CDMA vs. 4G

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tech 4. 11. 2005 10:23

aisicek píše:Naozaj nie je o com pisat. Rychlost dosahujem v priemere okolo 800-900kbit, sem tam sa podari aj 1070kbit, ping je stale dobry, fungovat to funguje a nemozem sa stazovat.

A to jako se píše do fóra jen když to nefunguje???(tak to je chyba)Docela dobrý že to funguje bez problémů.Otázka je , kolik uživatelů už to koupilo a jestli tu kvalitu TMO udrží. :tleskani
Tech
Junior

Odeslat příspěvekod Hans 20 4. 11. 2005 12:01

Ja jsem s cdma taky spokojenej,pokryti slusny,v nouzi gprs,rychlost,Praha,Kladno 50-110kB/s.Moznost WiFi,takze v podstate 100% pokryti.FUP mne nezajima neb toho tolik netaham.Do G4 bych v zivote po zkusenosti s TM nevlezl,resp.do zadny jejich sluzby.Nechodi jim poradne ani GPRS,takze neverim uz ani v funkcnost nejakyho experimentu,nehlede na to ,ze za cdma to bude furt o nekolik kroku pozadu.,mysleno k vic jak rocnimu zpozdeni.
Hans 20
Junior

Odeslat příspěvekod aisicek 4. 11. 2005 12:32

Verit nemusis. Ale tu je screenshot co som urobil po pouziti speedtestu na zive.cz
Obrázek
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod KubbY 4. 11. 2005 13:08

To je docela hodne ubohy :D Kazdopadne tak mi lita cdma taky a mam vetsi UP :D
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hans 20 4. 11. 2005 13:17

Ja k tomu nema duveru ve vztahu k spatnejm zkusenostem a netvrdim,ze je to uplne nefunkcni,ale.....tenhle merak,mam taky a vim,ze keca neb jem ho pouzival s PC CARD Option,resp.ho jeste mam a s webovejma merakama se docela rozchazi,ale ja chtel nejen rychly.ale taky i mobilni pripojeni a tohle bude v pokryti furt pozadu,navic mi nesedej ani ty tarify,tady je opravdu "neomezeny".Dalsi otazkou je samozrejme,jestli to opravdu bude chodit tak rychle,jak bych si zaplatil a o problemu s dvoji frekvenci ani nemluve,zatim polovicata sluzba,kdyz si ji ted poridim,tak beha jen v Praze,az to pujde jinde,tak shanet jinej modem,hlidat kolik jsem stahnul......ja to chci pouzivat,ne furt neco shanet,hlidat....Mne to neoslovilo :eh
Hans 20
Junior

Odeslat příspěvekod Hans 20 4. 11. 2005 13:20

Mimochodem neni to podstatny,ale on ten programek neni pocestenej?U Optionu byl.
Hans 20
Junior

Odeslat příspěvekod Hans 20 4. 11. 2005 13:26

Tak jeste jsem zkusil server http://www.rychlost.cz ,zatimco tento meracek ukazuje rychlost 80kB/s,tak zde bylo namereno 60kB/s,mozna je to na odbornejsi rozbor a nekdo mi o vysvetli,ale ten TM ukazuje daleko vic nez to asi ve skutecnosti je.
Hans 20
Junior

Odeslat příspěvekod Tech 7. 11. 2005 22:42

No tak na jednom serveru ( dodržuji dohodu :) ) píší , že 4G od TMO je 2x rychlejší než CDMA.To jsem zvědav, co z toho vypukne.
Tech
Junior

Odeslat příspěvekod aisicek 8. 11. 2005 10:30

Tak odpoviem v poradi:
1. Upload som netestoval takze preto je tam 23kbit. Vzdy pri vytvoreni noveho spojenia sa hodny zresetuju na 0 takze su to max hodnoty ktore som mal pri tom pripojeni.

2. Tento merak ma spravne hodnoty. Meral som to aj Netlimiterom a hodnoty boli takmer uplne rovnake

3. Je aj v cestine :-) Ale pretoze mam vsetko v anglictine tak som si stiahol anglicku verziu. Pocestene alebo poslovencene windows su katastrofa. Tie terminy musel vymyslat niekto naozaj "studovany" :D

4. Nemozes porovnavat rychlost medzi webovou sluzbou a skutocnou priepustnostou sluzby. Web moze by ovplyvneny (napr vela ludi bude testovat rychlost, linka k serveru sa zahlti a samozrejme potom ukaze inak. K tomu pripocitaj reziu Windows atd.)
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod aisicek 9. 11. 2005 00:26

Tak toto je vysledok zo stahovania 23MB suboru z microsoft.com

Obrázek
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod Tech 14. 11. 2005 23:32

tak to to fachá velice slušně...
Tech
Junior

Odeslat příspěvekod KubbY 26. 11. 2005 11:53

Na CDMA to proste nema:

Tohle je sice z noci, ale i ve vecerni spicce se to nehne pod 1.2Mbit

A TM centre pouzivam zamerne :D

Obrázek
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aisicek 29. 11. 2005 08:20

Este upozornim ze T-Mobile ponuka rychlosti 512kbit a 1024kbit. Cize teoreticky to ani nemoze ist viac ako 1024kbit. (prax je ale obcas ina, vyskytuju sa spicky okolo 1123kbit :-) )
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod KubbY 29. 11. 2005 08:40

Další mínus pro to si 4G nepořizovat :D
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aisicek 29. 11. 2005 10:11

Ok. A kolko uzivatelov CDMA ma taku rychlost ako ty? A kolko uzivatelov 4G ma rychlost od cca 900kbit? :-) Nemienim tu viest flamewar takze end of discussion.
aisicek
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka