Mobilní data internet

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod p3v4x 25. 9. 2024 12:39

Prosím můžete mi poradit nějakého (ne) virtuálního telefonního operátora který nabízí možnost zvlášť spotřebovávání mobilního internetu a zvláště nabitého kreditů např za 400kc na měsíc?
Aby když mám zapnuté mobilní data aby se nestrhavala z oněch 400kc?
p3v4x
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 25. 9. 2024 12:54

Kredit je jenom jeden, z nej se plati ("spotrebovava") vsechno - tedy i mesicni balicek mobilniho internetu.
Nejaka data 'za dobiti' ti poskytnou namatkou mobil.cz ci sazka, koneckoncu stacilo dat Hledat zde na foru.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hauzz 25. 9. 2024 18:46

Kaktus Neřešto za 300 (6GB+po spotřebování 2Mbit neomezenka) +100minut(po vteřinách)+100SMS, vše nespotřebované se kupí a nekonečně převádí do dalších měsíců. Momentální akce Vodafonu na 3 měsíce jejich Premium 5G tarif za 299.(Neomezenka včetně 5G dat fullspeed). Jinak za 3 kila se dá udělat flat+10Mbit neomezeka od O2family za 599(dá se zřídit na O2 prodejně). Při platbě z AirBank je tam 300 cashback. Stačí poslat 1MMS měsíčně zřídit si účet AirBank zřídit 2 trvalé příkazy na protočení 10k Kč na den a má za 3 kila neomezenku včetně slušné rychlosti dat.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radim 25. 9. 2024 21:53

Za dobití Twistu od 300 Kč dostaneš 2 GB dat, tj. 300 Kč ti zůstane a můžeš používat ty 2 GB. Ale obávám se, že jejich platnost je jenom týden.
Ale můžeš si za 600 Kč koupit 2 GB dat měsíčně na rok, tj. 50 Kč měsíčně. Necháš si poslat ochutnávkový Twist zdarma, dobiješ 6 kilo, kilo dostaneš jako bonus a aktivuješ si roční internet za 700. Ale musíš spěchat, těch 700 je jenom do konce září. To už se poštou asi nestihne. Musel by sis pořídit nějaký jiný Twist nejspíš v trafice, na benzince nebo v jejich prodejně.
radim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p3v4x 26. 9. 2024 00:03

Existuje appka na zjištění ICCID? Nemam totiž už plastovou kartičku kde je iccid napsáno.

Chci převést tel číslo od Vodafonu ke kaktusů.
p3v4x
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 26. 9. 2024 01:54

p3v4x: Pro zjištění ICCID žádnou aplikaci ani plastový nosič SIM karty netřeba. ICCID je to dlouhé číslo přímo na SIM kartě. Nicméně, kvůli kódům PIN1/2 a PUK1/2 je dobré tu plastovou kartičku od SIM nevyhazovat. Já si vždy pro jistotu celý nosič SIM karty ještě než ji vyloupnu vyfotím, abych měl všechny kódy kdykoli po ruce i kdybych ten kus plastu ztratil.

radim: Balíček Internet na rok se dá pořídit i formou dárkového poukazu, který má platnost rok od zakoupení. Takže netřeba tak spěchat.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod amper2 26. 9. 2024 07:35

ziki:
radim: Balíček Internet na rok se dá pořídit i formou dárkového poukazu, který má platnost rok od zakoupení. Takže netřeba tak spěchat.

Není pravda. Jako dárkový poukaz to jde (šlo) jen kolem Vánoc a platnost toho poukazu rozhodně nebyl rok, ale musel se aktivovat do konce ledna, pokud si dobře vzpomínám.

amper.
amper2
Junior

Odeslat příspěvekod ziki 26. 9. 2024 14:11

amper2 píše:
ziki:

Není pravda. Jako dárkový poukaz to jde (šlo) jen kolem Vánoc a platnost toho poukazu rozhodně nebyl rok, ale musel se aktivovat do konce ledna, pokud si dobře vzpomínám.

amper.

Co si tak své tvrzení před zveřejněním nejprve ověřit? Já to u předchozího příspěvku tak udělal ;-)
Přílohy
Screenshot_20240926-143942~2.png
Screenshot_20240926-144241~2.png
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 26. 9. 2024 14:41

Já mám apku SIM serial number (ICCID) z obchodu Play. Třeba Kaktus má na sobě natištěná kromě ICCID ještě nějaká čísla navíc tak jsem to raději zjistil pomocí apky.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ziki 26. 9. 2024 15:52

hauzz: Jak jsem uvedl v předchozím příspěvku, že si celý nosič SIM karty fotím kvůli záloze kódů. Tak schválně jsem si prošel galerii SIMek a všechny mají na sobě, kromě loga operátora, pouze číslo ICCID. A keré je samozřejmě kvůli rozměrům nanoSIM, velikosti fontu a zachování čitelnosti, rozdělené na dva až tři řádky. Aspoň tak to mám na nafocených SIM kartách od Vodafonu, O2 včetně Datamanie a T-Mobilu včetně Kaktusu. Jen u Vodafonu je tam ještě kód, týkající se samotného hw SIM karty (V48 nebo V128).
Jako výhoda apky je samozřejmě v tom, že kvůli zjištění ICCID nemusíte vytahovat SIM ven. Ale trend chtít na všechno apku i na základní věci, jako zjištění kódu, který je vytištěný na SIM kartě, mi přijde poněkud zvláštní a evokuje mi to, jak lidi zlenivěli. Za chvíli možná bude potřeba apka i na to, aby člověk věděl, jak se jmenuje nebo kde bydlí :-D
ziki
Junior

Odeslat příspěvekod p3v4x 27. 9. 2024 10:59

ICCID jsem našel v nápovědě v mobilu ale když to zadam do přenosu telefonního čísla na webu kaktus píše to:

ICCID (výrobní číslo SIM karty) bylo zadáno chybně. Ujisti se prosím, že ho zadáváš bez 8942001.
p3v4x
Junior

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 12. 10. 2024 07:09

Nestačí vyťukat *#06# ?

Jinak do formuláře kaktusu se nedává celé ICCID co vyčte ze SIM, ale posledních 12 číslic.

-- 12. 10. 2024 08:13 --

Tak hlavně třeba já jsem přešel na kaktus eSIM, žádný plast nemám a to ICCID na přenos v budoucnu se fakt jinak než vyčíst v telefonu nedá.
Ladislav_2
Junior

Odeslat příspěvekod Lomax 12. 10. 2024 23:51

*#06# mi ukazuje IMEI, ne ICCID.
Lomax
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 13. 10. 2024 02:27

ICCID plastove SIM v mobilu nevyctes, leda ICCID eSIM.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 13. 10. 2024 07:08

Co by nevyčetl? Normálně v nastavení telefonu.
Přílohy
IMG_7086.jpeg
ICCID
dj.kure
Mírně pokročilý

Další stránka