BNE SIM - data bez expirace

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jiří P 4. 10. 2024 12:49

9esim V1 je stejná jako ThinkPad karta tedy změny jdou dělat pouze v PC nebo té jejich BT čtečce.
9esim V2 už je možné nastavovat v mobilu pomocí EasyEUICC.

To, jestli aplikace na telefonu bez root může ovládat fyzickou eSIM kartu je učeno certifikáty vývojářů. Ty jsou natvrdo z výroby zapsané v čipu karty (u eSTK je možné certifikáty nastavovat ale to je možné jen díky jejich dvou čipovému designu).
Tyhle certifikáty není možné podvrhnout ani nejdou do karty jako 5ber přidat, takže není možné použít EasyEUICC.

S rootem nebo custom rom je možné pomocí OpenEUICC ovládat na Androidu jakoukoliv kartu včetně ThinkPad karet (kromě nových 5ber co nedodržují standart). Musí se ale naistalovat jako systémová aplikace nejlépe rovnou při kompilaci systémového obrazu.
Jiří P
Junior

Odeslat příspěvekod chellko 4. 10. 2024 13:51

Vdaka za odpoved
Takze chapem spravne 9esim V2 ide uz priamo v telefone android stahovat profily aj mazat aj prepinat ..
Ta citacka je potom zbytocna ked mam v kazdom telefone custom rom a root pripadne root.

Pouzivam OpenEUICC https://github.com/AndroPlus-org/magisk ... ses/tag/v4 s 5ber ide ok ale thinkpad karta mi tam nesla , mam to nainstalovane cez magisk a je ako systemova.

Lebo premyslam ci sa oplati kvoli pamati ta 9esim ale spominal si ze mali BUG max 15 profilou tak jedine spytat co to maju opravene alebo co inak nevidim ja osobne rozdiel 5ber alebo 9esim. Ale mozno sa mylim :)

UPDATE: takze mam odpoved od cinanov a prelozilo mi to toto

Karta V2 obmedzuje počet uložených profilov na ochranu firmvéru karty.
Naša karta novej generácie, V3, bude schopná uložiť približne 50 profilov.
Zostaňte naladení

Takze oplati sa pockat na V3 kde pojde skutocne do 50 profilov ...
BNESIM.com Zlava 5€ kod D3KVPN7E
chellko
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 7. 10. 2024 14:13

Zajímavé téma, snad by se to tu mohlo přejmenovat na eUICC multiSIM apod.? (Osobně si asi počkám na nějaké PRC-free řešení)

Předpokládám, že na standardní SIM některého CZ operátora už nic přihodit nelze?
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 7. 10. 2024 18:12

Ale původně jsem fakt psal o eSIM co má datový tarif bez expirace :D
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod eetk 11. 10. 2024 03:41

Aktuálně nabízejí 1 GB na 30 dnů za 0,89 Euro, nebo 1 GB bez expirace za 2,09 Euro, no škoda, že už je to pro mě moc málo GB a nemám už ani telefon s eSIM, abych to otestoval, SIM pošlou za 9 Euro, eSIM zdarma.

https://my.bnesim.com/pricing_ext.php?activation_code=site&utm_source=site&default_type=esim_only&bundles=open&one_time_products=0&target_price=30
eetk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 11. 10. 2024 09:25

Díky za informace, tohle vypadá jako ideální řešení. Střídá se u mě, že jsem pár měsíců v cizině, pak pár měsíců v ČR, kde si ale potřebuju přes data obvykle jen občas kontrolovat maily, telefonovat přes Telegram nebo se podívat na nějaký web. Na to jsem si pořídil od T-M internet na rok, kde bylo za 500,- ročně každý měsíc 1 GB, teď to zvedli na 700,- a 2 GB měsíčně. Tohle ale nebylo ideální, protože v části měsíců data úplně propadly, v dalších jich většinou bylo zbytečně moc. Pro příští rok jsem uvažoval 15 GB na rok od O2 myslím za 650,-, kde by se to čerpalo jen v měsících, kdy jsem v ČR a případná vyšší spotřeba v nějakém měsíci by nebyla problém.

Ta BNE SIM je ale ideální, mám telefon s eSim, takže si stačí koupit eSim + 3 GB bez vypršení platnosti a vystačím s tím možná na půl roku, možná na rok, a pak si to stačí dokoupit a jet dál. Pro můj user case ideální.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 11. 10. 2024 10:04

Ta SIM za 9 Euro, to je normalni SIM, nebo je ti cip pro eSIM?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod milink 11. 10. 2024 14:29

Pokud se dobře dívám tak je to bohužel 9 Eur za SIM kartu a 9,90 za "Express delivery", které nejde odebrat. :-(

Kdyby někdo chtěl mohu přes soukromou zprávu poslat kód na slevu 5 Euro na první objednávku,
pak vyjde 3 GB dat bez omezení platnosti na 1,11 Euro... (přes eSIM)
milink
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod chellko 11. 10. 2024 16:25

Kód na zľavu 5+2 eur BNE esim/sim je D3KVPN7E

Ak chcete opakovane zľavu stačí napísať SS
chellko
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 12. 10. 2024 06:58

@chellko založ si svoje vlákno
To není sleva ale tvůj referral kód. Doporučený dostane 5€ slevu na první nákup a doporučující 2€ v jejich BNE coinu jako kredit.

Jak píšu v úvodu stačí googlit a dají se pak najít i 50% jednorázové slevové kódy.
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 10. 2024 08:46

A ty kody se nedaji kombinovat s referalem?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 12. 10. 2024 17:32

Asi jo, ale myslím, že jde uplatnit 1 kód na 1 nákup, tak by asi šlo na první nákup udělat referal a na další lovit slevy.
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod chellko 14. 10. 2024 12:17

@Ladislav_2

Tie kódy na 40 a 50% už nefunguju stačí vyskúšať keď už tu niečo radiš.
Boli limitované na počet a dobu platnosti. Aktuálne funguju kódy na 10-30% a pozor na maximálna SLEVA na jeden nákup jeden účet je 10e

Píšeš není sleva ale referral ale vlastne je sleva tak??

Dá sa opakovane získavať 5e SLEVA a vlastne aj 2e sa ti vráti (takže ďalší nákup potom 5+2) ale nie bežným spôsobom keďže toto majú z časti ošetrené.

Ak zapojís rozum namiesto mne diktovania neh si založim vlákno zistíš, že sa to dá robiť opakovane
chellko
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 14. 10. 2024 20:10

@chellko Díky za poučování. Platnost kódu i sleva je vidět vždy před nákupem. Mně ty 50% už fungovat nebudou když jsem je použil.

Takže nepřijde ti ani trochu blbý, že já tu popíšu službu a ty se sem nakýbluješ se svým referalem, za který dostaneš odměnu?
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod chellko 15. 10. 2024 21:24

@Ladislav_2

Ale overiť si to môžeš tak ci tak ale to je jedno. Keď nie si prihlásený pod svojim účtom....
A po ďalšie ja BNESIM používam už vyše pol roka ak nie viac a ako pozerám podľa založenia témy tak ty nie moc dlho � Takže neviem čo mi má prísť blbé? Že sa tu snažím radiť alebo informovať ? � Asi ta to veľmi vzalo..... �
chellko
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka