DEFINITIVNÍ FUP - DŮVOD KE ZMĚNĚ ISP - PODVOD TISÍCILETÍ

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod djdkdave 26. 5. 2005 12:34

Jede vam nekomu inetove radio? me se ted jen seka (pri 64 kbps kvalite, coz je minimalni kvalita pro snesitelny poslech!!), Ja bych chtel potkat toho piiiiiiiiiiiiip reditele eurotelu a rucne mu vysvetlit, co si o tom omezeni myslim!!! Tohle snad vazne neni mozny!!! No a potvrzuji omezeni http na maximalne 35 - 40 KB/s (pres to se neprevalim a pritom jeste predevcirem mi to jelo 60 - 80KB/s) necht se jdou bodnout.
djdkdave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honya 26. 5. 2005 14:49

Přesně tak ty sráčové omezili už i HTTP , debilové vymatlaný !!!
Honya
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod teXter 26. 5. 2005 17:44

Potvrzuji omezení rychlosti http protokolu. Před osmou ranní se download pohyboval kolem 70-100kB/s. Odbila osmá a dl pomalu klesl na max. 35kB/s. Bohužel i s tím jsem zaznamenal razantně zpomalené načítání stránek (především odezvu), některé servery musím popohnat vícekrát, aby vůbec došlo ke spojení. Děkuji ET, ještě něco přihodíš?
teXter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Railbot 26. 5. 2005 22:16

Znovu utazeny kohoutek...se divim, ze ET jeste nepretrh zavit...
CDMA - více ze života! :D
Railbot
Junior

Odeslat příspěvekod Railbot 27. 5. 2005 07:22

Takze...FUP opravdu funguje od 08:00 do 00:00. A i tak mam pocit, ze v tomto case je rychlost stahovani na HTTP omezena. A skutecne na 30kB/s pres den. Od 08:00 se to pres 32kB/s nehne :(
Railbot
Junior

Odeslat příspěvekod Ovo 27. 5. 2005 08:07

Teď nejsem v dosahu CDMA, tak nevím, jestli to je tak tragické, jak píšete. Ale pokud je to rychlostně opravdu na úrovni EDGE, tak já už nemám o čem přemýšlet.
Stejně potřebuji nový telefon, tak tedy bude s EGPRS, budu tahat o jednu krabičku s drátama, adaptérem a půlmetrovou anténou trčící z batohu méně.
A je mi to opravdu líto, fungovalo to (minulý čas) suprově. O těch pár stokorun nejde. Ale s tímto novým omezením se rychlostně CDMA dostalo do oblasti, kde už mobilní konkurenci v přijatelné míře má. A myslím, že ona konkurence ani nemá tak složité algoritmy omezování na ftp, streamy a p2p. Opravte mě, pokud se pletu.
Moje krátká epizodní spolupráce se sebejistým operátorem hazardujícím se svou pověstí začíná mít viditelný konec. Konec tvoření programů na restarty po 30MB. A to jsem opravdu dlouho patřil mezi relativně velmi spokojené uřivatele.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod cinique 27. 5. 2005 11:12

Clovek by rekl, ze kdyz omezuji vsechny FUPem, mel by internet jet v ramci tohoto omezeni dobre. Jak je potom mozne, ze se prave snazim neco stahovat z http a jede mi to rychlosti 12kB/s? Nemel by FUP prave tomuto zabranit?
Podotykam, ze jsem jinak nic nestahovala, takze zadne pripadne limity nemohu mit vycerpany. Proste potrebuji stahnout osmimegovy soubor z http a budu na to cekat 1/4 hodiny.
Kdyz podobne situace nastaly drive, prisuzovala jsem to tomu, ze v mem okoli prilis mnoho lidi prilis mnoho stahuje a proto na me nezbyly kapacity. Nyni ale nikdo v mem okoli diky FUP mnoho stahovat nemuze. Tak kde ty kapacity jsou?
cinique
Junior

Odeslat příspěvekod Honya 27. 5. 2005 11:39

I blbou DTB musím stahovat dlouho :evil:
Místo FUPů má ET koupit HW a ne dělat tohle !!!
Honya
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 27. 5. 2005 13:07

_-0-_ píše:Nechci spořit stran paušálů, ale Slyším Vás (Je-li to paušál, kde mi za 10 Kč měsíčně udržují vybrané číslo + tuším 5+25 minut) a Dohoda s Oskarem (Je li to za cca 600 - nevím přesně - platím víc - 200+100 minut) se nezměnily....0/quote]
Dovol abych ti osvěžil paměť. Ceny SMSek (a dalších služeb) se u Dohody a Slyším Vás měnily k 14.09.2001, možná máš spoustu paušálů, ale koupených později. Informace o zdražení SMSek najdeš rurl=http://www.mobilmania.cz/Operatori/AR.asp?ARI=100737]tady[/url] nebo přímo na webu Oskara a to ourl=http://oskar.cz/about_oskar/viewnews_cz.php3?id=73]zde[/url]. Komu se tato změna nezamlouvala (komu by se zamlouvala, že?) tak mohl Dohodu vypovědět bez sakncí a to do 15 dní ode dne, kdy vstoupily změny v platnost - do 29.09.2001.
dejv

quote="_-0-_"]To je ale jen ukázka toho, že během smluvního vztahu NENÍ MOŽNÉ MĚNIT RETROAKTIVNĚ A JEDNOSTRANNĚ SMLUVNÍ PODMÍNKY. Proto nemohou být závazné NOVÉ "Všeobecné podmínky" pro ty, kteří uzavřeli smlouvu za starých.l/quote]

Podmínky operátor změnit může, pokud se to dotýká zákazníka, tak ten má právo smlouvu vypovědět.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cinique 27. 5. 2005 13:54

Ohledne toho Oskara ma dejvidek pravdu. Poridila jsem si Slysim Vas hned jak se objevil (ted lituji, ze jsem si jich neporidla vic) a na tuto zmenu ceny SMS si pamatuju. Docela me to tehdy nastvalo, ale i pres tuto zmenu to byl stale siroko daleko nejlepsi tarif, takze jsem si ho nechala. A na Oskarka nedam dopustit. To je asi jedinej operator u nas, kterej vi, jak se chovat. A asi opravdu jedina sluzba, se kterou jsem naprosto spokojena. Proste presnej opak eurotelu.

Nicmene jsem se sem puvodne prisla podelit o jiny poznatek...

Pred hodinou jsem pustila (sla jsem na obed) DC a do teto chvile mi to stahuje kolisavou rychlosti 20 - 35 kB/s. Prumer odhaduji tak na 24. Coz neni nic moc, ale stale je to vic, nez tech 5 vcera. Navic jsem za tuhle hodinu stahla asi 90MB a nedoslo k zadnemu zpomaleni. Takze to momentalne vypada, ze FUP, ktery omezoval po urcitem mnozstvi stazenych dat za hodinu, je vypnut.
cinique
Junior

Odeslat příspěvekod cinique 27. 5. 2005 14:11

dejvidek píše:
_-0-_ píše:To je ale jen ukázka toho, že během smluvního vztahu NENÍ MOŽNÉ MĚNIT RETROAKTIVNĚ A JEDNOSTRANNĚ SMLUVNÍ PODMÍNKY. Proto nemohou být závazné NOVÉ "Všeobecné podmínky" pro ty, kteří uzavřeli smlouvu za starých.l/quote]
Podmínky operátor změnit může, pokud se to dotýká zákazníka, tak ten má kb]právoo/b] smlouvu vypovědět.
dejvj/quote]

A ony si tyto dve strany ve smlouve nejsou rovny? Pokud by si rovny byly (a ja myslim, ze by mely), tak bych i ja mohla oznamit eurotelu, ze menim podminky smlouvy, konkretne cenu sluzeb, a ze od ted budu platit jen 100Kc mesicne. Pokud se tato zmena eurotelu dotkne, tak necht ma 15 dnu na to, aby od smlouvy odstoupil.
cinique
Junior

Odeslat příspěvekod Ovo 27. 5. 2005 19:16

to cinique
Někdo to kdysi rozebíral na starém fóru po právní stránce a zásadně rozdělil kupující na podnikatele - na ty platí obchodní zákoník - a na koncové spotřebitele - a na ty platí zákon na ochranu spotřebitele. Pro obchodní zákoník plus minus platí co je psáno, to je dáno, u spotřebitele je to prý jinak, tam může dojít oklamání spotřebitele nepravdivou reklamou a dodání nekvalitní služby nesplňující nějaká obecně přijatelná kriteria. Tedy pokud máš službu jako podnikatel, máš šance jen odstoupit od smlouvy ze zákonného důvodu, který může být a je vtomto případě upraven smlouvou.
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod cinique 28. 5. 2005 01:54

Ano, ja mam tuto sluzbu jako podnikatel. Ale ja tu reagovala na dejvidka. Podle toho, co on tu rikal - a ma zivotni praxe to potvrzuje - plati, ze eurotel si muze ve smlouve, kterou jsem s nim podepsala, kdykoliv cokoliv zmenit. Pricemz ja mam potom moznost od smlouvy odstoupit, pokud se mi ta zmena nelibi.

A ja jsem chtela vedet, jak je to mozny. Jak to, ze 2 pravni subjekty jsou ve smluvnim vztahu, jehoz parametry muze jeden ze subjektu kdykoliv menit, zatimco druhy subjekt nema narok menit nic a jedinym jeho pravem je v pripade nepriznivych zmen od smlouvy odstoupit...?

To prece neni normalni, aby oboustranne podepsana smlouva byla zavazna jen pro jednoho a ten druhej by si ji menil podle potreby...
..................> líp už bylo <...................
cinique
Junior

Odeslat příspěvekod Railbot 28. 5. 2005 08:15

Odpoved je jednoducha - vse ja zakotveno ve smlouve. A to je vsechno. Tam je uvedeno, ze ET si muze menit podminky/omezovat sluzby jak se mu zlibi a ty s tim nic neudelas. A odstoupit bez sankci muzes jeste jen v nekterych pripadech.
Super, ze jo? :D
Railbot
Junior

Odeslat příspěvekod Ovo 28. 5. 2005 19:51

Ta smlouva je absurdní v tom, že odkazuje na dokument, který vlastní jedna ze smluvních stran. Přitom platí jeho aktuální znění, a nikoliv znění při podpisu smlouvy. Oznámení o tom, že se dokument změnil (a potažmo tedy i smlouva), majitel dokumentu řeší tak, že si ho vylepí v prodejně a nenamáhá se to ani oznámit druhé straně.
Sám jsem si kdysi přišel do prodejny koupit přpojení k internetu cestou z práce a nečekal jsem zádrhel ve formě mnohostránkového dokumentu. To se nedá prostudovat v prodejně (stejně bych to nechápal), a navíc v té době CDMA fungovalo skvěle.
Nemyslím si, že přístup ET je z pohledu zákona legální, to by ty naše zákony stály úplně za h.... Problém je v tom, že ET má právní přesilu (všichni jim na právníky přispíváme, že?) a drobné pokusy o napadení snlouvy s přehledem likviduje s arogancí sobě vlastní.
Takže závěr je: smluvní strany si jsou rovny,pokud Eurotel neřekne jinak.
Ovo
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka