Přechod na OnePlay, související změny O2: internet,zdražení

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod petrbrr 24. 3. 2025 07:47

Zdravím, mám pevný internet od O2 20/4 Mbps. Příští měsíc se bude O2 TV slučovat a O2 zase v rámci "zkvalitňování" služeb zvyší cenu. Původně jsem platil 300Kč/měsíc, nyní to bude lidových 650Kč včetně základní Oneplay. K internetu mám jeden mobilní tarif, takže ceny jsou včetně "slev" O2 splu. Podařila se někomu vyjednat lepší cena?
petrbrr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Karlos68 24. 3. 2025 08:40

Snímek obrazovky 2025-03-24 074752.png
Tak mě přišlo toto (neměl jsem Voyo a Oneplay nechci):

NEO (+) Bílý - 249 kč ... zůstalo stejné
Neo (+) Stříbrný - 549 kč ... zústalo stejné

Pevný internet - Air 20/4 + O2 TV Air Modrá - 199 kč
tady změna
Pevný internet - Air 20/4 + Oneplay k Internetu - 399 kč

Neměl jsem předtím Spolu jen retence
(byli potřeba tři služby a Neo + Bílý se do Spolu nedalo zařadit a ani jsem neměl AirBank (10000 kč).
Ted stačí do Spolu dvě služby a u Airbank 5x zaplatit kartou.

Oni mi to zdraží o 200 kč a pošlou do emailu toto viz. foto:
Karlos68
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyHD 24. 3. 2025 10:57

Klicove je ihned druhy den po provedeni migrace sluzeb zavolat na zakaznickou linku,ze tohle nechcete a zacit s nimi vyjednavat,jak a co chcete,jinak at si to nalozi a pozadat o zruseni sluzeb.Behem migrace se s tim neda nic delat,musi se pockat na datum migrace a okamzite do druheho dne volat,nenechat to plavat na dalsi dny !!!
JohnyHD
Junior

Odeslat příspěvekod petrbrr 24. 3. 2025 11:08

Souhlasím s JohnyHD, zavolal jsem na O2, rázně odmítnul zdražení o sto procent. Pán mě přemigroval, během hodiny opět zavolal a cena se zvýšila o 50Kč a navíc mi byl schopný navýšit rychlost na 50/10 Mbps, ač se to x operátorů předtím nepovdelo.
petrbrr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 5uch 24. 3. 2025 14:12

petrbrr píše:Zdravím, mám pevný internet od O2 20/4 Mbps. Příští měsíc se bude O2 TV slučovat a O2 zase v rámci "zkvalitňování" služeb zvyší cenu. Původně jsem platil 300Kč/měsíc, nyní to bude lidových 650Kč včetně základní Oneplay. K internetu mám jeden mobilní tarif, takže ceny jsou včetně "slev" O2 splu. Podařila se někomu vyjednat lepší cena?

Vtip je v tom, že "základní One play" s pevným internetem od O2 není tarif Komfort (za 199 Kč), ale "One play k internetu" (zdarma). Nicméně při migraci nastavují ten Komfort a ten "K internetu" šikovně skrývají (je o něm nenápadná zmínka v PDF ceníku ale ne na webu, v Moje O2 se tarif "K internetu" nenabízí, pokud je člověk na "Komfortu".

Dnes jsem pro známého vyřizoval změny služeb po migraci (zdražení ze 700 Kč o 300 na 1000 Kč). Migrace byla naplánovaná na půlku dubna - nicméně po telefonátu proběhla okamžitě s příslibem dodatečné změny One Play na ten zdarma (to zatím ještě neproběhlo). Takže nakonec zdražení "jen" o stovku.
Uvidím, v jakém stavu bude internet - zatím jel HD Bronz přes LTE (inzerováno 20/2) rychlostí 4/8 Mbps.

K uhádání nižší ceny mi nepomohlo, ani když jsem vyhrožoval kombinací Datamania od TM (nyní v akci za 300 Kč) do modemu + Vodafone Red Basic Lite za 367 Kč.

Jinak... jestli byl ten Internet + telefon dohromady za 300, tak to bylo hezký... Co to bylo za mobilní tarif? A jaká k tomu byla sleva?

UPDATE
Změna tarifu na One Play k internetu nakonec proběhla tentýž den. OK.
Mé výhrady ke kvalitě domácímu internetu (přes LTE) s rychlostí 2-4 Mbps místo slibovaných 20 Mbps vedly k hovoru s fajn technikem, který mi ale řešení ani rozumnou slevu nenabídl. Mohl nabídnout slevu až 400 Kč za internet, ale zase by prý musel zrušit celých 400 Kč slevy na tarif jako celek, takže bychom si nepomohli (nechápu: 200 Kč byla "ceníková sleva" za služby spojené do O2 Spolu - na tu má automaticky nárok každý).

Je to docela zoufalství... O2 nabízí i ten nejpomalejší internet MAX 20 (20 Mbps) za 600 Kč. A když se ozvete, tak na něj dá milostivě nějakou slevu... a i když kvůli místním poměrům ten internet pojede jen 2-4 Mbps (tedy pod minimální přípustnou rychlost), tak za něj chce 400 Kč (+ splátky zařízení).
Když si vezmu, že u sebe doma mám internet 100x rychlejší za nižší cenu... (310 Kč za 250 Mbps i s pronájmem modemu/routeru)...
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod petrbrr 25. 3. 2025 05:25

To hodně vysvětluje. Ve Oneplay vidim obě dvě verze, když tedy zruším Oneplay Komfort, šlo by ještě ušetřit.

Pardon, ohledně ceny jsem se špatně vyjádřil, 300Kč za internet, asi 400Kč za tarif.

Komfort tarif ma navic tyto kanaly:
Epic Drama HD
Filmbox Family
History HD
HGTV HD
Investigation Discovery HD
Krb HD
Nova Sport 1 HD
Nova Sport 2 HD
Óčko HD
TV Noe
Viasat Explore HD
Warner TV HD
petrbrr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 5uch 25. 3. 2025 16:41

Ty kanály navíc... Asi ano, nekontroloval jsem.
Komfort má navíc neomezený přístup k filmům v archivu, bezplatný základ jen 5 do měsíce.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Moderátor

Odeslat příspěvekod peta809 19. 4. 2025 11:44

Včera mě měli převádět na nové tarify a s tím mělo přijít i zdražení a snížení slevy na internet z 200 Kč na 150 Kč, ale až v den plánovaného převodu jsem dostal SMS zprávu, že z technických důvodů to nebude v ten den možné a že mi dají vědět nový termín.

Dnes mi přišel e-mail s novým termínem, konkrétně na 24.5.2025. Nebudu si stěžovat, protože i díky tomu nebudu do té doby platit více a hlavně budu mít prozatím OnePlay Komfort až do převodu i nadále zdarma. Takže ať nespěchají a klidně to můžou ještě několikrát posunout.

Nicméně, jsou to diletanti. Takovou dobu to plánujou a stejně se jim to nepodařilo.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod zdcakl 19. 4. 2025 13:19

Me prevedli vcera dle planu. Jen v moje O2 aplikaci to nebylo videt. Az k veceru tam bylo info, ze me prevadi. Rano prislo info, ze jsem preveden. Dnes jsem jim volal kvuli prevedeni Oneplay Komfort na Oneplay k internetu. Cekal jsem na lince jen 25 min, ale do par minut mi to zmenili. V aplikaci ani na webu ta moznost totiz neni.
zdcakl
Junior

Odeslat příspěvekod Generální ředitel O2 21. 4. 2025 10:20

Neví prosím někdo, jak přejít z tarifu One Play komfort na bezplatný Oneplay k internetu? Moje O2 tuto možnost nenabízí, jen přechod na jiný placený tarif. Je tedy nutná návštěva pobočky? Protože dovolat se dlouhodobě nedá... Děkuji.
Generální ředitel O2
Junior

Odeslat příspěvekod Milos 21. 4. 2025 10:40

Zkoušel jsi při volání použít tento návod viewtopic.php?p=13891494#p13891494 ?
Milos
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milbust 21. 4. 2025 11:24

Generální ředitel O2 píše:Neví prosím někdo, jak přejít z tarifu One Play komfort na bezplatný Oneplay k internetu? Moje O2 tuto možnost nenabízí, jen přechod na jiný placený tarif. Je tedy nutná návštěva pobočky? Protože dovolat se dlouhodobě nedá... Děkuji.

je take možnost nechat jim číslo, ať Ti zavolají. Mně jednou volali zpět hned druhý den, jednou za tři dny. Ale vždy zavolali. Ale podařilo se mi také vzdy ukecat virtuální asistentku, at me spojí s operátorem. Minulý týden asi 3x.
milbust
Junior

Odeslat příspěvekod Generální ředitel O2 21. 4. 2025 12:29

Milos píše:Zkoušel jsi při volání použít tento návod viewtopic.php?p=13891494#p13891494 ?

Děkuji, fungovalo a spojen jsem byl okamžitě, navíc jsem vysomroval slevu 25 Kč na internet :-D :-D 8-D
Generální ředitel O2
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří P 21. 4. 2025 13:09

O2 asi vyměklo, zdražení jen o 50 Kč jsem opravdu nečekal:
Kód: Vybrat vše
O2 TV Modrá (0 Kč) -> Oneplay Komfort (199 Kč) [budu měnit na k Internetu]
O2 TV Stříbrná s rodinným sledováním (499 Kč) -> Oneplay Maximum (599 Kč)
NEO+ Bílý Family (199 Kč) -> NEO Bílý Family (149 Kč)
O2 Internet MAX Bronzový (199 Kč) -> O2 Internet MAX 20 (199 Kč)
O2 Internet MAX Platinový (199 Kč) -> O2 Internet MAX 250 (199 Kč)
Jiří P
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 21. 4. 2025 17:42

JohnyHD píše:Klicove je ihned druhy den po provedeni migrace sluzeb zavolat na zakaznickou linku,ze tohle nechcete a zacit s nimi vyjednavat,jak a co chcete,jinak at si to nalozi a pozadat o zruseni sluzeb.Behem migrace se s tim neda nic delat,musi se pockat na datum migrace a okamzite do druheho dne volat,nenechat to plavat na dalsi dny !!!

Takže volat den po migraci, nebo už lze před migrací? Mě čeká migrace 24. dubna.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Další stránka