CDMA vs. 4G

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod aisicek 20. 12. 2005 17:17

Ako poznam T-Mobile tak ked sa 4G rozsiri aj mimo prahu tak zavedu aj verejnu IP.Samozrejme za masnu cenu aktivacie ako je to u GPRS :(
Athlon X2 5000+, 8GB DDR2 A-data, MB Asus M3A78-T, Radeon 3870, Asus D2X sound, Raptor 74GB, WD 500GB, WD 1TB, Logitech G5, Logitech G15, QuickCam Sphere MP, Samsung 2343B 2048x1150 DVI, Windows 7 x64
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod Enigman 20. 12. 2005 19:40

Kdyby byla jen ta aktivace, tak by se to snad ještě skouslo... Jinak těď jsem jim také ohledně veřejné IP adresy psal, tak jsem zvědavý na odpověď. Musíme je trošku prudit, aby s ní pohli. ;-)
Enigman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Enigman 25. 12. 2005 19:16

Dozvěděl jsem se teď docela zajímavou informaci:
Zmena z tarifu Internet 4G Standard na Internet 4G Premium a naopak je mozna kdykoliv v prubehu trvani smlouvy, i kdyz je na dobu urcitou. Zmena je mozna 1x za zuctovaci obdobi a neni zpoplatnena. Novy tarif si muzete nastavit napr. na http://www.t-zones.cz v Muj T-Mobile, pokud jste zaregistrovan, nebo na Zakaznickem centru na cisle 4603 (ze site T-Mobile).

Odpověď ohledně veřejné adresy:
equote]Verejnou IP adresu u sluzby Internet 4G nenabizime. V soucasne dobe nemame bohuzel blizsi informace o pripadnem zavedeni teto sluzby. Aktualni informace naleznete na http://t-mobile.cz/Web/Residential/TarifySluzby/DatoveSluzby/Internet4G.aspx.
Enigman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r.rewer 11. 1. 2006 01:28

Take jsem si poridil 4G T-Mobil Premium(dotovany 12 mes.). Zapujcil jsem si modem vse fungovolo jen signal nic moc ale bez vypadku a rychlost dostatecna 400kb/s informacni SMS potvrdila pokryti signalem mapa pokryti take pri koupi jsem dostal externi antenu na vylepseni signalu vse jsem nainstaloval a spustil a ouha i s externi antenou rychlost podle merice 18kb/s velice caste vypadky za dva dny signal vypadl uplne pri oznameni problemu na lince operatora mi bylo zdeleno ze se jedna o lokalmi vypadek site sila signalu -113dBm informacni SMS stale potvrzovala pokryti signalem 4G po 4 dnech bez signalu se ozval technik od T-Mobilu chybu odstranily ale problem se signalem a castymi vypadky musim pocitat cele odpoledne vse fungovalo 400kb/s bez vypadku ve 23:30 presne konec signalu druhy den oznameni problemu na lince operatora rekli mi ze jde o lokalni vypadek site (ale to uz se opakuju ) ujisteni jeste dnes se ozve technicke oddeleni jeste dnes bude vypadek odstranen jiz se nikdo ani signal neozval dalsi den primo v prodejne T-Mobilu ve stejne ulici kde se pripojuji mi bylo zdeleno ze se jedna o problem s BTS v teto ulici (blizko Vaclavskeho namesti Praha 1) signal neni , byl jsem odeslan do centra T-Mobilu k osobnimu projednani moznosti odstoupeni od smlouvy tuto moznost mi v prodejne sami nabidly (coz bych uvital jelikoz nervy mam jen jedny trpelivost taky a T-mobil je velka firma) tam jsem se setkal s takovou aroganci a diletantstvim jako malo kde po zdeleni meho problemu a informaci jak od technickeho oddeleni tak z porodejny mi po 45min cekani mi slecna rekla doslova"No celou dobu co jste tu cekal jsem se snazila spojit s tecnickym centrem a dovolat se do prodejny ani jedno se mi nepodarilo (divne u telekomunikacni spolecnosti ) nemohu si overit vase tvrzeni to je vse co vam k tomu mohu rict brzy se vam nekdo ozve "na otazku "do kdy to muze byt" odpoved "brzy to je vse co vam k tomu muzu rict" po navratu domu bezel internet na rychlosti 8kb/s vypadky 7x za 4hod.kvalita 103dBm takze signal mam (za 1189,-mesicne docela dobry) a narok ne odstoupeni od smlouvy uz nemam protoze v dodatecnych podminkach smlouvy na 4G internet se pise zhruba toto duvod k odstopeni neni ani nemoznost pripojeni do site v miste pokryti signelem . Varovani pro vsechny na pujcene sim karte vse funguje dobre na vasi koupene uz nemusi a nebo ne na dlouho (lokalni vypadek site atd.) doufam ze se to nikomu nestane me se to vsak stalo rok musim platit pausal za nic (15000,- za rok nastve) a T- mobil na vas udela dlouhy nos :cry:
o techto problemech v T-Mobilu vedi proto to v te smlouve maji kdyby verili ze jejich produkt je kvalitny a spolehlivy tak to tam mit nebudoutekze realne nebezpeci tady je pro vsechny informacni SMS potvrdila pokryti i v momentekdy meric kvality signalu -113dBm i technik od T-Mobilu potvrdil ze signel nemam
ZA POMOC A RADU PREDEM DEKUJI
r.rewer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aisicek 11. 1. 2006 11:41

Holt to je dost casty pristup. Ja som si uz na to zvykol. Ale mam par rad:
1. skus nepouzit externu antenu (u mna doma s ext antenou mam horsi signal ako s integrovanou)
2. nedavaj to len k oknu (u mna doma je najlepsi signal priblizne v strede miestnosti vo vyske asi 1,5m)

Takto sa moze stat ze sa pripojis na vzdialenejsiu BTS a budes mat signal. Ak chces aj tak pouzit ext, antenu tak prekontroluj pripojenie externej anteny. Ten konektor na modeme stoji totiz za prd.
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod spam 11. 1. 2006 12:13

Svoji zkusenost s T-Mobile 4G jsem dal do fora s problemy. Myslim, ze tohle forum je o necem jinem :wink:
Viz http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=15958&start=15
s.
spam
Junior

Odeslat příspěvekod Zekon 11. 1. 2006 12:43

aisicek píše:Napisem to takto: za 1200Kc mam slusne rychly net s prijatelnym pingom. A k tomu mam GPRS/EDGE, ktore hojne vyuzivam ked cestujem. A v pripade nudze mam WiFI ktore nema FUP a je len v hoteloch a u predajni ale ked surne potrebujem rychly net tak je to ok.

Taky přemýšlím o 4G. Dokonce mám možnost i WiFi, HotSpot t-mobile doma zachytím (cca 300m vzdušnou čarou).
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod frouzman 12. 1. 2006 10:28

plně souhlasím s aisickem....po instalování ext. antény a hledání nejsilnějšího signálu jsem dosahoval horších výsledků než bez ní.Ta krabice je pro mě nepoužitelná.Naštěstí nemám takové zkušenosti jako r.rewer a musím říct,že ti to nezavidím.Za takové peníze připojení horší než GPRS je k pláči.Prošel jsem připojení jak GPRS tak EDGE a tak teď jsem opravdu (zatím) spokojen.Ten ping by mohl být ještě o kapánek menší,ale to bych zase chtěl moc.Teď jsem na hodnotách mezi 80-150ms.
''I believe in myself'' Intel Celeron D350 3.20GHz,Motherboard Asus P4S800D-X,HDD 2x80GB,1GB ram,NVIDIA GeForce NX6200Ax with AGP8X 256MB,C-Media PCI Audio Device
frouzman
Junior

Odeslat příspěvekod spam 12. 1. 2006 12:01

To frouzman: to vam muzu pouze zavidet. Bylo by mozne napsat kde se to deje? At je pro ostatni prehled.
Moje zkusenost: Praha 5 Stodulky (u Carrefouru) - je treba externi antena, jinak neni mozne dosahnout ani poloviny slibovanych rychlosti a ping je taky spatny.
Az budu doma, muzu dat presnejsi mereni.
s.
spam
Junior

Odeslat příspěvekod aisicek 12. 1. 2006 13:39

Deje sa to v Prahe na Vytoni :D
Btw mas signal -103db? To v podstate znamena ze nemas signal.Teda to mi ukazuje TMCC kym hlada siet.
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod spam 12. 1. 2006 13:53

Dnes vecer se to chystam vyzkouset a dle Vasich rad a informaci (za ktere dekuji) se to pokusim nejak rozchodit. Kadzopadne jeste jeden dotaz - kterym smerem miri ta smerova antena v modemu?
Diky.
s.
spam
Junior

Odeslat příspěvekod Honza D. 12. 1. 2006 19:51

Tak to je asi tak co se k tomu dá říci. Upřímnou soustrast. Sám T-mobile používám, jsem spokojený, ale pro data jsem si netroufl na T-Mobile a zkusil jsem CDMA. A nato, že mám 512 kbit, jsem maximálně spokojený a myslím, že jsem vsadit dobře.

T-Mobile prostě zažívá stejné problémy jako kdysi Eurotel s CDMA, ale Eurotel je v tuto chvíli o deset délek dál.

Honza
Honza Dadák
Honza D.
Junior

Odeslat příspěvekod Beník 20. 1. 2006 17:24

Od listopadu co mám 4G žádná změna.Někdy opoledne občas načítá pomaleji web,ale to nemusí být přenosem, spíš zatížením adresy.Jinak doporučuji zapojení přes LAN.Usb má tendenci se občas seknout.Pozor na konektor ext.antény v modemu.Špatně drží občas chce domáčknout (-3 až-8dB). Trochu jsem experimentoval ze vzdálenosí od vysilače.Příjem at drží asi až do -100dB, odesílání dat ale jde se vzdáleností docela rychle dolů.U odezvy si nejsem jistej.
Jinak PZ Kosoř síla signálu -71 až -79, příjem dat 0,8-1Mb ping 85-180
spíš ale v dolní třetině,odesílání dat max 100kb. To je dané asi vzdáleností od vysílače.Jinak SMS:4G je nedostupné.
Beník
Junior

Odeslat příspěvekod Martas06 21. 1. 2006 00:29

No,ja se ptal u T-Mobile,ze bych jako mel zajem o 4G se smlouvou na dobu neurcitou (nechci se vazat) a jakozto vlastnik 3G SEK600i se tesil jak si budu uzivat.......no slecna me zklamala odpovedi,ze 4G je sice siti TRETI GENERACE(UMTS) ale funguje jen se specialnim modemem,s telefonem ne,a ze to maj v planu pozdeji podle zajmu upravit i pro mobily.........radsi to zkusim u ET,ten s timhle problem nema.

Kdyz budu chtit modem za "KORUNU" musim se T-Mobilu "upsat" snad na 24mesicu,jinak stoji modem sileny prachy.

Zaverem,az budu chtit prejit na 3G,budu vyuzivat sluzeb ET,k cemu by mi ten 3G telefon jinak byl?
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Enigman 22. 1. 2006 14:42

Martas06 píše:Kdyz budu chtit modem za "KORUNU" musim se T-Mobilu "upsat" snad na 24mesicu,jinak stoji modem sileny prachy.

Úpis je na jeden rok. Připadá Ti 2.899 Kč za modem pro Internet 4G šílené prachy? Skoro 10 tisíc za CDMA modem Ti přijde pak jak?
Enigman
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka