CDMA vs. 4G

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Beník 6. 12. 2005 10:36

:D Od 15.11 pořád stabilně 700-1000,problém byl s občasným sekáním přes USB,přes LAN bez problémů.Zajímavá věc,pokud poklesne rychlost stahování ,mírně stoupne rychlost odesílání dat.Odezva 85-120ms.
Beník
Junior

Odeslat příspěvekod aisicek 6. 12. 2005 14:59

U mna je to rovnake. Takze nie je to asi zalezitost jednej bunky :-) Dnes rano ping cca 75ms. Pre tych ktori sa chcu trocha povrtat v modeme sa bude hodit tento link

http://www.neology.co.za/support/index. ... MyWireless
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod Beník 7. 12. 2005 01:33

U mne hraje taky velkou roli poloha a směr antény.Chvíly trvalo než jsem našel nejsilnější signál.
Beník
Junior

Odeslat příspěvekod aisicek 7. 12. 2005 09:29

Tak je to vzdy.Tusim to pise aj T-Mobile. Ked modem otocim na juh tak mam signal ledva -78db. Staci ho pootocit trocha na zapad a hned je signa -63db. Mimochodom T-Mobile rozposiela dopisy a ponuka externu antenu zdarma. Takze uz cakam kym pride :)
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod Tech 14. 12. 2005 17:23

Tak koukám , že tu sem moc lidí nepíše....
Tech
Junior

Odeslat příspěvekod aisicek 15. 12. 2005 11:20

Pretoze fakt nie je o com. Furt to chodi a rychlost je furt velmi dobra okolo 800-900kbit.
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod Enigman 18. 12. 2005 21:28

Mám teď na tři dny půjčený modem a zatím jsem se službou Internet 4G spokojen.

Lokalita: Praha 10 - Hostivař
Tarif: T-Mobile Internet 4G Premium
Signál: -51 dBm (s externí anténou i bez ní)
Download: 100 - 130 kB/s (testováno v Total Commanderu)
Upload: cca 25 kB/s (podle měřiče na mistral.cz)
Odezva: 70 - 100 ms na Seznam

Již přes měsíc a půl mi Český Telecom zřizuje ADSL. Příští týden bude opět volat na jejich zákaznickou linku, co s tím zřízením jako je. Jestli pro mě budou zase mít "příjemné" zprávy, tak objednávku asi zruším, samozřejmě zruším asi i pevnou linku a půjdu k T-Mobilu.
Enigman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Enigman 19. 12. 2005 02:35

Enigman píše:Signál: -51 dBm (s externí anténou i bez ní)n/quote]

Výše zmíněná hodnota signálu je nějaký blud. Nainstaloval jsem teď nejnovější verzi softwaru T-Mobile Communication Centre (2005-12-07) a ukazuje mi to signál s externí anténou -70 dBm, S/N 3 dB.

Jak jste na tom vy ostatní se signálem?
Enigman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza D. 19. 12. 2005 08:45

Mě spíš překvapuje, že je potřebná anténa. Vždyť měli dost času na pokrytí dost malého území (Prahy). :pozor2

Ale jisté je, že anténa může zlepšit příjem signálu, takže je svižnější. Stále ale myslím, že signál by v tomto stádiu neměl být problém, a jestli je, tak co to bude dělat ve zbytku republiky? :oboze

Honza D
Honza Dadák
Honza D.
Junior

Odeslat příspěvekod aisicek 19. 12. 2005 15:52

S tym db robi chaos nova verzia TCC. Alebo pred tym to bol chaos a teraz je to ok? Neviem. Ale pred tym sa tam parameter S/N nevyskytoval a uroven signalu bola vacsia. To ale nemeni nic na tom ze mi to stale funguje velmi dobre :-)
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod Enigman 19. 12. 2005 17:23

Honza D. píše:Mě spíš překvapuje, že je potřebná anténa.a/quote]
Externí anténa potřeba není. S ní je ale signál o cca 7 dBm lepší, takže proč ji nepoužít.

equote="aisicek"]S tym db robi chaos nova verzia TCC. Alebo pred tym to bol chaos a teraz je to ok?

Ta stará verze mi stále ukazovala signál -51 dBm. Nezáleželo na použití externí antény či jejím nasměrování. V nové verzi je vidět rozdíl mezi integrovanou anténou a externí. Také stačí anténu trochu otočit a už se to projeví na signálu. Konečně mohu lovit signál. ;-)
Enigman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aisicek 20. 12. 2005 14:07

U mna je to naopak. Ci antenu pripojim alebo nie, signal je furt rovnaky
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod Enigman 20. 12. 2005 15:24

Dneska vracím zapůjčený modem a anténu, takže snad jen malé shrnutí. Download se stále pohybuje nad 100 kB/s, odezva většinou pod 100 ms, i když dneska okolo cca 125 ms. V podstatě jen dvě věci mi na této službě vadí:

1) Neveřejná IP adresa:
MiKa píše:Je pouzit NAT = Network Address Translation, mas dynamicky pridelovanu neverejnou IP adresu z rozsahu 10.168.0.0/24 nebo 10.169.0.0/24 a NATem prekladanou na 62.141.25.0/24 nebo 62.141.24.0/24.

Citaci jsem si vypůjčil z diskuse pod článkem kurl=http://www.mobilmania.cz/Operatori/AR.asp?ARI=111195]Praktický test: jak sviští T-Mobile Internet 4G?4/url].

2) Podmínky služby:yquote]TMCZ si vyhrazuje právo zavést způsoby ochrany sítě a služeb spočívající v možnosti zamezení přístupu na určité servery sítě Internet. TMCZ má dále právo omezit vybrané přenosové protokoly, případně přistoupit k dalším úkonům, které mohou upravit využívání Služby některým Účastníkům z důvodu ochrany sítě.t/quote]

Celé znění podmínek je ke stažení na stránkách T-Mobilu (PDF, 75 kB).
Enigman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aisicek 20. 12. 2005 15:43

Co sa tyka verejnej IP tak mi poslali pred par tyzdnami toto:
---
zasilame Vam odpoved na e-mailovou zpravu ze dne 29. listopadu 2005.

Verejnou IP adresu momentalne k Internetu 4G nenabizime. Doporucujeme
prubezne sledovat aktualni informace o sluzbe na strance
http://t-mobile.cz/Web/Residential/Tari ... /Internet4
G.aspx.

S pozdravem a pranim prijemneho dne
---
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod Enigman 20. 12. 2005 17:12

Když nad tím tak přemýšlím, tak více mi vadí asi ta neveřejná IP adresa. Kdyby poskytovali i veřejnou, tak bych do toho šel hned. Přeci jen ty podmínky FUP jsou dané hned od začátku jasně, takže by to T-Mobile nemusel nějak razantně omezovat kvůli "sosačům".
Enigman
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka