Co nejrychlejší a nejlevnější zařízení na EDGE.

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vlasta 4. 1. 2006 23:58

Tady spustili EDGE. Sháním co nejrychlejší a zároveň co nejlevnější(bude sloužit pouze jako modem), zařízení. Předem děkuji za jakékoliv rady.
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfov 5. 1. 2006 00:24

Takze,vybiral jsem jen zarizeni s EDGE tridy 10.
Nokia 6101 za 6199
Nokia 6170 za 5499
Motorola V360 za 5299
Podle mne je nejrozumnejsi koupit V360.Uz jednou tu ale byla diskuze,kde nekdo tvrdil,ze na pouziti jak modem,je nejlepsi Nokia,protoze je jich hodne a tak to kazdy umi nastavit.Osobne si myslim,ze takove tvrzeni je nesmyslne.Pri koupi bych si nechal prodejcem predvest pripojeni pomoci EDGE (pokud by vse nastavil bez problemu a vse fungovalo),nic jineho neresil.
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martas06 5. 1. 2006 01:02

Muzes taky zkusit Nokie 6021,5140,3220,nebo Motor.V547 ale je to "jen" trida 6(3+2)
myslim si ale ze rozdil v rychlosti stejne nepoznas.
Jinak je asi nejlepsi modem jako takovej,jenze stojej okolo 5000,coz je sakra dost,a nic jinyho neumej......
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wolfov 5. 1. 2006 01:09

Ja si myslim,ze to pozna.A pokud by ses rozhodl telefon pouzivat,tak V360 ma slusny displey,podporu mp3,karty,kompaktni rozmery,prumerny fotak,proste mi z techto modelu vychazi nejlepe.

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 5. 1. 2006 01:13

Děkuji za odpovědi. Jste hodní. Ale já bych opravdu upřednostnil pouze EDGE 4+2, nejvyšší třídy a cenu. To jsem se nedozvěděl. Dík za odpovědi a tipy.
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfov 5. 1. 2006 01:20

Dost dobre te ted nechapu.Vzdyt jsem ti uvedl 3 nejlevnejsi zarizeni na trhu s EDGE tridy 10-tedy 4+2 timesloty.V cem je problem?

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 5. 1. 2006 01:33

No já jsem zmaten. Například, Nokia uvádí, že má třídu 10 u telefonu 6230 a 6230i a potom je v klasifikaci uvedeno, že mají time sloty 4+1. Tak se v tom nevyznám, to neodpovídá. Jak je to doopravdy s klasifikací a rzchlostí tříd A ještě bych přivítal info o Siemens, např, S 76, či jiný. Nespěchám. GPRS, přes S65 maká spolehlivě a nechci šlápnout do měkkého.... :wink:
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod Martas06 5. 1. 2006 01:41

Trochu ti to objasnim,wolfov,ti tu vyjmenoval modely ktery maj
GPRS 10 (4+2) a EDGE 10 (4+2),pokud se nepletu tak do telefonu se nic rychlejsiho nedava.

Cislo 10 oznacuje tridu rychlosti stahovani (ted nevim kolik to je)

No a cisla v zavorce v tomhle pripade (4+2) znacej pocet timeslotu
pro DOWNLOAD(4) a UPLOAD(2),cim vic tim lip,a ze by nekde psali 4+1? to bude asi preklep.
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wolfov 5. 1. 2006 01:44

No,takze u 6230i je EDGE 10(4+2),S76 neexistuje,ale pokud myslis S75,tak ten ma take EDGE 10(4+2),ostatne jako vsechny predesle,mnou uvedene.Siemens S75 se ale zatim neprodava,nicmene schvaleni jeho firmwaru v ceske verzi je ve finalni casti(otazka nekolika dni),takze je dost mozne ze se ukaze na trhu behem zacatku ci v prubehu unora. :D

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 5. 1. 2006 01:46

Třída 10 a time sloty 4+1, jsou udávány na ofic webu nokia. Například, typ 6111 i další.
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod Martas06 5. 1. 2006 01:48

Jo V360,je za ty prachy nadupanej telefon,jen bych doplnil,vcera se konecne v nabidce t-mobile,objevila prvni motorola z rady SLVR,jedna se o model L6,coz je ten stredni ale zase stoji necelejch pet tisic! :D :D :D
Ma VGA fotak,TFT dspl.,BT,EDGE trida ???? a tloustka je 11mm!!! opravdu peknej telefon,jen zamrzi ze nema pametovky,ale za ty prachy?,vzhled to vynahradi
Mobilmania trochu zaspala,konkurence idnes.mobil.cz,uz prinesla prvni bleskovku.................jsem zvedav kdy tohle tema zase nakej dobrak zamkne :| :|
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 5. 1. 2006 02:03

Dík, ledy se asi hýbají. Má cenu koupit starý model? :hm
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod Martas06 5. 1. 2006 02:26

Starsi modely,pokud jsou za rozumnou cenu,urcite stojej za zvazeni,takova 6230/6230i nejsou spatny,zalezi na tom,co od telefonu chces krome telefonovani a dat a jak se ti libi.
Motorola SLVR L6 ma slusnou vybavu a hlavne je to designova zalezitost,tenhle styl odstartoval Razr V3,a pokud vim stylovejsi telefon (a tenci) doposud zadny jiny vyrobce nepredstavil,pokud jop tak je to prachsprosta kopie,viz clanky UKRADENA V3-Plagiat made in china...apod.Pokud nepotrebujes fotak (VGA fotaky motorol stojej za prd) jdi do nej.Nejsem si ale porad jistej a nikde to nemohu najit,jakou ma tridu EDGE,doufejme ze stejnou jako naposledy predstavena V360 10(4+2)
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlasta 5. 1. 2006 02:38

No jo, ale N 6230 a 6231, mají dle info webu Nokia, EDGE, pouze 4+1.
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod Martas06 5. 1. 2006 02:56

Jo,tak to uz vazne netusim :hm ,nicmene,jeden timeslot na upload,by zas nemel bejt tak patrnej.
Martas06
Mírně pokročilý

Další stránka