DEFINITIVNÍ FUP - DŮVOD KE ZMĚNĚ ISP - PODVOD TISÍCILETÍ

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dejvidek 29. 5. 2005 11:30

Ovo píše:Nemyslím si, že přístup ET je z pohledu zákona legální...l/quote]

Zbožňuju tyhle řeči o tom, jak mají klamavou reklamu, jak porušují zákony jak je všechno a u všech podvod a jak nám nezbejvá než jen platit a platit a dívat se jak se zákony porušují. Genialita sama.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod _-0-_ 29. 5. 2005 19:28

dejvidek píše:
Ovo píše:Nemyslím si, že přístup ET je z pohledu zákona legální...l/quote]
Zbožňuju tyhle řeči o tom, jak mají klamavou reklamu, jak porušují zákony jak je všechno a u všech podvod a jak nám nezbejvá než jen platit a platit a dívat se jak se zákony porušují. Genialita sama.
dejvi/quote]

Dovoluji si to citovat celé. Proč? Protože bych chtěl pochopit, co vede "moderátora" k tomu, aby umisťoval svoje příspěvky, které mají NULOVOU informační hodnotu (vyjadřují jen postoj, nikolv fakta), nesouvisejí s tematem threadu a navíc svědčí o tom, že se moderátor neobtěžoval zjistit, jak se vyvíjela celá causa s CDMA - natož aby jí porozuměl.

Už mě opravdu unavuje dokolečka opakovat, proč se připojení cítí poškozeni (nehledě k tomu, že to do tohoto threadu vůbec nepatří).

Několik dalších vlastností FUP_4s ohledem na DC: Na HTTP portu NEjsou selektovány packety podle obsahu, nebo pokud ano, tak podle jiného algoritmu. Pokud přesvědčíte active na druhé straně, aby si nastavil v settings port 80, tak můžete stahovat bez omezení. resp. jste limitování stejně, jako je limitovaný provoz HTTP (oněch cca 256 kbps).

Nabízejí se některé další úvahy...

Piště sem prosím zkušenosti s vlastnostmi FUP_4 (byť i takové, že u Vás není uplatněna + region).
*** DON`T PANIC! ***

--> EFnet #cdma.cz <--
_-0-_
Junior

Odeslat příspěvekod CZ_Darklord 29. 5. 2005 20:35

FUP se u me projevuje jak bylo popsano. Jen u DC se mi jednou stalo, ze jeden DL jel 5 kb (a ostatni se delily o 5 z FUPu) predpokladam rychlost zdroje. Moje norm rychlost je tak 400 kbps, s DL managerem max stahovani 100 kB - v dobe bez omezeni a z nej serveru...)

Jeste dotaz - da se v DC zjistit, na kterym portu prave kterej soubor stahuju? resp. odesilam?

Upload neomezen - u me soucet kolem 20 kB
CZ_Darklord
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _-0-_ 29. 5. 2005 21:03

Můžete si např. si stáhnout NetLimiter http://www.netlimiter.com/

Nainstalovat a spustit, pod ikonou Vašeho Clienta najdete příslušné IP a porty (doufám, že mě nešálí paměť a NetLimiter ukazuje kromě IP i porty - používám dlouho jiný pgm).

NetLimiter musíte spustit až po Strongu, aby nebyl detekován...

Nestahujte si alpha ver. NetLimiteu 2! (Velmi problematický, nestabilní, konfliktní ještě více, nežli jeho předchůdce a navíc ještě před 3. týdny neobsahoval uninstall file.)

Způsobů, jak zjistit porty, na kterých komunikujete (a IP) je mnoho, ale tento mi přijde nejjednodušší, nehledě k tomu, že zjistíte, jak je výhodné limitovat upload - zrychlíte tím dramaticky download. O použití NetLimiteru je více na http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=164 .

Neomezený upload je také zajímavá věc, ještě jsem se nesetkal se zmínkou o jeho limitaci (Podotýkám, že vytěžuje na "poslední míli" zhruba o řád více, nežli číselně srovnatelný download).

To all: Je mezi Vámi někdo, kdo je připojen v místě BEZ FUP_4?
*** DON`T PANIC! ***

--> EFnet #cdma.cz <--
_-0-_
Junior

Odeslat příspěvekod cinique 29. 5. 2005 21:46

_-0-_ píše:Můžete si např. si stáhnout NetLimiter http://www.netlimiter.com/
Nainstalovat a spustit, pod ikonou Vašeho Clienta najdete příslušné IP a portyP/quote]

Pod ikonkou clienta najdete prislusne IP. Porty ne. Nicmene porty najdete v INFO casti netlimitera. (pravym tlacitkem na radku s IP a v menu "show info") Tam naleznete podrobne informace o danem connection. Vcetne WhoIs, Trace a Ping.

