automatické stahování dat u tarifu O2 Machine

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod lipňa 20. 1. 2025 21:27

Tohle se píše na stránkách O2. Stop limit je jedna z možností kontroly výdajů. S ohledem na to jak je tarif machine účtován, tak ty data profičí za chvilku.

"Služby O2 Kontrola výdajů poskytují pouze orientační údaje.
Informace nejsou dostupné on-line, ale zpravidla s 8 hodinovým zpožděním, u roamingových spojení se zpožděním několika dní."

Další věc je, že v podmínkách u o2 machine je toto: "Tarify O2 Machine datové tarify určené pouze pro komunikaci mezi přístroji. V případě použití SIM karty v telefonu, tabletu a podobně jde o porušení podmínek služby a O2 Machine bude převedený na odpovídající standardní hlasový tarif."

A osobní zkušenost- přesně že stejného důvodu mám na svém machine tarifu nastavenou blokaci dat
lipňa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Persbrandt 21. 1. 2025 03:16

Jinak těch téměř 300 Kč, co mi teď O2 za Machine naúčtovalo, samozřejmě vysoce překračuje můj nastavený inkasní limit, takže trochu váhám, jestli si ho mám navýšit, a nechat O2 tu částku zinkasovat, i když tu fakturu reklamuju, ale abych pak v případě úspěšné reklamace ty peníze z O2 dostal zpátky.. normálně jsem tolik zaplatil O2 na paušálu téměř za rok a půl..
Zase když tu částku nenavýším a fakturu nezaplatím, tak asi chvíli potrvá, než tu reklamaci O2 vyřídí a mezitím by mi mohli poslat upomínku a naúčtovat přirážku, což bych taky určitě nechtěl, tak nevím...
dobře to mají zařízené, že se zaplatit musí jakákoli částka.

Jinak doufám, že pokud bych se s nimi musel nedej bože přetahovat přes ČTÚ, že celou dobu sporu nebudu muset zůstat jejich zákazníkem a platit jim stále ten paušál 19 Kč měsíčně.
Ani nevím, jestli si ČTÚ stále účtuje nějaký ten poplatek za přijetí námitky...
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 21. 1. 2025 05:48

To jsem zvedav, jak dopadnes, protoze O2 nepristupuje k reklamacim zrovna proklientsky, jsou to smejdi.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Jean_Valjean 21. 1. 2025 07:36

Vyúčtování je potřeba zaplatit vždy bez ohledu na to, jestli se pak bude reklamovat či nikoliv.

ČTÚ si za řešení sporu s operátorem od koncáka nic neúčtuje.
Jean_Valjean
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 21. 1. 2025 09:52

Persbrandt píše:když tu částku nenavýším a fakturu nezaplatím

Jak psal Jean, to at te ani nenapadne! Upominka, placena upominka, registr dluzniku,...
I kdyz mas nastavene inkaso, muzes zaplatit prevodem z QR.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 21. 1. 2025 14:09

a co takhle jim na reklamační lince sdělit, že jsem měl v úmyslu si od nich zřídit pevný domácí internet (dlouhodobě mám u O2 jen ten Machine), ovšem pokud mojí reklamaci, kterou považuji za oprávněnou, nevyhoví, tak si žádný internet u nich zřizovat nebudu a ukončím i ten Machine?
když to budu třeba jenom slovně deklarovat, tak to potom předpokládám nemusím dodržet..
mohlo by to mít šanci na úspěch?
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod 5uch 21. 1. 2025 14:17

Persbrandt píše:A jak jste vedl tehdy tu konverzaci s O2 Guru, přes ten mail info@o2guru.cz?

Ty reklamace, co jsem řešil, se týkaly mého poněkud neschopného známého.

Mail od nich z reklamačního mi přišel z mojeo2@o2.cz (tak to bylo v roce 2020).
Jedno vyjádření k reklamaci mám staženo jako pdf - patrně staženo ze zákaznického portálu Moje O2, ze sekce dokumenty.

Persbrandt píše:u toho chybného souběhu tarifů píšete že jste nedostal kompenzaci, ale po reklamaci vám O2 cenu toho druhého zbytečného tarifu zpětně oductovalo nebo ne?

Vrátili neoprávněně inkasovanou částku, dokonce vrátili o něco málo víc (chyba při výpočtu reklamované částky nebo vstřícnost? ...nevím jistě).
Neposkytli ale žádnou výhodu navíc jako "omluvenku".

U VF jsem jako omluvenku za potíže teď dostal nastálo zdarma datový balíček, který by podle (absurdního) ceníku vyšel na 565 Kč (4 GB dat). S tím, že oficiálně jde k mému tarifu jen 1 GB za 79 Kč nebo 1.5 GB za 434 Kč. K tarifu za 114 Kč. ;-) To už je slušná kompenzace. Ale je fakt, že jsem v průběhu věků VF hlásil hodně různých chyb bez nějaké kompenzace.

Persbrandt píše:a co takhle jim na reklamační lince sdělit, ... že si žádný internet u nich zřizovat nebudu a ukončím i ten Machine?

Předně... při vyřizování reklamace asi nepřijdeš do osobního styku s tím, kdo ji vyřizuje. Reklamaci podáváš přes nějaký formulář nebo pracovníka na pobočce. Odpověď ti přijde mailem nebo do dokumentů v Moje O2. Takže na "jemný diplomatický nátlak" moc prostoru není.
A samozřejmě, je to jako v životě. Nějakým vyjádřením nespokojenosti nebo jemnou pohrůžkou můžeš získat výhodu, ale nesmíš to s tím přehnat. Nicméně reklamaci budou řešit podle svých podmínek. Jestli mají někde uvedeno, že ten limit a blok je jen orientační a nemusí zasáhnout včas... tak asi smůla.

Jednu reklamaci jsem nedotáhl do konce. Šlo o doplatek slevy na poskytnuté zařízení s tarifem s úvazkem - doplatek po předčasném ukončení úvazku. Podle smluvní dokumentace v Moje O2 byla poskytnuta sleva 2x 4000 (dvě zařízení), fakticky (asi - ten můj známý to nedokázal s jistotou potvrdit) dostal slevu 2x 8295. Prý na to mají prodejní doklad (ten jsem nikdy neviděl - můj známý ho nebyl schopen dohledat). Takže doplatek po něm chtěli 2x 8295. Nakonec ale ten doplatek v jednom případě "kvůli administrativním nesrovnalostem" po něm vůbec nechtěli (podle všeho se jim ztratil v jednom případě prodejní doklad). Tak jsme se dostali téměř na reklamovanou částku, tak jsem to dál neřešil.

Nicméně celé to bylo zajímavé a mělo by to zajímat auditora nebo ČOI - v období delším než rok uvádělo O2 do smluvní dokumentace jinou slevu, než jakou fakticky poskytlo a v případě předčasného ukončení vymáhalo (tomu mému známému se to stalo 3x v různém čase během asi roku a půl).
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod ze.us 21. 1. 2025 15:00

Persbrandt: asi chapu tve pohnutky, ale aby ti kvuli trem stovakum nepriskocilo dalsi V v internim systemu ;)
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 21. 1. 2025 15:09

co znamená "další V v interním systému"?
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 21. 1. 2025 15:59

OT: No, uz nebudes jen Vy****c, ale i Vy****c ;)
ze.us
Pokročilý

Předchozí stránka