Padání modemu Siemens ES75

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod speedluk 28. 11. 2005 12:52

Zdravím, používám pro připojení k internetu modem Siemens ES75.
Mám neustálé problémy, že se modem zasekává ( přestane blikat ledka ).Při stahování tento problém nenastává, jen při normálním surfování.Nevíte jak na to?Chci něco zkusit než to půjdu reklamovat.
P.S. T-Mobile uvádání na svých stránkách hmotnost vč.baterie???( tento modem má nějakou vestavěnou baterii?Díky
speedluk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod serzino 28. 11. 2005 13:01

Nemam sice modem Siemens ,ale Zadakom ,ale mal som ten isty problem.Neskor som zistil,ze staci vo vlasnostiach modemu vypnut hardwarove urychlovanie.Skus mozno mas tam aj ty chybu.
serzino
Junior

Odeslat příspěvekod fany 28. 11. 2005 13:23

Tento modem je vysoce stabilní. Spíš nejdříve hledej problém v počítači než půjdeš reklamovat. Nenapsal jsi jestli ho máš připojený přes com nebo usb. Modem žádnou baterii nemá, pouze vnější zdroj. Pokud ho máš připojený přes usb, hledal bych nejdříve problém tady.
N720,N440,N540,N550,N640,N650,N2110,N2116,T10,N3310,T18,C25,N7650,P910i,
fany
Junior

Odeslat příspěvekod speedluk 28. 11. 2005 13:40

Díky.Mám ho připojený přes USB.To není špatný nápad, zkusím jiný kabel.
speedluk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod speedluk 28. 11. 2005 23:13

Ahoj, tak jsem zkusil jiný USB kabel ( z foťáku ), vypnul jsem hardwarové urychlování ve vlastnostech modemu a stále nic.Při stahování souboru by modem vydržel být připojen snad měsíc v jednom kuse.Ovšem pokud jen surfuju, tak po chvíly přestane reagovat.Nenapadá Vás ještě něco čím by to mohlo být?
speedluk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fany 29. 11. 2005 10:15

Tak máš ještě tyto možnosti dřív než půjdeš modem reklamovat.
1.Vyzkoušej to na jiné pece, 2. vyzkoušej připojení přes com. víc už mně nenapadá. Dej vědět jak jsi dopadl.
N720,N440,N540,N550,N640,N650,N2110,N2116,T10,N3310,T18,C25,N7650,P910i,
fany
Junior

Odeslat příspěvekod speedluk 17. 12. 2005 10:48

Ahoj, tak to dopadlo tak, ža jsem modem musel reklamovat.Po opravě padal taky, ale stačilo GPRS Speed plus povolit ve firewallu a už to chodí bez sebemenších problémů.
speedluk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hurvajz(smazano) 20. 12. 2005 22:20

Mám stejný problém. Po chvíli se modem vždy odpojí. Mám připojeno přes usb, adapter je zapnutý. Zkoušeno na více PC, original driver i jiné místo připojení (nedostatek signálu nehrozí). Firewall je vypnutý. Máte někdo ještě nějaký tip nebo to je na reklamaci. Dík
Hurvajz(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod speedluk 21. 12. 2005 23:21

Ahoj, jednoznačně reklamace.Já ES75 reklamoval celkem 3x než jsem se dočkla nějakého výsledku.Po 3 reklamaci jsem ho přinesl, zapojil, chvilku to jako šlo a po nějakém čase to zase vypadlo.Já myslel, že už mne omyjou.Pak jsem zjistil, že to vůbec nepadá bez urychlovače GPRS Speed plus.Ovšem s tím to zase jede daleko rychlejc.Nainstaloval jsem místo něho Cproxy a vypadne to tak 1x denně ( mám zapnuto prakticky nonstop ), no a to už jde.Reklamuj to přímo v servisu.Dokonce ti to i zdarma opraví.Jejich stránky jsou : http://www.mobilestore.cz
speedluk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rafan (novy) 14. 1. 2006 19:40

Taky mám problém s modemem ES75, padá hlávně, když stahuju nebo otevřu hodně stránek. Vyskoušel jsem snad vše, ale neúspěšně. Je to na reklamaci ? Stačí ho donest do prodejny Eurotelu ?

Díkas
rafan (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lubo.s 16. 1. 2006 20:04

Ja ti nic neporadim, len sa podelim o skusenost:
Moj ZadaCom taktiez sa nepravidelne odpajal. Skusal som kadeco odpajat, zapajat na zaklade rad z diskusii a nic nepomahalo. Asi pred 5 mesiacmi sa nieco stalo a chodi to teraz bez problemov. Nic som nerobil, teda skoro nic- som si priblizne v tom case nainstaloval ConMet (od cias dialupu som si nan zvykol, tak som ho chcel kvoli statistike) . Netvrdim,ze vdaka nemu to ide v poriadku, ale ide a nerozumiem tomu. Podozrievam siet. Oni asi v tej ovocinarskej firme mali nejaky problem a az teraz poriesili- aj ked na hotlajne stale tvrdili, ze oni nic.
Lubo.s
Junior

Odeslat příspěvekod krtenek 2. 3. 2006 18:38

Není divu - dnes mi prodavač v obchodu jednoho nejmenovaného operátora sdělil, že Siemens jim poskytl oficiální prohlášení, že tento modem trpí neodstranitelnou vadou. Žádné informace o nějakém funkčním nástupci nejsou známy. :oboze
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vladaman 23. 3. 2006 21:57

Po zkusenostech s poslednimy siemensy,bych zadny vyrobek od nich jiz nevzal.Je pravda ze jsem si musel priplatit,ale mam klid.Pouzivam sonyericsson i jako modem gprs i na "Mobilni prohlizeni".
vladaman
vladaman
Junior

Odeslat příspěvekod krtenek 23. 3. 2006 23:50

vladaman píše:Pouzivam sonyericsson i jako modem gprs
A to na stolním nebo na notebooku?
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 24. 3. 2006 12:17

Me nepada ale stane se mi tak jednou za dva az tri dny, ze se kousne, prestane blikat ledka a nereaguje ani na at prikazy. Naposledy se to stalo pri odesilani asi 200 MB souboru na ftp. Zkusim to jeste vypozorovat ale mam dojem ze prave posilani vetsich souboru to zpusobuje a to jen kratce po zapnuti. Pokud je zapnuty delsi dobu tak uz to neudela.
Fido+
Expert

Další stránka