Netlimiter je mocny nastroj, proto jsem za nej vzdy bojovala, ackoliv na limitovani jej nepouzivam.

to _-0-_: Myslim, ze omezena nejsem. Momentalne nic nestahuji. Jen jsem to ted kvuli Vam zkusila a z DC mi jede download kolem 25kB/s. A rozhodne to nejede vsechno pres port 80. Jede to pres porty 6666, 411, 7778, 888 atd...

cinique (Ostrava centrum)
..................> líp už bylo <...................
cinique
Junior

Odeslat příspěvekod Railbot 29. 5. 2005 22:38

Ja uz nevim co je omezeni a co pretizeni site. Ale jelikoz jeste pred dvema tydny mi CDMA jelo obcas i kolem 100kB/s z HTTP a nyni se couram u 10kB/s, tak mam vysoke a zrejme pravdive tuseni, ze je to omezeni.
Z HTTP jedu 5-20kB/s, vic uz z toho nevymacknu. Otevirat najednou vic jak dve stranky je des a hruza...to se proste neda. A neco pri tom stahovat? Nemyslitelne. Z FTP mi to frci nadherne 5kB/s, opravdu paradni.
Uz jsem zcela rezignoval na jakoukoli snahu neco odnekud stahovat, cimz zrejme potesim ET, ale ja uz na to nemam nervy. Tahat 200MB celou noc je skutecne trochu silny kafe.
CDMA - více ze života! :D
Railbot
Junior

Odeslat příspěvekod Mik3 30. 5. 2005 07:39

"Neomezený upload je také zajímavá věc, ještě jsem se nesetkal se zmínkou o jeho limitaci (Podotýkám, že vytěžuje na "poslední míli" zhruba o řád více, nežli číselně srovnatelný download)."

Přesně !!!! tohle neni otom že by jejich sít nestihala ale o nenažranosti!!!! ET chce co nejmíň zpaplatit za traffic.[b]
jinak stale se mluví o tom že by se to mělo medializovat - tak proč ne chned server http://www.mobimania.cz ????
Pánové z mobilmanie co takhle se trošku podivat na podvod jménem CDMA ?
CDMA - Méně ze života!!!
Mik3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Railbot 30. 5. 2005 08:41

Jisteze to neni tim, ze by sit ET nestihala a nepobirala. Ta ma hodne velkou kapacitu a v soucasny dobe je vyuzivana snad ani ne z poloviny. ET zkratka utahuje kohoutky jak jen to jde, aby pokud mozno nemusel platit vic nez je naprosto nezbytne nutne.
Chtel bych videt ten fofr, kdyby vsechny ty FUP sli do ****** a ET uvolnil veskerou kapacitu site. To by mi ten modem ulitnul jakej by to byl fofr!
Railbot
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 30. 5. 2005 09:43

_-0-_ píše:Dovoluji si to citovat celé. Proč? Protože bych chtěl pochopit, co vede "moderátora" k tomu, aby umisťoval svoje příspěvky, které mají NULOVOU informační hodnotu (vyjadřují jen postoj, nikolv fakta), nesouvisejí s tematem threadu a navíc svědčí o tom, že se moderátor neobtěžoval zjistit, jak se vyvíjela celá causa s CDMA - natož aby jí porozuměl. /quote]

Proč sem napsal to co sem napsal? No asi si bláhově myslím, že se autoři příspěvků ve kterých nadávají na CDMA zamyslí a budou spíš hledat východisko než tu zahlcovat diskuse plky o zlodějích, podvodech, okradení a tak dále.
Jsou lidé, kteří jsou nespokojení a nějak situaci řeší- žaloba, diskuse nad FUP a "jak na ní" (to třeba ty) a pak jsou nespokojenci, kteří tu budou den co den nadávat a říkat neustále to samé - tím ale nic nevyřeší.
Co se týče FPU tak sem změnu nějak nezaznamenal, je tedy fakt že mi na to neběží žádný p2p klient takže můj traffic není v řádech GB za den.
dejv
Naposledy upravil dejvidek dne 30. 5. 2005 18:10, celkově upraveno 1
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod _-0-_ 30. 5. 2005 09:53

cinique píše:Myslim, ze omezena nejsem...z DC mi jede download kolem 25kB/s. A rozhodne to nejede vsechno pres port 80. Jede to pres porty 6666, 411, 7778, 888 atd..
Děkuji...

Z citace a několika dalších zmínek na netu ( http://www.cdma.cz/diskuze.php?vlakno=61609 http://www.cdma.cz/diskuze.php?vlakno=61587 ) plyne, že denní (místně i noční) limitace celkové rychlosti, stejně jako účinné blokování P2P přes den, jsou další pokusy Eurotelu v různých oblastech - nikoliv tedy plošně použitá FUP_4.

Člověk - "nestahovač", který je se mnou na stejném clusteru, omezen je (stejně, jako já). Pravděpodobně tedy nejsou omezováni abonenti individuelně, ale minimálně na úrovni clusteru.

Zpravděpodobnit, nebo znevěrohodnit by to mohl někdo, kdo využívá CDMA jako mobilní připojení (srovnáním vlastností v několika místech).

Takže se v zásadě nic nemění - stále jsme pokusnými králíky, kteří platí za to, že je na nich experimentováno a Eurotel může nadále směle tvrdit, že testuje optimální a spravedlivé nastavení FUP (již skoro rok). Jinými slovy to neuzná jako důvod výpovědi smlouvy pro porušení smluvních podmínek, které způsobil...

Zkuste prosím napsat zmínky o tom, zdali (a pokud ano, tak jak) jste limitování - včetně oblasti... Napíše sem někdo, jestli mu funguje při omezení Ares/Warez a ve fórech zmiňovaný BitComet 0.58 při nastavení listeningu na neblokovaném portu? Mně ne...

(Jsem na severozápadě Prahy)
*** DON`T PANIC! ***

--> EFnet #cdma.cz <--
_-0-_
Junior

Odeslat příspěvekod Ovo 30. 5. 2005 11:02

to Dejvidek
Nejdříve jsem nechtěl ani reagovat, překvapilo mě totéž co -0-. Dejvidek v pozici moderátora by neměl tolik razit vlastní osobní pocity na tomto fóru; netvrdím, že jsou dobré či špatné, ale moderátor to dělat nemá. A pokud ano, tak s rozvahou.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Junior

Odeslat příspěvekod CZ_Darklord 30. 5. 2005 16:41

Opět mi se mi na DC stalo, ze mi jeden DL jeden zdroj jede 15 kB - nic slavnyho, kdyby ostni nejely tak 1kB...

nat-limiter chce rebot, takze jeste nemuzu rici port...

pomaha v Strongu nastaveny maly buffer pro odesilani? A jak limitace UPloadu zvysi vykon?

A jeste jedna vec - jak u Stronga funguje webserver? Ma jeho zapnuti nejaky vyznam (pro CDMA)?
CZ_Darklord
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cinique 30. 5. 2005 23:43

to CZ_Darklord

Port by se dal zjistit urcite i z firewallu - nepredpokladam, ze bys na svym PC zadny firewall nemel ;-)

Maly buffer pro odesilani urcite nic nezkazi, ale rekla bych, ze pri takto nizkych rychlostech uploadu, jakych se da s CDMA dosahnout, nebude mit valny vyznam. Ja ho ale kazdopadne zapnuty mam.

Limitace uploadu vykon zvysi proto, protoze CDMA je udelano tak, ze jakmile tecou data ven (cim vic, tim hur) brzdi se tim tok dat dovnitr. Takze pokud by nebyly FUPy a byla volna linka a nebyl zadny upload, mohl bys stahovat treba 100kB/s. Se vzrustajicim uploadem by rychlost downloadu klesala. Pri plne vytizenem uploadu by rychlost downloadu mohla klesnout i na desetinu puvodni rychlosti. Pri plne vytizenem uploadu se take obcas stavalo, ze doslo k padu spojeni. A nekteri uzivatele hlasili pri vetsim uploadu i vetsi zahrivani modemu.

Webserver u CDMA zadny vyznam nema. Webserver slouzi k tomu, abys mohl doma na svem PC pustit stronga a treba z prace ho dalkove pres net ovladat. Toto je ale podle me mozne jen u spojeni Active. Takze pres cdma to asi fungovat nebude. Nezkousela jsem - nemam moznost - a nakonec me tato funkce ani nezajima. ;-)
..................> líp už bylo <...................
cinique
Junior

Odeslat příspěvekod Railbot 31. 5. 2005 09:20

Tak jak vam to dnes komu jede? U me zmizela FUP na HTTP a jedu neomezene uz nekoliko hodin...
Railbot
Junior

Odeslat příspěvekod Mik3 31. 5. 2005 09:39

Railbot píše:Tak jak vam to dnes komu jede? U me zmizela FUP na HTTP a jedu neomezene uz nekoliko hodin...
hmm no u mě omezeno naprosto vše (mam staženo 270GB za 68 dní - to jde ne?
CDMA - Méně ze života!!!
Mik3
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka