaktoval):
A Gift For You
We apologize for any recent connectivity issues. Rapid growth brings challenges, but were grateful to have you with us as we grow stronger together. To show our appreciation, enjoy double the speed for free tomorrow!
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 29. 10. 2024 18:17

Asi nějaká novinka, ale tohle se mi zobrazilo v aplikaci. Za cca 100Kč měsíčně to není úplně špatné.
Přílohy
IMG_7207.jpeg
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod m.x. 30. 10. 2024 06:21

To je celý Firsty. Aby to nebylo přílilš komplexní, tak tam nejsou uvedené ani odkazované podmínky. Vtipné bylo, kdyby stále bylo potřeba si každou hodinu kliknout.

-- 30. 10. 2024 07:34 --

m.x. píše:… Druhý den (29.10.) přišla omluvenka …:
… enjoy double the speed for free tomorrow!

tak opravdu, jede jim to dnes 0,2 místo 0,1 Mb/s.
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod chellko 30. 10. 2024 08:51

Ešte, že reklamy žiadne nemám ale podľa mňa blbosť platiť 4.5e za slimaciu rýchlosť. Kto ich má blokovane napr AdAway tak netreba ani 10 sekúnd čakať stačí vrátiť sa tlačidlom späť hneď po kliknutí na získanie ďalších 60 min... Inak mne to ide odkedy to mam (od mája, května ) stále cca 20-35KB tak neviem s tým double.
chellko
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 30. 10. 2024 09:55

Tak blbost to určitě není, třeba pro děti, jen pro sledování polohy, možnosti napsat zprávu atd je to super. A když si mezi sebou posílají třeba obrázky, tak třeba to chvíli trvá, ale můžou posílat kolik chtějí, nemusím řešit množství dat a jestli dojdou. Blbost mi přijde naopak řešit to nějakým adblockem, jde mi hlavně o smazání té potřeby něco někde klikat.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chellko 30. 10. 2024 12:27

Pokiaľ to ma byt používané primárne v ČR alebo EU tak sa to neoplatí a vieš prečo... Lebo je veľa ponúk kde za 4-5e kúpiš plnú rýchlosť 4-5GB pripadne aj 10GB podľa toho ako hľadáš. Pri priemernej rýchlosti 25-30KB dajme tomu to máš za hodinu 80-100MB... Takže aby sa oplatilo musíš minút mesačne cez tie slimacie data aspoň 4-5GB a viac ;-) Pre niekoho kto cestuje hlavne mimo EU často sa to môže oplatiť hlavne ako dočasná núdzovka ak nemá inú esim napríklad......

P.S: a adaway nie je blbosť keďže kto nechce to platiť tak načo bude pozerať otravnu reklamu XX sekúnd X krát = zabitý čas. Takto klikneš a hneď sa vrátiš späť a mas ďalších 60 minút. Ak toto je podla teba blbosť tak máš zvláštne zmýšľanie ;-) Stále sa bavíme iba o príležitostnom používaní �

Aj kaktus máš s triple za cca 117KC 10GB alebo stará akcia až 30GB. Tak prečo si zbytočne komplikovať život niečím slimacim. Iné by bolo povedzme 1 Mbit alebo iná podobná rýchlosť už viac použiteľná pripadne táto rýchlosť ale za 1-2€ na mesiac...
chellko
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 2. 11. 2024 18:47

moje KPN NL eSIM už jede přes O2 (jak to bylo při tom zlobení před pár dny jsem si nevšiml, ale minimálně do 15.10. jela přes VF)
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 11. 11. 2024 18:18

Tak mi to zase jede přes VF jako dříve. Už to hlásit nebudu (leda že by TM).
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 15. 11. 2024 10:03

chellko píše:… reklamy žiadne nemám ale podľa mňa blbosť platiť 4.5e za slimaciu rýchlosť. Kto ich má blokovane napr AdAway tak netreba ani 10 sekúnd čakať ...

AdAway (v Goog. Play jsem ho neviděl, tak z F-Droidu) mi nevím jestli zabral - reklama byla, i když krátká a přímo na Firsty placená data. Jenže net se mi neaktivoval a od té doby se mi v aplikaci už zobrazuje jen bílo a načítací kolečko, i s už vypnutým AdAway (i po mnoha hodinách, i projistotu restartu telefonu). (Nepomohlo ani promazání app cache; pak ani app storage a relogin, pak ani reinstalace) Ale že by to spolu nějak souviselo zatím považuju za moji konspirační teorii. Funguje vám Firsty normálně?
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod chellko 16. 11. 2024 20:39

m.x

Mne to funguje cez AdAway ok v režime root. Inak dá sa použiť aj bez root stačí zmeniť dns na dns.adguard-dns.com

Používam poslednú verziu 1.0.489
Keď dám "watch ad" ukáže mi nejaká obrázková "reklama" 10 sekundova na ich app ale dám gestom spať a nemusím čakať tých 10 sekúnd a mám nových 60 min. Ale používam to veeeelmi malo nakoľko mám iné alternatívy.

Skus vymazať úplne a dat poslednú verziu ak ti neukáže skus cez apkpure.com a tam nájdeš vždy úplne tu poslednú keďže niekedy aktualizácia ukáže oneskorene.
chellko
Junior

Předchozí stránka